Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO! Participare numeroasă la concursul de biciclete organizat astăzi în Crângul Petrești. Polițiștii vrânceni au fost alături de micii bicicliști

 

Poliţiștii vrânceni susţin mişcarea în aer liber

Cei mai mici iubitori ai mișcării pe două roți s-au putut bucura astăzi de vreme bună dar și de un eveniment organizat doar pentru ei: un concurs de biciclete .

De aceea, polițiștii rutieri și cei de la prevenire s-au aflat alături de aceștia în cadrul unei acțiuni organizate în Crângul Petrești.

Celor mici le-au fost explicate pe înțelesul lor regulile de circulație iar cei mai curioși au putut să cunoască îndeaproape autospeciala de poliție.

Copiii trebuie să fie informaţi despre regulile pe care trebuie să le respecte şi despre obligaţiile pe care le au dacă merg cu bicicleta pe stradă, pentru a evita accidentele.

Care sunt acestea?

Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice  trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani.

Nu este suficient însă!

Trebuie să cunoşti regulile de circulaţie şi să fii echipat corespunzător.

Dacă un drum este prevăzut cu o pistă specială destinată circulaţiei bicicletelor, acestea vor fi conduse numai pe pista respectivă. Se interzice circulaţia altor participanţi la trafic pe pista pentru biciclete.

Când circuli pe bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!

În ceea ce priveşte măsurile de protecţie, dacă în cazul maşinilor avem centura de siguranţă sau scaunul pentru cel mic, la deplasarea cu bicicleta se recomandă utilizarea căştii de protecţie, a cotierelor, genunchierelor şi chiar a mănuşilor speciale. Toate acestea ne protejează de răni în cazul accidentelor, luând în considerare că la deplasarea cu bicicleta chiar şi cea mai mică alunecare poate duce la traume destul de grave.

Mai este bine de ştiut:
– Se interzice învăţarea conducerii bicicletei pe drumurile intens circulate;

Circulaţia bicicletelor pe drumurile publice se face pe un singur rând, nu în paralel; de aceea, atunci când îi însoţiţi pe cei mici se recomandă ca aceştia să circule în faţa adulţilor sau a celor cu experienţă;

Este interzis bicicliştilor să se ţină de un vehicul aflat în mers;

Intenţia de a vira se semnalizează cu mâna astfel: Braţul stâng sau drept întins orizontal atunci când intenţionăm să schimbăm direcţia spre stânga sau spre dreapta;
Braţul stâng sau drept întins orizontal atunci când depăşim;
Braţul drept întins orizontal, balansat în plan vertical, atunci când intenţionăm să oprim.
– La schimbarea direcţiei de mers asiguraţi-vă temeinic, atât din faţă cât şi din spate, de faptul că nu se apropie vreun autovehicul. Este recomandat să faceţi acest lucru chiar dacă ştiţi că aveţi prioritate – este posibil ca şoferii să nu vă observe, iar într-o asemenea situaţie, conduita voastră preventivă poate duce la evitarea producerii unui accident.

Reţineţi că, atunci când nu îl însoţiţi, siguranţa copilului dumneavoastră depinde de explicaţiile pe care i le oferiţi pentru a înţelege ce se întâmplă pe stradă.

Polițiștii vrânceni vor fi mereu alături de cei mici, pentru prevenirea victimizării acestora!

Comunicat IPJ.Vrancea, 5 iunie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?