Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Trei tineri au murit după ce mașina în care se aflau s-a izbit de un tir. Putea fi prevenită această tragedie?

În cursul nopții de joi spre vineri, în jurul orei 01:20, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vrancea au fost anunțați prin apel 112 despre faptul că pe Drumul Național 2 E85, pe centura municipiului Focșani, în zona Supeco, a avut loc un accident rutier între un tir și un autoturism. „În zona producerii accidentului, traficul s-a desfășurat alternativ, fiind blocat pe sensul de mers Focșani- Buzău. În urma coliziunii, cele 3 persoane din autoturism au decedat. Conducătorul tirului nu se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul producerii evenimentului. Acesta nu a necesitat îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, poliţiştii efectuând cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a transmis vineri dimineață Biroul de presă al IPJ Vrancea.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vrancea a transmis vineri că „viețile a trei tineri cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani au fost curmate brusc de un cumplit accident rutier produs în cursul nopții pe Calea Munteniei (DN 2 E 85), pe raza municipiului Focșani, după ce autoturismul în care se aflau a intrat în coliziune cu un cap tractor. Evenimentul a fost anunțat prin apel la numărul unic de urgență 112, în jurul orei 01:15, iar imediat spre locul s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu 1 autospecială de descarcerare, 1 ambulanță SMURD și 1 autospecială de stingere cu apă și spumă. Totodată, la fața locului au intervenit și 2 echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea. Echipajul de descarcerare a acționat pentru extragerea persoanelor rămase încarcerate în autoturism. Din nefericire, acestea au suferit leziuni incompatibile cu viața. De asemenea, la locul intervenției, pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor (PSI) necesare”.

Cele trei persoane decedate sunt Claudiu Despa (18 ani) din localitatea Popești, șoferul mașinii, absolvent al Colegiului Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani, Mihai Băjenaru (22 de ani), originar din Dumbrăveni, și Cătălin Enache (30 de ani) din Golești, fost polițist la București, la Brigada Rutieră, suspendat de mai mult timp, după cum a relatat presa centrală.

De ce erau cei trei în mașină? Se pare că s-au întâlnit la o benzinărie, iar cel mai tânăr dintre ei, Claudiu Despa, ar fi vrut să le arate ce putere are motorul mașinii sale, în jur de 400 de cai putere. Deși ploua puternic, tinerii ar fi mers cu o viteză de aproximativ 200 de km la oră. De aici și până la tragedia care a zguduit toată Vrancea a fost o chestiune de minute. Sau poate mai puțin.

Rămân în urmă întrebări peste întrebări: Ce i-a determinat pe cei trei să plece la acea oră din noapte, deși furtuna începuse în Focșani? De ce a fost apăsată pedala de accelerație în ciuda faptului că afară ploua, iar asfaltul era ud? Ce s-ar fi întâmplat dacă în locul tirului era tot un autoturism, cât de mari ar fi fost proporțiile tragediei? Este bine ca șoferi atât de tineri să aibă mașini atât de puternice? Vor învăța tinerii ceva din acest cumplit accident și se vor gândi de mai multe ori înainte de a merge cu viteză, în condiții nefavorabile de drum? Putea fi prevenită această tragedie?

Zeci de candele au fost aprinse la locul accidentului. Toți cei care i-au cunoscut îi plâng și încearcă să găsească explicații pentru curmarea atât de timpurie a vieților lui Claudiu, Mihai și Cătălin.

Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiilor îndoliate și tuturor celor care plâng trecerea la cele veșnice a celor trei tineri!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?