Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Sinaxe cu stareții și starețele din Buzău și Vrancea

În zilele de 25 și 27 august 2021, stareții, starețele, egumenii, egumenele și duhovnicii mănăstirilor și schiturilor din cuprinsul Eparhiei Buzăului și Vrancei au participat la sinaxele monahale prezidate de Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian. Ierarhul s-a întâlnit miercuri, 25 august, la Catedrala „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiul Focșani, cu toți conducătorii așezămintelor călugărești din județul Vrancea, iar vineri, 27 august, la Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” din municipiul Buzău, a avut o întâlnire și cu reprezentanții mănăstirilor și schiturilor din județul Buzău.

În deschiderea celor două întruniri, Părintele Arhiepiscop Ciprian a adresat călugărilor și călugărițelor un cuvânt de binecuvântare, îndemnându-i să fie conștienți de însemnătatea misiunii lor și să se îngrijească permanent de bunul mers al așezămintelor monahale, așa încât acestea să de vină locuri de aleasă viață duhovnicească și de zidire sufletească, atât pentru viețuitori, cât și pentru credincioși. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a subliniat că o altă îndatorire a stareților și starețelor este aceea de a întreține corespunzător, împreună cu ceilalți monahi, edificiile bisericești mănăstirești.

Discuțiile purtate în cadrul sinaxelor au vizat o serie de probleme liturgice, spirituale și administrativ-gospodărești, făcându-se și propuneri de îmbunătățire a disciplinei monahale. La nivelul Eparhiei există 34 de mănăstiri și schituri, dintre care 14 se află în județul Buzău, iar 20 sunt situate în județul Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?