Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673
Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673

Șofer urmărit de pe Bdul Brăilei până pe centura Focșaniului, unde a fost blocat de polițiști!

Cercetați pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 11 decembrie  a.c., ora 18.05, polițiștii Biroului Rutier Focșani au depistat pe Bulevardul Independenței, un bărbat de 61 de ani, din comuna Paltin,  în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului.În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,49 mg/L alcool pur în aerul expirat.Polițistii l-au condus pe cel în cauză la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot vineri, 11 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 48 de ani, din comuna Spulber, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 205 D, în localitatea Nereju Mic, în timp ce se afla sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilometru a rezultat o valoare de 0,65 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă, 12 decembrie a.c.,  ora 19.04, polițiștii Biroului Rutier Focșani au oprit pentru control, pe Bulevardul Independenței, un autoturism condus de un bărbat, de 32 de ani, din localitate. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,66 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Tot sâmbătă, 12 decembrie a.c.,  ora 00.13, polițiștii Biroului Rutier Focșani au oprit pentru control, pe Bulevardul București un autoturism condus de un bărbat, de 25 de ani, din localitate. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,78 mg/L alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, în jurul orei 23.41, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Odobești au oprit pentru control, în localitatea Bolotești,  un autoturism condus de un bărbat, de 43 de ani, din municipiul Focșani. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,30 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Duminică, 13 decembrie a.c., ora 18.20, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Gugești au oprit pentru control, pe DJ 202 E, în localitatea Tâmboești,  un autoturism condus de un tânăr, de 24 de ani, din localitate.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,46 mg/L alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice se pedepsește cu aceeași pedeapsă ca și conducerea cu alcoolemie: ÎNCHISOARE DE LA 1 LA 5 ANI.

Azi-noapte, în jurul orei 1.10, polițiștii Biroului Rutier Focșani au fost sesizați de către polițiști locali cu privire la faptul că au efectuat semnal de oprire unui autoturism pe Bulevardul Brăilei iar conducătorul auto nu s-a conformat. Pe DN2 E85, pe Calea Munteniei, polițiștii Biroului Rutier au reușit să blocheze în trafic și să oprească autoturismul.

Conducătorul auto, un bărbat de 38 de ani, din județul Brăila a făcut schimb de locuri cu o persoană de sex feminin, care se afla în autoturism. La solicitarea polițiștilor, bărbatul a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, motiv pentru care a fost condus la spital unde, de asemenea, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” .

Comunicat IPJ Vrancea din 14 decembrie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?