Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

UPDATE! Circulația prin Pasajul Vâlcele (spre Câmpineanca) este închisă. LISTA actualizată a drumurilor județene închise

Circulația prin Pasajul Vâlcele (spre Câmpineanca) este închisă din cauza acumulării precipitațiilor.

Polițiștii Biroului Rutier se află la fața locului și dirijează traficul pe ruta ocolitoare Ieșire din municipiul Focșani – DN2M -DJ205S -Câmpineanca.

UPDATE! La Pasajul Vâlcele apa s-a retras. Circulația se desfășoară normal.  (Comunicat IPJ Vrancea)

 

În județul Vrancea, în perioada 19 iunie, ora 20:00 – 20 iunie, ora 09:00, ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice aflate sub incidența Codului Roșu Hidrologic s-au înregistrat următoarele situații:

 

Ø Drumuri afectate:

–       DN 2 N – la km 52 +300,  închis către localitatea Bisoca, județul Buzău;

–       DJ 205 D  –  km 21, ieșire din comuna Paltin spre Spulber, a fost închis de autorități pentru a-i feri pe șoferi de pericole;

–       DJ 205 D  – pe raza comunei Nereju la km 29, podul peste Zăbala, circulația este restricționată;

–       DJ 204 E – este acoperit cu apă, fiind impracticabil între satul Ciușlea, comuna Garoafa până la satul Mirceștii Vechi, comuna Vânători;

–       DJ 204 D, km 7-zona Podul Zamfirei este acoperit cu apă, fiind impracticabil.

UPDATE! Circulația a fost reluată pe DJ 205 D -km 21- sectorul Paltin-Spulber.

Un echipaj al Serviciului Rutier se afă în zonă pentru a monitoriza orice situație care ar putea pune în pericol siguranța traficului rutier.

 

Ø Gospodării afectate:

–       comuna Biliești: 30 gospodării inundate, 10 persoane evacuate la rude;

–       comuna Reghiu: 20 gospodării izolate;

–       comuna Tulnici: în satul Lepșa, punctul Streiu, 2 pensiuni și 20 de case de vacanță izolate din cauza surpării unui podeț. De asemenea, în satul Coza, 40 de locuințe sunt izolate rutier, accesul se face doar pietonal;

–       comuna Vânători sat Mirceștii Noi, 3 gospodării inundate.

UPDATE!

  Interventie în com. Biliești – 50 gospodării inundate, 3 pers evacuate + 10 autoevacuate. În sprijin se deplasează 1 autospecială de transport persoane și victime multiple (ATPVM) cu 10 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani.

 În localitatea Prahuda, comuna Paltin, sens de mers Valea Sării-Nereju, zona în care parte din carosabil s-a surpat, a fost semnalizată imediat.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Vidra au monitorizat în cursul nopții starea drumurilor și sunt prezenți în trafic la acest moment pentru a preveni orice eveniment rutier negativ.

 

 

 

Ø Alte situații:

–       Un arbore a căzut pe carosabil pe str. Eroilor în municipiul Focșani. A a intervenit un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompier Focșani;

–       În comuna Vânători, sat Mirceștii Noi, SVSU Vânători sub coordonarea primarului comunei, a amenajat un dig de protecție a gospodăriilor posibil a fi afectate.

Echipaje ale pompierilor militari împreună cu autoritățile locale și efective ale structurilor teritoriale M.A.I. au efectuat, pe tot parcursul nopții și în această dimineață, misiuni de recunoaștere și monitorizare a evoluției efectelor fenomenelor hidrometeorologice periculoase, în zonele aflate sub incidența Codului Roșu, în vederea prevenirii oricăror situații care ar putea să pună în pericol viața și siguranța cetățenilor.

 

Având în vedere că și în perioada imediat următoare există riscul producerii unor inundații locale, solicităm cetățenilor să respecte următoarele recomandări:

 

– curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;

– rugăm cetățenii să nu arunce la întâmplare gunoaiele menajere și resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile/canalele de colectare a apei;

– urmăriți cu atenție evoluția situației hidrologice din zona dumneavoastră și avertizările autorităților;

– ascultați recomandările autorităților locale și județene privind modul de comportare premergător/pe timpul/după producerea inundațiilor;

– interesaţi-vă la primărie asupra zonelor inundabile din localitate;

– pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate;

– construiţi bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă în caz de inundaţie.

În cazul unei situații de urgență reale, solicităm cetățenilor să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Vom reveni cu informații în funcție de dinamica situației operative! (Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vrancea)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?