Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

GALERIE FOTO: Ți-e și foame, ai mânca și ceva dulce, ai bea și o cafea…E clar că vrei la Corso!

Mâncarea e în toate. Ne naștem flămânzi, țipând după laptele mamei, și ne continuăm drumul prin viață mâncând când ne e foame, când ne e poftă, când dragostea trece prin stomac.  
Citesc acum „Cele mai frumoase orașe. 220 de destinații de neuitat”, o carte National Geographic. La fiecare destinație, capitolul delicii culinare nu lipsește, fie că vorbim despre „manti, găluște din carne servite cu iaurt cu usturoi” în Istanbul sau despre orez lipicios cu mango în Bangkok. Ba chiar sunt 2 pagini despre „orașele   gourmet”. Pentru că amintirile unei vacanțe reușite nu sunt doar cele de la obiective turistice, ci și de la mâncarea locului pe care l-ai vizitat. Și, de ceva vreme, așa numitul concept de mâncare stradală este din ce în ce mai apreciat; gustări preparate rapid, pe care să le savurezi în timp ce te plimbi. 

Desigur, ca localnic, te poți bucura de o felie de pizza, un covrig pufos cu muuulte semințe, un sandviș sau corndog ori, dacă ți-e poftă de ceva dulce, de o gogoașă simplă ori umplută cu ciocolată, o minitartă, în timp ce privești magnoliile înflorite care aduc splendoarea la tine în oraș. 


Da, suntem în Focșani, în Piața Unirii și peste drum de clădirea Consiliului Județean, cei de la Corso, pe care-i știți deja, au deschis un local cu produse de patiserie, pizza, covrigi și câte alte bunătăți. 

Vineri, am fost cu piticii și am umplut o sacoșă cu bunătăți. „E bun?”. „Mmmm, daaaa”. Cam asta a fost conversația noastră pe drum :). Știu, vă întrebați unde e cafeaua. Este! Mai e și ceaiul când vrei s-o lași mai moale cu cofeina, mai sunt sucurile și iaurtul. Dacă sunteți grăbiți, vă servesc rapid doamnele de la geam, dacă doriți câteva clipe de tihnă, intrați, așezați-vă la o masă și amintiți-vă, în timp ce mușcați dintr-o gogoașă sau un covrig, de vremurile când timpul avea răbdare. Au și crispy, cartofi prăjiți, aripioare, au și salate dacă vreți ceva mai ușor.

Oamenii de la Corso au extins spațiul deja familiar pentru mulți focșăneni din Piața Moldovei. Ai mesele din interior, ai servirea la geam când ești grăbit. Ai, dacă nu poți sau n-ai chef să ieși în oraș, livrarea acasă sau la serviciu. 

Poți comanda la telefon+WhatsApp – 0730 080 287, prin aplicații – Glovo, Food Panda, Takeaway – și pe site – corsofocsani.ro, unde, în curând, vei beneficia de o reducere de 10%. 

Și apropó de reduceri: ai Happy Hour în fiecare seară, între orele 21.00-22.00, la locația Corso de pe Bdul Unirii. Asta înseamnă prețuri la jumătate la toate produsele de patiserie! Orarul e de luni până duminică, de la 7 dimineața pentru covrigi și de la 8 pentru celelalte produse, până la 10 seara. 

Restaurantul Corso e pe strada Simion Bărnuţiu din Focșani, la numărul 5. 

Corso asigură mâncarea și pentru evenimente, fericite sau mai puțin fericite. „Stabilim de comun acord un meniu la un preț decent și venim cu varianta de catering: la un botez, la o nuntă, la o pomană, la o aniversare, la oricare dintre aceste evenimente, ne deplasăm”, precizează Cătălin Ciubotaru, proprietarul Corso.

Vă amintesc și de conceptul introdus anul trecut de Corso – „Oala cu mâncare pentru acasă”– mâncare cu gust autentic, gătită la oală, din ingrediente naturale și livrată acasă.

Pentru cei care se abțin, în această perioadă, de la mâncarea „de dulce” sau sunt vegetarieni, Corso are și meniu de post. 

Nu mai insist, găsiți meniul integral pe – corsofocsani.ro. 

Pe facebook, Corso Cafe.

Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?