Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Doi ofițeri, inclusiv actualul director interimar, vor să conducă Penitenciarul Focșani

Doi ofițeri din cadrul Penitenciarului Focșani s-au înscris la concursul pentru ocuparea funcției de director al unității de detenție, la Centrul Regional Iași. Astfel, potrivit tabelului cu rezultatele verificării dosarelor candidaților înscriși la Centrul Regional Iași, din punct de vedere al existenței documentației complete și al îndeplinirii condițiilor de participare la concurs – cu excepția condițiilor „apt” psihologic și „apt” medical, au trecut de primul filtru doi candidați. Unul dintre aceștia este chiar actualul director interimar, comisarul șef Bogdan Teodorescu, iar cel de-al doilea ofițer care ar vrea să conducă Penitenciarul Focșani este șefa Serviciului Resurse Umane, comisar șef Petruța Gaiță, conform unor surse oficiale.

Dosarele au putut fi depuse până la data de 31 august 2021 inclusiv, ora 16.00, la Direcția Management Resurse Umane din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor. În perioada următoare candidații vor fi verificați din punct de vedere medical și psihologic, iar cei care vor trece și de aceste probe vor susține, la Iași, interviul și apoi proba practică. Conform anunțului de concurs, în cadrul interviului se va prezenta și proiectul managerial referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere, iar în cadrul probei practice vor fi evaluate aptitudinile manageriale. Datele la care candidații vor susține următoarele probe vor fi comunicate ulterior. Reamintim că în luna august a acestui an, Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor a scos la concurs mai multe posturi de conducere la unitățile de detenție din țară, printre care și Penitenciarul Focșani, unitate care este condusă acum interimar, din vara acestui an, de comisarul șef Bogdan Teodorescu. Acesta a preluat atribuțiile specifice funcției de la comisarul șef Iuliana Giurgea, care s-a pensionat.

În total, potrivit comunicatului de presă publicat de Ministerul Justiției, sistemul penitenciar caută 32 de directori, prin concurs din sursă internă. Sunt opt posturi vacante de director penitenciar/ centru educativ la Centrul Regional Iași (penitenciarele Bacău, Botoşani, Brăila, Focşani, Galaţi, Iaşi, Vaslui și Centrul Educativ Târgu Ocna), șapte posturi vacante de director penitenciar la Centrul Regional Cluj (penitenciarele Aiud, Codlea, Deva, Gherla, Miercurea Ciuc, Oradea și Satu Mare), cinci posturi vacante de director penitenciar-spital la Centrul Regional București II (penitenciarele spital Bucureşti-Rahova, Constanţa-Poarta Albă, Dej, Mioveni și Târgu Ocna), 12 posturi vacante de director penitenciar/ centru de detenţie la Centrul Regional București I (penitenciarele Bucureşti-Jilava, Bucureşti-Rahova, Constanţa-Poarta Albă, Craiova, Craiova-Pelendava, Găești, Giurgiu, Mărgineni, Ploiești, Slobozia, Penitenciarul de Femei Ploiești-Târgșorul Nou și Centrul de detenție Craiova).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?