Primarul de la Năruja dă de pământ cu Florin Cîțu: „Sunteți neînsuflețitul acestui guvern de ticăloși, cu girul sarcastic al președintelui României”

0
7271

Primarul comunei Năruja, Grigore Mihăeș, denunță „modul discreționar” în care Guvernul demis Cîțu a alocat bani localităților, din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului. Prin intermediul unei scrisori deschise postate pe pagina sa de facebook, Mihăieș le cere primarilor din România, indiferent de culoarea politică, să doneze sumele primite din Fondul de rezervă al statului către Ministerul Sănătății, iar banii să fie folosiți pentru începerea lucrărilor la spitalele regionale mult promise. Acesta îi solicită premierului demis Florin Cîțu să ceară tuturor administrațiilor din România să renunțe la sume în favoarea sistemului de sănătate. „În calitate de primar al comunei Năruja adresez câteva întrebări unor guvernanți iresponsabili din guvernul fără suflet al României. Domnule Câțu, cum îți permiți ca din fondul de rezervă al românilor, să împărțiți în mod discreționar banii? Credeți că sunteți demni de a conduce destinele României? Credeți că administrațiile conduse de primari PSD nu au nevoi la fel ca și celelalte administrații? În loc să folosiți acești bani pentru a dezvolta infrastructura sanitară, că suntem în pragul disperării cu evoluția pandemiei, dumneavoastră răsplătiți din banii românilor pe cei care v-au ales președinte PNL! Să vă fie rușine. Ar fi trebuit să vă adresați tuturor administrațiilor din România, să le cereți public să renunțe la sume în favoarea sistemului de sănătate, să cereți sprijinul nostru pentru dezvoltarea infrastructurii sanitare. Vă doare în fund de români, dar ce să vorbim de dragostea de țară la asemenea specimene de oameni, bine punctat de unul din primari, că fondurile europene sunt de preferat, că cele naționale gestionate de pușcăriași ajung după bunul plac al unora care se cred dumnezei. Sunteți neînsuflețitul acestui guvern de ticăloși, cu girul sarcastic al președintelui României care bineînțeles a luptat cu toate forțele împotriva românilor. Să vă ferească Dumnezeu de furia și blestemul neamului românesc“, se arată în mesajul primarului social democrat vrâncean.

          Grigore Mihăeș face o solicitare inedită către toți primarii din România și anume să doneze sumele alocate de premierul demis pentru demararea lucrărilor la spitalele regionale. „Domnilor primari, indiferent de statutul politic, știu că avem nevoi în comunitățile noastre, dar vă rog să analizați propunerea mea și să ne alăturăm în număr cât mai mare acestui demers. Vă propun să donăm sumele primite din fondul de rezervă al statului către Ministerul Sănătății, să punem noi toți bazele începerii spitalelor regionale. Sunt sigur că locuitorii comunităților noastre vor înțelege și vor aprecia gestul. Ajutând semenii noștri, ne ajutăm pe noi. HAIDEȚI FRAȚILOR SĂ UNIM ROMÂNIA! Împreună vom putea dezvolta o fărâmă din sistemul sanitar, vom veni în sprijinul semenilor noștri care au nevoi speciale în cele mai grele momente ale vieții. Nu uitați dragi primari «NOI SUNTEM CE FAPTELE NOASTRE SUNT»“, a mai arătat primarul comunei Năruja, Grigore Mihăeș.

Guvernul demis condus de liberalul Florin Cîțu a alocat județului Vrancea suma de 13,18 milioane de lei din Fondul de rezervă aflat la dispoziția prim ministrului. Banii au fost alocați pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale administrațiilor publice locale până la sfârșitul anului 2021. Numai că, deși toate cele 73 de administrații locale din Vrancea se confruntă cu aceeași mare problemă, respectiv lipsa banilor pentru funcționare, dezvoltare și combaterea pandemiei de coronavirus, doar primăriile conduse de primari PNL au primit sume consistente cuprinse între 200 și 400 de mii de lei. Asta în timp ce primarii social democrați au primit în marea lor majoritate suma de 50 de mii de lei, adică echivalentul a 10 mii de euro. Mai exact, 35 de localități din Vrancea conduse de primari PSD, însumând peste 65% din populația județului, au primit 1,8 milioane de lei, deși necesitățile strigente erau în valoare totală de peste 145 de milioane de lei. Adică, cele 35 de localități au primit 1,26 la sută din sumele solicitate! Iar municipiul Focșani a primit ZERO lei de la Guvernul PNL! Primăria Năruja a solicitat 1,4 milioane lei și a primit 50 de mii, adică doar 3,51%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here