Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Istoria sloturilor și importanța temelor

Jocurile de tip slot machines, recunoscute ca păcănelele în România, sunt cele mai căutate și practicate jocuri din cazinourile online și cele clasice. Popularitatea acestora vine din diversitatea jocurilor și asta datorită temelor implementate de dezvoltatori. 

Apropo, numele de slot vine de la fanta din mașini în care erau introduse monedele pentru pariuri. Termenul rămâne utilizat și în prezent, chiar și pe online cu toate că noile sloturi nu mai acceptă monede fizice.

Totodată, păcănelele sunt atractive prin faptul că sunt simple de jucat, sunt atractive prin coloristică și sunetele ritmate. Dar de unde au apărut și cum au evoluat la prezentul statut?

Primul slot machine a fost dezvoltat de compania din New York, Sittman și Pitt în 1891. Jocul avea 5 tamburi și un total de 50 de cărți de joc. Mașina putea fi găsită în multe baruri și trebuia o fisă pentru a juca.

Jucătorii introduceau maneta și trageau maneta pentru a activa tamburii rotativi. Combinația mâinilor de poker era considerate câștigătoare. Pentru a mări marginea casei, au fost scoase din aparat 2 cărți – zece de pică și juvetele de inimă roșie. Acest lucru a redus șansele de a obține o chintă roială la jumătate. Mașina nu avea mecanism de plată directă, astfel încât câștigurile erau plătite la bar. Acestea erau premii nemonetare, cum ar fi băuturi gratuite și trabucuri.

În perioada 1887-1895, Charles Augustus Fey a fabricat primul slot machine care să permită plățile automate. Acest lucru a fost realizat prin înlocuirea celor 5 tamburi cu 3 role. A înlocuit cărțile de joc cu cinci simboluri: inimi, diamante, inimă neagră (pică); potcoace și clopoțel. Cel mai mare câștig era acordat pentru trei simboluri clopot, ceea ce a dus ca mașinăria să fie numită Clopotul Libertății. Fey nu a brevetat invenția, iar slotul inventat de el a fost copiat de alți producători.

În perioada 1902 – 1908, aparatele au fost interzise, dar producătorii nu s-au lăsat intimidați și au continuat să le producă. Doar că nu mai ofereau premii în bani, ci în gumă de mestecat și dulciuri. Herbert Mills din Chicago a inventat un nou slot machine numit Operator Bell. Erau folosite simbolurile cu fructe și simbolul BAR.

Timpul a trecut și 1964 au apărut primele sloturi electromecanice. Rolele erau acționate complet eletrice, totuși jocul era pornit trăgând de manetă. 

În 1976 au apărut primele sloturi  video. Se foloseau televizoare SONY de 19 inch. Slotul a apărut prima dată la Hotel Hilton din Las Vegas. În 1978 deja era un joc foarte cunoscut și popular în Las Vegas, iar Fortune Coin a fost achiziționat de IGT.

După cum se poate observa, încă de la primele sloturi au început să apară și temele pentru a diversifica tematicele jocurilor. 

Odată cu apariția cazinourilor online, în 1990, producătorii de jocuri și de slot machines au început să își dea frâu imaginației și au apărut tot mai multe teme. Ca și în cazinourile terestre, online slots au cucerit internetul și au devenit populare.

La început, stilul sloturilor era similar cu cel din cazinourile clasice, cu același număr de roți și simboluri. Doar mecanismul jocului se schimbase. Nu mai erau jocuri mecanice, ci electronice și acțiunea era declanșată prin apăsarea unui buton.

Însă tehnologia și programarea au eliminat restricțiile și limitările fizice, ceea ce a dus la apariția mai multor jocuri noi și chiar a unor tipuri noi de slot machines, cu teme interesante sau cu aspect neobișnuit. Pe online sunt sloturi cu mai mult de cinci role și aranjamente neconvenționale. Există o varientate de teme și simboluri, alături de numeroase alte updateuri. Sloturile online oferă runde bonus, roturi gratuite etc.

Există mulți dezvoltatori de sloturi online în lume, generând peste mii de sloturi diferite. Printre cele mai utilizate teme se numără cele cu teme din Egiptul antic, cultura chineză și mitologia greacă. Acum câteva zile puteți găsi, de asemenea, online teme mai interesante legate de filme, desene animate, animale, între altele. Dacă sunteți în căutarea unui operator care să vă ofere un portofoliu uimitor de jocuri, vă recomandăm să vizitați 888casino, acolo veți găsi mii de teme pentru a vă bucura de online slots interesante procent mare din ele pe care nu le veți găsi nicăieri altundeva.

Însă putem observa și sloturi clasice, cu fructe, cu animale, cu diamante și bijuterii, sportive, subacvatice, de groază și multe alte teme variate.

Unul dintre motivele pentru care sloturile sunt atât de populare este această varietate de teme și combinații. Indiferent de varianta pe care o practicați, jocurile de masă și cărți sunt întotdeauna similare și nu există nicio diferență semnificativă în experiența oferită. 

În schimb, fiecare joc slot machines oferă experiența unei noi aventuri. Puteți căuta comorile prin piramide, puteți rătăci pe mări și oceane, sau vă puteți lupta cu extratereștrii. 

Temele fac posibilă această diversitate. Fiecare joc de slot are o temă și asta determină experiența nouă. Nu este neapărat cel mai important aspect al jocului, dar îți poate oferi informații utile despre modul în care jocul este practicat.

Nu există trucuri la slot și nici pentru alegerea unei mașini câștigătoare, însă toate acestea sunt în întregime bazate pe noroc / hazard. Cu toate acestea, puteți utiliza statistici precum cele pentru câștiguri și astfel să alegeți sloturile care plătesc mai mult.

În concluzie, sloturile au o istorie bogată și evolutivă. Totul a pornit de la o mașină mecanică și în prezent sunt mii de jocuri de tip slot cu diferite teme. În consecință, temele au contribuit la evoluția, dezvoltarea și creșterea în popularitate a jocurilor de tip slot. Tehnologia a contribuit la diversificarea mecanismelor de joc și la configurații neconvenționale. Însă, ideea tuturor jocurilor a rămas aceeași. Acționarea roților cu diferite simboluri prin intermediul unei manete sau a unui buton.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?