Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

„Rezultatul final este amputarea piciorului stâng‟! Diagnosticat cu cancer, un focșănean are nevoie de noi pentru a ajunge la o clinică din Italia

Când toată lumea începea să-și facă planuri pentru vacanța de vară, Titi Aurelian Ifrim pornea într-o „aventură‟ pe care nu și-ar fi dorit-o. O durere sâcâitoare de picior i-a grăbit vizita la doctor, și, în urma mai multor investigații medicale avea să afle că suferă de cancer osos, mai precis de osteosarcom „o formă canceroasă a oaselor destul de rar întâlnită. Patru persoane dintr-un milion primesc acest diagnostic. De obicei, această formă de cancer apare la 9-10 persoane tinere, până în 20 de ani, însă, de ceva timp, a început să apară și la persoanele mai în vârstă‟, spune Aurelian Ifrim. De două luni, de când a aflat diagnosticul, Aurelian Ifrim s-a schimbat. Dacă în urmă cu două luni era un bărbat de 50 de ani perfect sănătos care mergea la serviciu și apoi se întorcea acasă la soție și fiica lor de 17 ani, acum, focșăneanul petrece majoritatea timpului stând în pat. Nu are voie să facă efort, iar atunci când se deplasează, o face destul de greu și cu ajutorul unui cadru.

Are dureri destul de mari, însă dorința de a se face bine le depășește. „Totul a  început cu dureri de picior. Uneori, durerile se localizau în zona genunchiului și, alteori, urcau până la șoldul stâng. Prima dată, m-am gândit că este ceva reumatologic, apoi am spus că este ceva la coloană. Pentru că durerile nu cedau, am fost la câteva investigații medicale în Focșani, după care am ajuns la București. În cele din urmă, am făcut o biopsie la Spitalul Universitar din București, iar diagnosticul a fost osteosarcom. Durerile au început acum trei luni, tot atunci am început să merg la investigații și acum două luni am fost la București‟, povestește Aurelian Ifrim.

Medicii români i-au spus că îi va fi amputat piciorul

În tot acest timp, bărbatul a reușit să intre în legătură și cu alte persoane care au trecut prin aceeași situație cu a sa. Nu are foarte multe informații despre ce va urma și asta pentru că abia a făcut o primă ședință de chimioterapie. Destul de dură pentru organismul său. Trei medici din țară i-au spus că „rezultatul final este amputarea piciorului stâng din șold‟, însă vrânceanul vrea să afle și părerea medicilor din străinătate, motiv pentru care a luat legătura cu dr. Massimiliano de Paolis, din cadrul Spitalului Sant’Ordsola din Bologna, Italia.

Luni plec din nou la București pentru a doua ședință de chimioterapie. După a doua ședință de chimioterapie se face o evaluare și, în funcție de cum răspunde organismul la tratament, oncologul decide dacă poate opera sau nu, și de câte ședințe de chimioterapie mai am nevoie. În Europa sunt trei sau patru clinici unde se poate opera, eu aș vrea să mă duc în Italia, acolo este cea mai bună clinică din Europa care operarează osteosarcom. Nu știu când, depinde de cum reacționez la tratament, și dacă tumora se micșorează în așa fel încât să poată fi operată. Am reușit să iau legătura cu un medic din Italia căruia i-am trimis documentația și acele lamele necesare biopsiei, și, dacă medicul oncolog decide că este nevoie să continui ședințele de chimioterapie, voi pleca din Italia‟, mai spune Aurelian Ifrim.

Nu știe care vor fi costurile pe care va trebui să le suporte de acum înainte. „Nu știu exact. Ultima persoană cu care am vorbit mi-a spus că a avut nevoie de  aproximativ 45.000 de euro, însă costurile pot fi diferite de la caz la caz. La mine este un pic mai complicat pentru că tumora este destul de mare, are 7 centimetri, și mi-a prins și niște mușchi și vase de sânge, am și o fisură în os… Am luat legătura cu un medic curant de la clinica din Italia la care aș vrea să merg, și el îmi spune costul operației. Abia după ce plătesc operația, mă programează și trebuie să mă prezint pentru operație‟, mai spune bărbatul.

În sprijinul lui Aurelian Ifrim a venit și Asociația Hope and Love for Life. Pe pagina de Facebook a Asociațieiexistă o postare cu povestea focșăneanului, la finalul căreia a fost atașat IBAN-ul asociației pentru cei care vor să-i dea o mână de ajutor lui Aurelian Ifrim: „Aurelian, nu ești singur, iar noi toți te vom susține în drumul tău spre vindecare! Donațiile se vor face în contul asociației, cu mențiunea «Aurelian», ASOCIAȚIA HOPE AND LOVE FOR LIFE RO34BTRLRONCRT0447594002  sau prin contracte de sponsorizare prin redirecționarea a până la 20% din impozitul pe profit. Pentru solicitare contract: contact@hope-life.ro Vă mulțumim pentru că ne ajutați să cumpărăm VIAȚĂ!‟.

Donații se pot face și în contul lui Titi Aurelian Ifrim, deschis la BCR: RO45RNCB0318036292350001

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?