Bărbatul care și-a bătut concubina în fața copiilor, apoi i-a pus și pe ei să-și bată mama, trimis în judecată

0
1306

Bărbatul în vârstă de 51 de ani din comuna Jitia, care la finele lunii ianuarie și-a bătut concubina și apoi și-a îndemnat copiii de 11 și 8 ani să își bată și ei mama, a fost trimis în judecată. În sarcina lui s-au reținut două infracțiuni de violență în familie.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, care au dispus trimiterea lui în judecată, la data de 26 ianuarie a.c., în timp ce se afla împreună cu concubina sa într-o bucătărie de vară, în jurul prânzului, inculpatul a lovit-o pe femeie. La toată scena au luat parte și copiii, care se aflau în apropiere și au văzut cum mama lor este bătută de tată. În seara aceleiași zile, bărbatul și-a încurajat copiii minori să-și lovească și ei mama, pe motiv că după bătaia de la prânz, femeia a plecat de acasă pentru câteva ore. După agresiunile la care a fost supusă, femeia a suferit leziuni și a avut nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale.

Cercetată în dosar a fost și fiica cea mare a concubinilor, în vârstă de 14 ani, care în ziua respectivă a filmat cu telefonul când mama sa era bătută și și-a încurajat frații mai mici să o lovească, punându-le la dispoziție diferite obiecte contondente, cum ar fi o coadă de topor, o nuia, dar și articole vestimentare și obiecte de uz casnic.

Conform celor relatate în rechizitoriul procurorilor, femeia a fost lovită de concubin cu un băț, iar după ce a fost bătută ea a plecat la o persoană din sat și i-a povestit cele întâmplate. Seara, când a revenit acasă, bărbatul care obișnuiește să consume alcool, a fost tot supărat, dar de această dată nu a mai fost doar el cel care și-a bătut concubina, ci i-a îndemnat și pe copii să o lovească, amuzându-se și încurajându-i pe cei mici să continuie acțiunile.

Micuții, la audieri, au spus că ei au fost cei care au decis să-și lovească mama, totul pe fondul certurilor dintre concubini, dar și pentru că sora mai mare și tatăl nu le-au interzis să facă așa ceva. În timp ce tatăl a fost trimis în judecată, în cazul fetei care a filmat toată scena, imaginile ajungând și la poliție, dar și în presă, procurorii au dispus renunțarea la urmărirea penală.

Având în vedere gravitatea faptei, la scurtă vreme de la agresiune, bărbatul a fost reținut și apoi a primit mandat de arestare preventivă. La finele lunii februarie, magistrații Judecătoriei Focșani au luat dosarul din nou, în discuție, și au prelungit măsura arestării preventive. „Constată legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului Ț (…) G (…), trimis în judecată prin rechizitoriul nr.544 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani , pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie în formă continuată (2 acte materiale)  (…), menține măsura arestării preventive a inculpatului  (…) până la o nouă verificare dar nu mai mult de 30 de zile (…)”, se arată în hotărârea Judecătoriei Focșani. Bărbatul a contestat hotărârea judecătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here