Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605
Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605

Vintileasca: Se asfaltează drumul comunal Bahnele-Bahnele de Jos

Primarul comunei Vintileasca Tudorel Vâlcociu a anunțat că au început lucrările de asfaltare a sectorului de drum Bahnele – Bahnele de Jos. Prin acest proiect vor fi asfaltați aproximativ 4 kilometri de drum comunal, valoarea investiției fiind de aproape 4 milioane de lei. Lucrările sunt executate de asocierea SC EM Prime Construct SRL și SC Global Service Proiect SRL. „Prin acest proiect vor fi asfaltați aproximativ patru kilometri de drum comunal pe sectorul Bahnele-Bahnele de Jos -După Măgură. Este un drum important care traversează trei sate și care până în acest moment nu au beneficiat de astfel de investiții”, a precizat primarul Tudorel Vâlcociu.

Primăria Vintileasca mai are în derulare o serie de alte proiecte de investiții. Printre acestea se află proiectul „Crearea și modernizarea infrastructurii de bază, la scară mică, prin construcția rețelei publice de apă uzată și stație de epurare, în cadrul UAT Vintileasca, județul Vrancea”. Rețeaua de canalizare va avea o lungime de aproximativ 6 kilometri și va funcționa gravitațional. Pe rețeaua de canalizare se vor monta 144 cămine de vizitare de linie, schimbare de direcție. Valoarea estimată a investiției este de peste 4,2 milioane de lei.

De asemenea, locuitorii comunei Vintileasca vor avea în curând o bază sportivă modernă. Compania Națională de investiții a scos la licitație obiectivul de investiții „Construire bază sportivă TIP 2 încălzire electrică, sat Vintileasca, comună Vintileasca, județul Vrancea”. Baza sportivă va fi construită în incinta Școlii Gimnaziale „Regina Maria“ din localitate. Conform documentației tehnice, baza sportivă de la Vintileasca va avea o suprafață de 1.508 metri pătrați, cu un teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei si tenis, vestiare, alei pietonale și spații verzi. Baza sportivă va fi dotată cu o instalație pentru iluminat nocturn. Proiectul prevede și dotarea cu echipamente necesare funcționării cum ar fi: bănci pentru rezerve, fileu de tenis cu stâlpi mobili, fileu de volei cu stâlpi mobili, panouri de baschet mobile complet echipate și porți pentru handbal. Clădirea va avea două vestiare dotate fiecare cu grup sanitar, cameră pentru arbitri, un cabinet medical, un birou, o cameră tehnică și o magazie. Grupurile sanitare vor fi dotate cu dușuri, alimentate cu apă caldă menajeră preparată cu ajutorul unui boiler solar de 300 litri, care va fi alimentat de la panourile solare și de la centrala termică. Valoarea estimată a investiției este de peste 2 milioane de lei, plus TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?