Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

VIDEO și GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – Focșănenii au început pregătirea pentru cel mai important sezon din viața echipei!

  • Reunirea lotului a fost luni, 19 iulie, de la ora 18:00, la Sala Polivalentă
  • În turul al doilea al Cupei Europene EHF, cu KH Vellaznimi, din Kosovo sau HB Kaerjeng, din Luxemburg

După mai multe săptămâni de incertitudini legate de viitorul echipei de seniori a CSM Focșani 2007, clasată a cincea la finalul ediției de campionat 2020-2021, a apărut prima certitudine: focșănenii s-au reunit luni, 19 iulie, de la ora 18:00, în Sala Polivalentă pentru începerea pregătirii în vederea participării la competițiile sezonului 2021-2022. Va fi cea mai importantă perioadă din existența echipei! Ar putea fi și cea mai frumoasă. CSM Focșani 2007 va participa la obișnuitele competiții interne – campionatul Ligii Naționale și Cupa României, dar și la Cupa Europeană EHF, pentru care și-a câștigat prin rezultate dreptul de a evolua direct în turul al doilea.

O asemenea încărcătură competițională cere o pregătire la cel mai înalt nivel! Jucătorii – și conducerea tehnică a echipei – sunt conștienți de această nevoie și, așa cum îi cunosc, vor lucra ca adevărați profesioniști ce sunt pentru ca la începutul campionatului să fie apți de o performanță de, cel puțin, valoarea celei din campionatul trecut. Le este necesar și un confort psihic, moral, care să-i facă să lucreze fără grija contractelor, a plății acestora. Presupun că-l vor avea, pentru că noua conducere administrativă a CSM 2007 l-a promis. Deocamdată nu au contractele semnate! Au semnat luni seara un gen de gentlemen’s agreement prin care sunt asigurați că vor avea contractele în regulă când va fi buget pentru Municipiul Focșani.

Remarcabila loialitate a handbaliștilor CSM Focșani 2007!

Jucători cu o loialitate totală față de club și conducerea tehnică a echipei, au așteptat să fie limpezită situația handbalului focșănean în care își doreau să continue. Ar fi putut să-și găsească – mulți dintre ei, echipe și să plece liniștiți în vacanțe. Au fost, însă, alături de cel care i-a susținut finaciar, din propriile resurse, chiar și atunci când părea că nu există soluție. Și alături de care au făcut cea mai bună performanță de până acum a echipei. Este de sperat ca înțelegerile semnate luni seara să devină foarte curând contracte înregistrate la FRH și lucrurile la echipă să revină la o normalitate din care nu ar fi trebuit să iasă! Au rămas să continue la Focșani jucătorii cu contracte până în 2022 sau 2023, ca și cei ale căror contracte au expirat la sfârșitul lunilor mai sau iunie, între care se află și cei cei doi antrenori. Vor juca pentru CSM 2007 în viitorul sezon portarii Emilian Marocico, Marius Cloșcă, Robert Rusu și jucătorii de câmp Marius Ragea, Tiberiu Popovici, Andrei Drăgan, Mihăiță Miroiu, Filip Marjanovic, Valentin Mocanu, Mădălin Țuțu, Didi Hrimiuc, Bogdan Rață, Goran Krstevski, Sașa Marijanac, Atila Eros, Valentin Pătru, Alexandru Gramatic, Roman Makrishin, Bogdan Mănescu, George Nuțu, Ovidiu Cozorici, Emil Pușcașu, Tiberius Toboșaru. Antrenori, Dalibor Cutura și Marko Isakovic.

Dalibor Cutura mi-a spus că pregătirea va fi făcută la Sala Polivalentă și la Stadionul Milcovul și că nu a putut fi stabilit un program de jocuri de verificare, din motivele arhicunoscute!

În Cupa Europană EHF, cu kosovari sau luxemburghezi!

Ieri, a avut loc la Viena tragerea la sorți a jocurilor din primele două tururi ale cupelor europene. CSM Focșani 2007 va întâlni în turul al doilea al Cupei Europene EHF câștigătoarea partidei din primul tur dintre KH Vellaznimi, din Kosovo și HB Kaerjeng, din Luxemburg. Ambele formații sunt accesibile pentru CSM Focșani 2007 care pare a avea partide fără grad mare de dificultate pentru urcarea în turul al treilea al competiției! Mai puternică pare a fi echipa din Luxemburg, așa cum indică rezultatele pe care acestea le-au obținut în ediții anterioare ale Cupei EHF!

Foto și Video, Ciprian Dumitru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?