Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

10 sfaturi pentru îngrijire a lenjeriei de pat și a prosoapelor

Pe măsură ce anotimpul rece se apropie, tot ce vrem să facem este să ne băgăm în paturile noastre și să ne înfășurăm în lenjerii de pat moi și pufoase. Trebuie să recunoaștem, un pat bine făcut este important pentru noi și îl vedem ca pe un lux accesibil. Și, deși este posibil să nu petrecem atât de mult timp în pat cât ne-am dori, timpul pe care îl petrecem acolo trebuie să fie confortabil în fiecare seară.

Deoarece vrem ca lenjeria și prosoapele să reziste mai mult și să fie cât mai moi, iată câteva sfaturi grozave de la specialiștii în lenjerii de pat.

  1. Spălați lenjeria separat de orice altceva, în special articolele care conțin poliester. Poliesterul se scămoșează și își va lăsa scamele pe fibrele naturale, reducând netezimea și catifelarea țesăturii. Selectați un detergent delicat pentru rufe. Produsele cu înălbitori nu sunt recomandate pentru lenjeria colorată, deoarece pot estompa progresiv culorile.
  2. Anumite produse de îngrijire a părului și a pielii care conțin agenți oxidanți (de ex. loțiuni pentru acnee) pot provoca decolorarea cearșafurilor. Așadar, dacă le folosiți, asigurați-vă că vă acoperiți perna cu o față de pernă sau un prosop alb.
  3. Spălați prosoapele în apă caldă și cu detergent delicat. Este foarte important să nu utilizați balsam, deoarece acesta va reduce absorbția prosopului și, în cele din urmă, va face prosoapele rezistente la apă. În timp, balsamul se acumulează pe suprafața prosopului și nu poate fi complet îndepărtat în timpul ciclului regulat de clătire.
  4. Uscarea la aer a oricărei lenjerii este de departe cea mai bună pentru ea și pentru mediu, dar, dacă folosiți uscătorul, cheia este să nu vă suprauscați prosoapele sau cearșafurile. Setați uscătorul la un program care are la final un ciclu de răcire, care ajută la reducerea cutelor. Sau utilizați doar un „ciclu de aer” care pur și simplu usucă hainele fără căldură. Scoateți lenjeria imediat din uscător, pentru a reduce cutele.
  5. Când spălați prosoapele de baie, spălați separat culorile deschise și întunecate. Cel mai bine este să spălați prosoapele înainte de utilizare, deoarece începe procesul de „spargere”, făcându-le mai moi și mai absorbante. Sunt necesare mai multe spălări pentru prosoapele de bumbac 100%, să obține capacitate de absorbție maximă. 
  6. Îndepărtați orice pete înainte ca materialul textil să intre în mașină de spălat – odată ce au fost încălzite, acestea sunt permanente. Petele de grăsime uleioasă din loțiunea de corp etc. sunt frecvente. Îndepărtați-le cu detergent de vase: udați locul, aplicați detergent și, dacă țesătura nu este fragilă, masați sau frecați cu o perie de unghii înainte de spălare.
  7. Preparea rufelor este importantă: închideți nasturii sau velcro (pentru a nu se agăța de alte lucruri) și întoarceți țesăturile cu modele sau decorate pe interior.
  8. Nu amestecați așternuturile cu haine care au fermoare metalice sau cu o textură aspră.
  9. Folosiți mai puțin detergent decât recomandă producătorul: prea mult detergent slăbește fibrele în timp. 
  10. Umpleți mașina de spălat cu apă și detergent înainte de a adăuga rufele, astfel încât detergentul să fie diluat la adăugarea hainelor. Nu puneți detergent direct pe țesături; detergentul poate provoca decolorare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?