Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Trei ambasadori și directorul Petrotel – Lukoil, prezenți ieri în Vrancea pentru a-l comemora pe Aleksandr Suvorov

Valery Kuzmin, Ambasadorul Federației Ruse în România, Sergey Minasyan, Ambasadorul Armeniei, și Andrei Grinkevich, Ambasadorul Republicii Belarus în România, au participat ieri la „ceremonia de depunere a coroanelor de flori la monumentul comandantului rus Aleksandr Vasilievici Suvorov”, după cum se arată într-o postare pe pagina de Facebook – Ambasada Rusiei în România. Conform sursei citate, „pe data de 24 noiembrie 2020, în comuna Dumbrăveni, judeţul Vrancea, la iniţiativa Ambasadei Federației Ruse în România, a avut loc o ceremonie de depunere a coroanelor de flori la monumentul lui Aleksandr Suvorov, prilejuită cu cea de-a 290-a aniversare a naşterii marelui comandant rus”.

Pe lângă cei trei ambasadori, la ceremonie au participat „domnul V.Makovskii, Ataşatul militar al Ambasadei Federației Ruse, domnul I.Agatii, reprezentantul Ministerului Apărării din Rusia pentru organizarea și desfășurarea activității comemorative de cinstire a eroilor în România, angajații Ambasadei Rusiei, directorul companiei «Petrotel – Lukoil» A.Kovalenko, precum și elevi ai şcolii de pe lângă Ambasada Rusiei”. Din partea română, la eveniment au luat parte Ionel Cel-Mare, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Valentin Tîlvăr, primarul comunei Dumbrăveni, reprezentanți ai Primăriei municipiului Focșani și ai garnizoanei militare.

Au fost intonate Imnurile naționale ale Rusiei și României.

De altfel, într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a precizat: „Am fost onorat de invitația E.S. Valery I. Kuzmin, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România, de a-l omagia, la monumentul de la Dumbrăveni, pe generalisimul Alexandr Vasilievici Suvorov. Este modalitatea prin care arătăm respectul pe care îl avem pentru un erou ale cărui fapte de arme au fost evocate chiar în primul Imn Național Rus – „Să sune tunetul victoriei!”. Pe de altă parte, prezența reprezentanților Primăriei Municipiului Focșani la Dumbrăveni, alături de reprezentanții altor instituții publice din Vrancea, arată deschiderea noastră în ceea ce privește construirea unei relații bilaterale trainice.”

Conform postării de pe pagina de Facebook – Ambasada Rusiei în România, „în alocuţiunea sa, domnul Valery Kuzmin, Ambasadorul Rusiei, a subliniat contribuţia remarcabilă a comandantului rus la eliberarea Peninsulei Balcanice de sub jugul otoman, ceea ce a dus ulterior la formarea statului român suveran”. Ambasadorul Valery Kuzmin a mulțumit autorităților locale pentru sprijinul tradițional acordat desfășurării acestui eveniment. „La rândul său, domnul Ionel Cel-Mare, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, a subliniat că în România își amintesc și onorează faptele eroice ale marelui comandant rus A.Suvorov și a remarcat rolul voluntarilor români care au adus o contribuție la victoriile lui. La finalul ceremoniei, elevii au primit broșuri comemorative cu o scurtă biografie a legendarului comandant militar rus și pachete cu dulciuri. Anul acesta, Ambasada Rusă a pregătit monumentul pentru lucrări de reparații și restaurări.

Ținând cont de starea de alertă în vigoare în România, în contextul pandemiei coronavirusului, evenimentul a fost organizat în conformitate cu restricțiile sanitare și administrative impuse”, se mai arată în postarea de pe pagina de Facebook – Ambasada Rusiei în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?