Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Marian Oprișan a câștigat procesul cu Realitatea TV: „S-a dovedit în fața instanței de judecată că liberalii au folosit o cavalcadă de minciuni”

Judecătoria Sectorului 1 a dat o primă soluție în procesul pe care Marian Oprișan l-a intentat postului de televiziune Realitatea TV, în urma publicării unui material. Pur „întâmplător”, emisiunea în cauză a fost difuzată în campania electorală de la locale, „100% tu decizi”, prezentată de Laurențiu Botin. Poate unii s-au distrat atunci, însă instanța nu a considerat că ceea ce s-a întâmplat la Realitatea TV ar fi avut vreo legătură cu jurnalismul sau cu realitatea. Așa că cei chemați în judecată sunt acum buni de plată. (…) Admite, în parte, cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Oprişan Marian în contradictoriu cu pârâţii S.C. Geopol International S.R.L. şi Botin Laurenţiu-Ionel. Obligă pârâţii S.C. Geopol International S.R.L. şi Botin Laurenţiu-Ionel, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 5.000 lei, reprezentând daune morale. Obligă pârâţii să asigure redarea dispozitivului prezentei hotărâri pe postul de televiziune Realitatea Plus, în intervalul orar 19:00 – 20:00, în termen de 5 zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Obligă pârâţii la plata către reclamant a sumei de 1.320 lei, reprezentând taxa judiciară de timbru şi onorariu de avocat, cu titlu de cheltuieli de judecată.”, se arată în hotărârea judecătoriei, care poate fi atacată cu apel. 

După cum se arată chiar în hotărâre, postul de televiziune trebuie să dea dezmințire legat de ceea ce a oferit pe post la solicitarea PNL. „S-a făcut dreptate. S-a dovedit în fața instanței de judecată că liberalii au folosit o cavalcadă de minciuni, prin intermediul postului Realitatea TV și al unor pseudo-jurnaliști din Vrancea, care mint de îngheață apele. Regretul meu este că unii dintre cetățenii județului Vrancea au crezut aceste minciuni, ne-a declarat Marian Oprișan. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?