ULTIMA ORĂ! Alegeri parlamentare 2020. Câte persoane au votat în Vrancea, la primele ore ale dimineții

0
1211

Astăzi, 6 decembrie, românii îi vor alege pe senatorii și deputații care vor fi în Parlamentului României în următorii 4 ani. Procesul de votare a început la ora 7:00 și se va încheia la ora 21:00, cu mențiunea că există posibilitatea de prelungire a acestuia, dacă la ora 21:00 mai sunt alegători care așteaptă la rând.

Până la ora 8.30, în țară și-au exprimat votul un total de 357 381 de alegători, ceea ce înseamnă o prezență la urne de 1,96 % din totalul persoanelor cu drept de vot.

În județul Vrancea, până la ora menționată s-au prezentat la secțiile de votare 6254  de alegători, reprezentând un procentaj de 2,01%, aproapiat de cel național.

Potrivit informaţiilor oferite de Autoritatea Electorală Permanentă, în Vrancea sunt în total 361 de secții de votare, cele mai multe fiind stabilite pentru municipiul Focșani. În județul nostru, 310 294 de persoane sunt înscrise pe listele permanente.

AEP a anunțat că numărul total de cetăţeni români cu drept de vot, înscrişi în Registrul electoral la data de 2 decembrie 2020 este de 18.191.396.

Alegătorii care se prezintă duminică la urne pentru a-şi alege reprezentanţii în noul Legislativ sunt obligaţi să respecte măsurile speciale de protecţie stabilite de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus. Măsurile se aplică şi pe durata numărării voturilor, la închiderea urnelor.
Aceste măsuri vizează atât
purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor şi a obiectelor, cât şi distanţarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here