Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605
Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605

VIDEO: Elena Stoica: Profesorii sunt amenințați că dacă nu țin cursuri online sunt dați afară din învățământ!

Elena Stoica, candidat PSD la Camera Deputaților, a declarat aseară în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul PSD Vrancea, că actualii guvernanți, prin intermediul ministrului Educației, îi amenință pe profesori că dacă nu susțin cursuri online vor fi dați afară. Elena Stoica a precizat că este vorba de o acțiune de intimidare a profesorilor care sunt obligați să găsească resurse educaționale pentru ca învățământul online să-și atingă scopul.

,,Foarte mulți profesori nu fac față cu mijloacele pe care le au în dotare, și aici mă refer la faptul că foarte mulți dintre ei nu au device-uri sau platformele necesare. În încercarea lor de a găsi soluții împreună cu Ministerul Educației, mare le-a fost surpriza atunci când au văzut că nu sunt ascultați. Aș putea spune că am simțit o adevărată revoltă din partea lor. Dorința lor nu era alta decât de a găsi o comunicare cu responsabilii Ministerului Educației în ideea de a găsi soluții comune pentru desfășurarea în bune condiții a învățământului on-line. Mi-au spus că sunt cadre didactice în prag de pensionare, cadre didactice care nu au beneficiat de acele cursuri de pregătire pentru că așa a fost să fie. Nu au avut îndemânarea și nici specializare pentru a folosi platformele de învățământ online. Răspunsul primit de acești dascăli este incredibil. Cei care refuză predarea on-line din rândul cadrelor didactice, vor fi dați afară. Cum este posibil să ajungem într-un moment de cumpănă pentru educația copiilor noștri, pentru viitorul nostru, să ne amenințăm proprii noștri dascăli, care de fapt sunt reperele copiilor, sunt oamenii care și-au pus toată pasiunea în slujba societății pentru ca de pe băncile școlii să iasă copiii care vor fi viitorul de mâine al țării noastre”, a afirmat Elena Stoica.

Aceasta a adăugat că dascălii vrânceni și nu numai se confruntă cu probleme enorme, mulți nu știu să folosească platformele existente pentru predarea on-line și au solicitat să se facă cursuri, însă răspunsul ministerului a fost unul negativ. ,,Dascălii au auzit că primesc un răspuns de genul: dacă nu vă preocupați, dacă refuzați să faceți învățământul on-line atunci vă dăm afară. În acel moment, fiecare dascăl a dat un pas înapoi. Vreau să vă mai spun că dascălii copiilor noștri se confruntă cu probleme enorme. Acele platforme pe care se fac ore on-line nu sunt securizate. Profesorii se trezesc cu înjurături, sunt amenințați de elevi sau de către cine știe cine. Alte amenințări ce îi privesc pe profesori sunt de natura de a găsi resursele necesare pentru ca educația și învățământul transmis pe această cale să își atingă scopul. Adică profesorii ce să facă dacă sunt copii care nu au internet sau nu au tablete?”, se înteabă Elena Stoica.

Candidata PSD pentru funcția de deputat a transmis și un mesaj vrâncenilor: ,,Cred că a venit vremea să conștientizăm că nu mai putem lăsa lucrurile la voia întâmplării. Cred că a venit vremea să ne orientăm către partidul celor care știu ce înseamnă viitorul copiilor noștri. Haideți să nu îi lăsăm să ne distrugă țara, haideți să nu îi lăsăm să distrugă viitorul copiilor noștri, pentru că avem nevoie de ei. Vă adresez un îndemn: Votați cum vă spune inima! Votați pentru viitorul copiilor voștri! Votați pensiile voastre! Votați ca să putem să fim o țară cu oameni sănătoși!”, a mai spus Elena Stoica, candidat PSD la Camera Deputaților.

La rândul său, profesorul Aurel Șelaru, candidat la Camera Deputaților din partea PSD Vrancea, a declarat că deși au trecut trei luni de la începerea anului școlar, tabletele necesare pentru ca și copiii care provin din familii cu posibilități materiale foarte mici să poată participa la cursurile on-line, nu au ajuns la aceștia. ,,Din necesarul de 40 de mii de tablete, guvernanții au achiziționat pentru județul Vrancea doar 2640 de tablete care ar urma să intre în posesia copiilor după data de 3 decembrie. Ce vor face ceilalți copii? Unde este egalitatea de șanse? V-ați întrebat, stimați guvernanți, ce se va întâmpla în această situație? Nu, nu v-ați întrebat! Tableta este ca un manual. Am intrat în această pandemie în martie 2020, acum suntem la finalul lunii noiembrie 2020, școala a început în septembrie. Ce ați făcut în această perioadă pentru școli, ce ați așteptat, campania electorală? Probabil că da. Cum se vor descurca părinții în această situație în care nu dați tablete copiilor?”, a întrebat Aurel Șelaru.

Acesta le-a reamintit liberalilor că deși susțin că învățământul este gratuit în țara noastră, în realitate lucrurile stau cu totul altfel. ,,Ați spus că învățământul este gratuit în România. Cum este gratuit în aceste condiții? Medicii se duc la serviciu cu echipamentul lor de acasă? Folosesc curentul și internetul lor de acasă? Tableta, telefonul lor de acasă? Nu cred acest lucru”, a afirmat candidatul PSD Vrancea la Camera Deputaților.

Profesorul Aurel Șelaru a cerut din nou redeschiderea școlilor, susținând că aceasta este cea mai mare dorință a părinților, care i-au transmis mii de mesaje în acest sens. Acesta le propune guvernanților liberali o soluție social democrată și anume testarea în masă pentru redeschiderea în siguranță a școlilor. „Soluția propusă de noi este testare în masă și copiii la școală, profesorii la școală și părinții la locurile lor de muncă de unde pot asigura traiul acestor copii. V-ați întrebat vreodată, guvernanți iresponsabili, de soarta acestor copii? Nu. Nu v-ați interesat și nici nu v-ați gândit, nu ați analizat, nu ați făcut studii…Locul copiilor este la școală, locul profesorilor este la școală, locul părinților este la locul lor de muncă. Redeschideți școlile pentru ca acești copii să vină la școală“, a afirmat Aurel Șelaru.

Candidatul PSD Vrancea la Camera Deputaților a declarat că școlile trebuie redeschise în regim de urgență pentru ca elevii din Vrancea să poată beneficia de condiții optime de educație.

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL, la comanda PSD filiala Vrancea, Cod mandatar 11200020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?