Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Prins la volan cu alcoolemie 1,58; bărbatului îi fusese încredințată mașina deși proprietarul știa că „șoferul” nu avea permis

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 20 mai a.c.,  polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Odobești au depistat un bărbat de 43 de ani, din comuna Bolotești, în timp ce conducea un autoturism pe raza aceleiași localități, fără a deține permis de conducere.

Din cercetări a reieșit faptul că autoturismul i-a fost încredințat pentru a fi condus pe drumurile publice de proprietarul autovehiculului deși știa că acesta nu posedă permis de conducere.

De asemenea, cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și încredințarea unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Totodată, la data de 20 mai a.c., polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Odobești au depistat un bărbat de 41 de ani, din comuna Bolotești, în timp ce conducea un autoturism pe raza aceleiași localități, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat și faptul că acesta avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat un rezultatde 0,37mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?