Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Bărbatul care şi-a OMORÂT concubina gravidă şi a VIOLAT o altă femeie sub ameninţarea unei MACETE, a vrut să fie liber. Detalii cutremurătoare

Bărbatul din comuna Dumitreşti, care la începutul acestei luni şi-a omorât în bătaie concubina însărcinată şi a violat o altă femeie, a contestat măsura arestului preventiv dispusă de magistraţii de la Tribunalul Vrancea. Astfel, dosarul în care este cercetat pentru omor calificat, viol şi lipsire de libertate, a ajuns la Curtea de Apel Galaţi, contestaţia fiind discutată ieri. Bărbatul, care nu recunoaşte faptele, nu a avut câştig de cauză, instanţa respingându-i contestaţia. Astfel, el va rămâne după gratii până cel puţin la începutul lunii viitoare când, cel mai probabil, procurorii vor cere prelungirea măsurii arestului preventiv, având în vedere gravitatea faptelor pe care este bănuit că le-a comis. „Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul J (…) Marian împotriva încheierii judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vrancea din data de 06.06.2021 în dosarul nr. 928/91/2021. (…). Obligă pe inculpatul-contestator la plata sumei de 50 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în hotărârea instanţei.

Reamintim că pe data de 5 iunie a.c., Marian J., bărbatul de 50 de ani din comuna Dumitreşti, a sunat la 112 şi a anunţat că îi este rău concubinei sale în vârstă de 32 de ani. Ajunşi la faţa locului, anchetatorii au stabilit o altă situaţie decât cea relatată de bărbat.

Conform anchetei, în data de 4 iunie a.c., victima şi-ar fi sunat o cunoştinţă din comuna Tâmboeşti şi ar fi invitat-o la ea acasă, femeia venind la locuinţa celor doi concubini. La scurtă vreme după ce femeia din Tâmboeşti a ajuns la locuinţa concubinilor, bărbatul a închis uşa de acces a locuinţei şi a lovit-o pe aceasta cu pumnii în zona abdomenului şi a feței şi, sub ameninţarea unei macete, a violat-o. Persoana vătămată le-a declarat anchetatorilor că i-a fost frică să opună rezistenţă, astfel că inculpatul a continuat să întreţină raporturi sexuale cu ea până în dimineaţa zilei de 5 iunie a.c. atunci când a reuşit să plece din casa concubinilor. Acest lucru s-a întâmplat şi la rugăminţile femeii care ulterior a decedat, care i-a cerut concubinului să o lase în pace.

În tot acest timp, inculpatul şi-a şi bătut crunt concubina. În dimineaţa zilei de 5 iunie, în jurul orei 05.00, concubina bărbatului, care fusese bătută de acesta, a încercat să ceară ajutor unei vecine, dar inculpatul nu a lăsat-o să stea de vorbă cu aceasta, apucând-o de păr şi târând-o către casă. Întrucât bărbatul a ascultat muzică la maximum aproape toată noaptea, dar şi în dimineaţa zilei de 5 iunie, în jurul orei 09.00, o vecină a mers la acesta pentru a-i atrage atenţia cu privire la zgomotul produs. Bărbatul nu era prin zonă, dar femeia a văzut-o pe victimă în curte, căzută. După aproximativ o oră, vecina şi-a aruncat din nou privirea în curtea inculpatului şi a văzut-o pe victimă în aceeaşi poziţie, de această dată fiind prin zonă şi bărbatul. Vecina l-a întrebat pe acesta dacă are nevoie de ajutor, iar el i-a spus că nu şi că femeia a are o criză de epilepsie din care îşi va reveni.

Vecina le-a spus anchetatorilor că victima avea un bandaj plin cu sânge la una dintre mâini. Cu toate acestea, femeia nu a luat atitudine şi nu a sunat la 112, acest lucru fiind făcut de bărbat în data de 5 iunie, în jurul orei 14.00, când concubina însărcinată în 3 luni era deja decedată. Cercetarea la faţa locului, dar şi rezultatele necropsiei, au arătat faptul că victima decedată a fost bătută crunt, trupul acesteia fiind plin de vânătăi. De asemenea, victima a suferit multiple traumatisme, fracturi şi hemoragie internă.

La audieri, bărbatul nu a recunoscut nimic. Singurul lucru cu care a fost de acord a fost cel referitor la vizita femeii din Tâmboeşti. În rest, el a spus că nu şi-a bătut concubina şi nici nu a violat-o pe femeia venită în vizită la ei. Cert este că s-a încurcat în declaraţii, una spunând la audierile din data de 5 iunie şi alta o zi mai târziu.

El nu şi-a bătut doar concubina de nenumărate ori, ajungând într-un final să o omoare, ci şi pe copilul acesteia dintr-o altă relaţie, care în momentul în care a fost luat de reprezentanţii Protecţiei Copilului, era plin de vânătăi. Ba mai mult, cu ceva timp în urmă, inculpatul l-a şi încătuşat pe micuţ şi a postat poze pe facebook.

Bărbatul a mai comis un omor. În primăvara anului 2004 a fost condamnat definitiv pentru fapte similare: omor și lipsire de libertate, pedeapsa la acea dată fiind de 17 ani de închisoare și 5 ani interzicerea unor drepturi, printre care și acela de a fi tutore sau curator. La 13 ani de la condamnarea definitivă, Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Focșani a înaintat o propunere către instanță, arătând că deținutul poate fi pus în libertate. Se întâmpla în ianuarie 2017, iar bărbatul a ieșit pe poarta penitenciarului în acel an. Executase peste 2/3 din pedeapsă, iar Comisia a considerat că poate fi liberat condiționat, de la prima analiză.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?