Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

VIDEO și FOTO! La Nereju, 12 muncitori sunt încă IZOLAȚI în mijlocul apelor. S-a reluat operațiunea de salvare

Vrancea încă se află sub cod roșu și portocaliu de inundații, în urma poilor abundente din ultimele 24 de ore. ISU Vrancea a emis un mesaj prin sistemul RO ALERT – COD ROȘU de fenomene meteo periculoase, în zona de nord vest a județului.

Ieri după-amiază, 12 persoane au rămas izolate pe o porțiune de pământ, în mijlocul apelor formate de torent, în zona Culmea Frumoasele-Nereju, au anunțat reprezentanții Salvamont. Muncitorii rămași pe o porțiune izolată de viitura de pe Zăbala au un vagon pentru a se adăposti. La aceștia nu s-a putut ajunge pe cale terestră și nici aerian, în timpul nopții.

„La Nereju din cauza precipitațiilor abundente, care mențin apele la un nivel și debit crescut, nu a fost posibilă intervenția în timpul nopții. În această dimineață s-au reluat operațiunile de salvare. 5 pompieri, 3 angajați Salvamont și SVSU Nereju, au efectuat schimbarea personalului care a asigurat zona pe timpul nopții. S-a luat legătura vocal cu persoanele izolate și deocamdată nu sunt semnalate probleme medicale”, a transmis, în urmă cu puțin timp, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

UPDATE! Pentru rezolvarea situației, s-a solicitat sprijinul IJJ. Intervin 7 jandarmi cu o dronă și 2 autoturisme de teren. (ISU Vrancea)

 

Albiile râurilor din județul nostru au crescut, depășind cotele de pericol. Imagini surprinse la Spulber, cu râul Zăbala, și la podul de la Garoafa, ce traversează râul Putna:

 

Vrancea se află sub cod portocaliu de ploi abundente până la sfârșitul zilei, însă Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea instabilă va continua până la începutul săptămânii viitoare.

Imagini surprinse la intrarea în Focșani, pasarela dinspre Odobești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?