FOTO! 1250 de persoane legitimate și 73 de societăți comerciale verificate, în ultimele 24 de ore, după creșterea ratei de infectare în Vrancea

0
1738

 

ACȚIUNI /MĂSURI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

 

Având în vedere creșterea incidenței cazurilor confirmate cu COVID-19, ieri, 13 octombrie, polițiștii vrânceni împreună cu jandarmi, polițiști locali, pomperi și reprezentanți ai celorlalte instituții abilitate au continuat acțiunile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, în județul Vrancea.

Astfel, forțele angrenate s-au deplasat în zonele aglomerate, piețe agroalimentare, dar și în trafic, unde au discutat cu cetățenii, le-au adus la cunoștință noile reglementări în domeniu și le-au recomandat să respecte normele impuse de autorități, distanțarea fizică și să poarte masa de protecție.

În ultimele 24 ore, în urma acțiunilor desfășurate, polițiștii vrânceni au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, pentru diferite încălcări ale normelor legale în vigoare.

În cadrul celor șapte acţiuni punctuale, au fost legitimate 1250 de persoane și verificate 87 de mijloace de transport în comun.

Au fost verificate 73 de societăți comerciale, unde poliţiştii au transmis agenţilor comerciali să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Reamintim cetățenilor, că portul măștii de protecție devine obigatoriu în toate spațiile publice deschise, atunci când incidența cumulată în ultimele 14 zile depășește 6 la mia de locuitori.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților, pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

 

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

 

Foarte important!

Conform H.G 1090 din 2021, în toate localitățile unde incidență cumulată la 14 zile depășește 7,5/1000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței gospodăriei în intervalul orar 20:00-05:00, cu următoarele excepții: – deplasare în interes profesional inclusiv, între locuință gospodărie și locul locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi.

 

– deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță și pentru achiziționarea de medicamente.

 

– deplasări în afara localităților, a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul trenul autocare sau alte mijloace de transport persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate.

 

-din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități sau decesul unui membru de familie.

Aceste restricții nu se aplică pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV 2 și pentru care au trecut zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

 

Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii, în spații închise și/sau deschise publice și/sau private să își organizeze și să desfășoare activitatea în intervalul orar 05:00-22:00, în toate localitățile unde incidență cumulată la 14 zile depășește 7,5/1000 de locuitori.

 

În intervalul orar 22,00- 5,00 operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise publice și sau private pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

 

Aceste măsuri nu se mai aplică dacă incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 5,5/1.000 de locuitori sau dacă incența acumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 7/ 1.000 de locuitori.

 

Unitățile farmaceutice,  benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrat la domiciliu,  precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane și de mărfuri își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Comunicat IPJ Vrancea, 14 octombrie 2021

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here