Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Un vrâncean şi-a OMORÂT concubina însărcinată şi a VIOLAT altă femeie; el a mai fost condamnat pentru omor

O femeie de 32 de ani, din comuna Dumitreşti, însărcinată în 3 luni, a fost găsită decedată sâmbătă. Ulterior, s-a ajuns la concluzia că a fost omorâtă de concubinul în vârstă de 50 de ani. În plus, nu este singura victimă a monstrului cu chip de om. În noaptea în care ea a fost bătută crunt de concubin, o altă femeie, prietenă a celei decedate, a fost lipsită de libertate şi violată de acelaşi bărbat care în trecut a fost condamnat pentru omor. A ieşit din închisoare în anul 2017.

Sâmbătă, în jurul orei 14.00, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Gugeşti au fost anunţaţi despre decesul unei femei de 32 de ani, din comuna Dumitreşti. Cel care a apelat numărul unic de urgenţă 112 pentru a cere ajutor a fost chiar concubinul victimei, care a anunţat că… femeia se simte rău. ,,Poliţiştii Sectiei 2 Poliţie Rurală Gugeşti au fost sesizaţi prin apel 112, în jurul orei 13:35, de către un bărbat din comuna Dumitreşti, cu privire la faptul că o femeie, concubina sa, în vârstă de 32 ani, însărcinată, se simte rău. Din nefericire, echipajul SAJ, prezent la fața locului, a constatat decesul acesteia”, au transmis sâmbătă reprezentanţii IPJ Vrancea.

Poliţiştii au început verificările, considerând suspectă moartea gravidei. În urma anchetei s-a stabilit că decesul nu a survenit în mod natural, dar şi că responsabil pentru cele întâmplate ar fi chiar concubinul femeii care după ce a bătut-o bine, s-a gândit să ceară ajutor. Astfel, a fost anunţat şi Parchetul, ancheta în acest caz fiind coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. După audieri, concubinul femeii decedate, un bărbat în vârstă de 50 de ani, a fost reţinut şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Vrancea.

„Activităţile desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale şi specialiştii criminalişti au reliefat aspecte ce au condus la suspiciunea săvârşirii infracţiunii de loviri cauzatoare de moarte. Din acest motiv, a fost informat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, care, în cursul nopţii (sâmbătă spre duminică – n.r.), a dispus măsura reţinerii faţă de concubinul femeii decedate, un bărbat de 50 de ani”, au adăugat duminică reprezentanţii poliţiei vrâncene.

Omor calificat, lipsire de libertate şi viol

Iniţial, anchetatorii au încadrat fapta la loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Ulterior, încadrarea s-a schimbat în omor calificat, lipsire de libertate şi viol, după ce anchetatorii au intrat în posesia rezultatelor preliminare ale autopsiei, dar şi după ce au aflat alte detalii. Potrivit unor surse, femeia decedată este vânătă pe tot corpul, prezentând multiple traumatisme şi fracturi, dar şi hemoragie internă.

Ancheta a scos la iveală detalii şocante pe care bărbatul nu le recunoaşte nici în ruptul capului. Se pare că şi-a bătut crunt concubina însărcinată, în noaptea de 4 spre 5 iunie a.c şi a continuat să o lovească şi în dimineaţa zilei de 5 iunie cu diferite obiecte contondente peste tot corpul. A lăsat-o pe femeie să agonizeze şi a sunat la 112 după câteva ore, spunând că acesteia îi este rău. Si nu a făcut doar atât.

În aceeaşi noapte, bărbatul a violat o femeie care a mers în vizită la ei şi a lipsit-o de libertate. Iniţial nu s-a ştiut nimic despre această din urmă faptă, cea de-a două victimă făcându-şi curaj să povestească chinurile la care a fost supusă în momentul în care a văzut anchetatorii la casa femeii decedate şi a inculpatului. „În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat asupra unei femei însărcinate şi de către o persoană care a mai fost condamnată pentru o infracţiune de omor, şi infracțiunile de lipsire de libertate şi viol în cazul unei alte persoane de sex feminin. Faţă de bărbat a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar astăzi (duminică –n.r) a fost prezentat instanţei de judecată pentru a se lua măsura arestării preventive”, ne-a declarat procurorul de caz Luminiţa Dogaru, procurorul şef al secţiei urmărire penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Inculpatul nu recunoaşte nici că şi-a ucis concubina gravidă în bătaie şi nici că i-a violat amica şi că a lipsit-o de libertate. Singurul lucru pe care îl recunoaşte este acela că femeia violată a fost în casa lor, în vizită. De altfel, bărbatul este cunoscut în comunitate ca fiind o persoană violentă şi se ştia că o agresează pe femeia cu care avea o relaţie de concubinaj de aproximativ 2 ani.

Nici victima şi nici cei din jur nu au reacţionat şi astfel s-a ajuns la o nenorocire. Potrivit unor surse, femeia ar mai avea un copil care acum a rămas singur. Aseară, în jurul orei 20.00, instanţa a dispus arestarea bărbatului pentru 30 de zile.

Condamnat pentru omor în 2004; liberat mai devreme pentru că „și-a format o atitudine corectă față de valorile sociale”

În luna mai 2004, bărbatul a fost condamnat definitiv pentru fapte similare: omor și lipsire de libertate, pedeapsa la acea dată fiind de 17 ani de închisoare și 5 ani interzicerea unor drepturi, printre care și acela de a fi tutore sau curator. Acesta era de ceva timp închis, în acte reținându-se că își începuse executarea pedepsei în noiembrie 2003. La 13 ani de la condamnarea definitivă, Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Focșani a înaintat o propunere către instanță, arătând că deținutul poate fi pus în libertate. Se întâmpla în ianuarie 2017, iar bărbatul a ieșit pe poarta penitenciarului în acel an. Executase peste 2/3 din pedeapsă, iar Comisia a considerat că poate fi liberat condiționat, de la prima analiză.

„Rezultă, de asemenea, din caracterizarea condamnatului emisă de administrația locului de deținere că acesta, în timpul executării pedepsei, a manifestat un comportament corespunzător, a participat la activități productive, a manifestat interes selectiv față de activitățile socio-educative. Nu a fost sancționat disciplinar niciodată și a fost recompensat. Beneficiază de suport moral și material din partea mediului familial. Instanța reține că în speță sunt îndeplinite condițiile prevăzute de art. 59 Cod penal, există suficiente premise că perioada executată din pedeapsă este suficientă pentru reeducarea petentului care și-a format o atitudine corectă față de valorile sociale, față de ordinea de drept și regulile de conviețuire socială, scopul educativ și preventiv al pedepsei fiind astfel atins, iar funcțiile de exemplaritate și eliminare temporară ale pedepsei sunt îndeplinite astfel încât acesta să se încadreze în viitor într-o viață normală în afara câmpului infracțional. Astfel, prin comportamentul avut pe timpul executării pedepsei, condamnatul a demonstrat că își însușește scopul preventiv și educativ al acesteia așa încât să poată fi reintegrat în societate, gravitatea faptei comise neconstituind un impediment la acordarea beneficiului liberării condiționate deoarece aceasta a fost avută deja în vedere la individualizarea pedepsei pe care o execută”, se arăta în hotărârea prin care bărbatul a fost pus în libertate, preluată de rolii.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?