Ediția: Vineri 19 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Vineri 19 iulie 2024 Nr. 6674

Elevii Liceului Teoretic Odobești, informați despre pericolele din mediul online

Elevii de clasa a douăsprezecea, de la Liceul Teoretic “Duiliu Zamfirescu” Odobești, au participat la o acțiune educativă de prevenire a comportamentelor antisociale. Aceștia au fost informați despre pericolele la care pot fi expuși în mediul online și nu numai. Inspectorul de poliție Ionuț Drugă, de la Biroul Siguranță Școlară, fost absolvent al liceului, le-a făcut unele recomandări elevilor, printre care, să nu înregistreze orele online, să aibă un limbaj adecvat în timpul acestora, să respecte profesorii, să nu exercite acțiuni de bullying asupra colegilor pentru că aceste lucruri vor avea repercusiuni asupra lor. De asemenea, e important ca elevii depistați cu virsusul SARS – COV- 2 să nu fie marginalizați de colegii lor.

Elevii șoferi au fost sfătuiți să aibă un comportament responsabil în trafic, fiind foarte ușor să piardă permisul în caz de abateri, să nu consume alcool sau substanțe interzise, dispozitivele Drug Test aflate în dotarea poliției descoperind în 20 de minute dacă un conducător auto a consumat droguri. Elevii nu au voie să publice informații personale pe internet care pot fi folosite de infractori, nu trebuie să anunțe plecarea de acasă și trebuie să evite să cadă în capcana celor care le dau întâlnire pe internet. Aceștia trebuie să fie atenți la profilurile persoanelor necunoscute care ar putea fi false. Polițiștii sfătuiesc elevii să apeleze cu încredere la oamenii legii atunci când se confruntă cu anumite probleme.

Activitatea de ieri a avut loc cu sprijinul directorului Liceului Teoretic Odobești, Nelu Taman. Biroul de Siguranță Școlară acționează pentru un mediu școlar sigur, atât pentru elevi cât și pentru profesori, având colaborări cu alte instituții și organizații  și își propune să dezvolte parteneriatul poliție – școală- comunitate, urmărind să fie eficientizat procesul educațional pentru evitarea infracțiunilor și a situațiilor în care elevii pot cădea victime. Odată cu crearea Biroului de Siguranță Școlară va exista o prezență mult mai activă a polițiștilor în mediul școlar. Se dorește o mai bună interacțiune cu elevii, cu familiile acestora și cu profesorii pentru protejarea acestora.

Profesor Ema Dragomir, Liceul Teoretic Odobești

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?