Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

FOTO! A început vacanța de primăvară, prelungită până la 4 mai. Recomandările polițiștilor, pentru părinți și copii

VACANŢA DE PRIMĂVARĂ ÎN SIGURANŢĂ

Siguranța copiilor reprezintă o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, atât pe durata cursurilor, cât și în vacanțele școlare.

 În perioada 31 martie – 1 aprilie a.c., premergător vacanței școlare de primăvară, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroului Siguranță Școlară și cei din cadrul posturilor de poliție au realizat o serie de activități informativ-preventive pentru reducerea riscului de victimizare și de implicare în activități infracționale, la care au participat elevi și cadre didactice de la Colegiul Tehnic Auto Traian Vuia” Focșani, Liceul Teoretic Grigore Gheba” Dumitrești și școlile gimnaziale din localitățile Milcovul, Gologanu, Biceștii de Sus.

Pentru că în această perioadă copiii vor avea mai mult timp liber și pot fi implicați în evenimente care le pot afecta siguranța, recomandăm părinților să acorde o atenție deosebită relației cu proprii copii, să discute cu ei principalele reguli pe care trebuie să le respecte atunci când nu sunt împreună, pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite.

Recomandări pentru părinți:

Învățați copilul să țină ușa casei închisă și să nu permită accesul persoanelor necunoscute, chiar dacă acestea pretind că au fost trimise de cineva din familie.

Asigurați-vă că nu va spune niciunei persoane care sună la telefon/interfon că este singur acasă sau care este programul celor din familie.

Controlaţi şi monitorizaţi accesul copiilor la reţelele de socializare!

În cazul în care cineva din mediul on-line îl face să se simtă inconfortabil sau îi provoacă teamă trebuie să renunțe la comunicarea cu acea persoană și să vă spună imediat.

Amintiți-le că trebuie să respecte regulile de circulație atunci când circulă pe stradă în calitate de pieton sau atunci când merg la plimbare cu trotineta, bicicleta ori patinele cu rotile.

Dragi copii, în perioada următoare veţi petrece o perioadă lungă de timp acasă, aşa că va trebui să respetaţi o serie de recomandări pentru a fi în siguranţă.

Încuiaţi uşa după ce intraţi în casă sau după ce părinţii pleacă la serviciu!

Nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor necunoscute!

Refuzaţi orice ofertă a persoanelor necunoscute, inclusiv aceea de a le însoţi în diferite locuri!

Nu postaţi pe reţelele de socializare informaţii care ar putea fi folosite împotriva voastră sau care v-ar putea aduce un prejudiciu de imagine!

Nu uitaţi că nu tot ceea ce citiţi sau vedeţi pe Internet este adevărat! Informaţiile aflate pe o pagină web pot fi postate de oricine, adult sau copil, multe din ele fiind neverificate sau eronate; de asemenea, fotografiile sau filmele pot fi modificate pe calculator şi pot înfăţişa situaţii care nu s-au petrecut niciodată.

Aveți grijă de voi și de cei dragi !

 Evitaţi locurile aglomerate pentru a nu risca infectarea cu Covid-19.

 Purtaţi masca, atât în spaţiile publice închise cât şi în cele deschise, în mod CORECT! (acoperiţi gura şi nasul)

 Cereţi ajutorul, în orice situaţie dificilă, persoanelor în care aveţi încredere!

COMUNICAT DE PRESĂ al IPJ Vrancea, 2 aprilie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?