Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

GALERIE FOTO: Revedere după un sfert de secol de la terminarea liceului din Dumitrești

Elevii claselor de liceu promoția 1996 a Liceului Teoretic Dumitrești, s-au reunit după un sfert de secol, la unitatea școlară care i-a format ca oameni. Cu emoții și bucuria revederii au găsit timp și resurse să își dea mâna, așa cum o făceau cu 25 de ani în urmă. O fostă elevă a promoției, Cătălina Stan Săraru, acum educatoare, ne-a povestit în stilul său cum a pus bazele acestei întâlniri de suflet a colegilor din clasele A și B ale liceului dumitreștean de acum un sfert de veac.

          „Un grup restrâns de persoane formate din circa doi indivizi, absolvenți ai Liceului Teoretic Dumitrești, promoția 1996, stând la taclale au concluzionat –cu stupoare și nostalgie – că anul acesta s-ar cam împlini 25 de ani de la absolvire. Așa a început totul. Și da, cu ajutorul tehnologiei, în doar câteva zile, ambele clase (matematică – fizică A și biologie – chimie B) au spus Prezent! Un grup de WhatsApp ne-a reunit pe toți. Emoția, bucuria și dorința de a ne revedea au desființat granițe, distanță și timp. Aveam să planificăm o reuniune după 25 de ani! Liceul de odinioară părea acum însuflețit primindu-și cu drag foștii elevi. „Nu te-am mai văzut de atâta timp”, „Îți mai amintești?” , „Mi-era dor de voi!” și ar fi continuat așa dacă nu s-ar fi sunat „de intrare”.

          Un moment de tristețe a cuprins sala în momentul când s-au reamintit cadrele didactice care, din nefericire, după o viață dedicată învățământului și educației, au plecat să lumineze sus, în ceruri, lăsând flacăra aprinsă a învățăturii în noi, cei cărora le-am fost învățăcei. Prinos de recunoștință, omagiu și un moment de reculegere în memoria dascălilor noștri ce au îndrumat zeci de generații. Am avut onoare să avem printre noi pe profesoara de limba franceză Fifere Dobrița, profesoara de chimie Bizadea Valerica și profesorul de educație fizică și sport, Goanță Cezar, dirigintele clasei biologie – chimie -B.

          Cum pauza se terminase și timpul era destul de scurt, ora de dirigenție a început, fiecare dintre foștii elevi a prezentat pe scurt, în linii mari, motivarea și justificarea absenței îndelungate. Rând pe rând, profesori, croitori, polițiști, pompieri, asistenți medicali, cadre militare, educatori, fermieri, afaceriști, mici întreprinzători, etc, elevii acestui liceu și-au prezentat cu mândrie familia și slujba. Aplauze, rumoare, zâmbete și aprecieri însoțeau fiecare prezentare.

          Și cum se putea sărbători un asemenea eveniment mai bine decât la o șuetă, un pahar de vorba și o ceașcă plină cu amintiri, decât la o pensiune superbă, din Dumitrești unde gazdele au fost primitoare, încântate să îi aibă oaspeți, iar ei elevii de atunci au profitat din plin de momentele frumoase însoțite de o atmosferă ca în liceu, rememorând melodiile anilor’ 90.

          Mulțumiri conducerii Liceului Teoretic „Grigore Gheba” Dumitrești, tuturor colegilor implicați în organizarea acestui eveniment cât și a cadrelor didactice participante! Să ne revedem cu drag și la 30, 40, 50 de ani de acum înainte, dragi colegi!”, a spus Cătălina Stan Săraru, fost elev al acestei promoții, acum cadru didactic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?