Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

VIDEO: Zero gândire economică! Viziunea liberală – 340 pagini de hârtie igienică

Consolidarea fiscală dorită de PNL înseamnă concedieri și reduceri zdravene de salarii. Comisia Europeană spune cu cifre că Orban și guvernul PNL mint de îngheață apele! Lumina galbenă de la capătul tunelului penelist se anunță a fi întuneric și atât!

Comisia Europeană a tras un semnal de alarmă cu privire la evoluția economică a statelor membre publicând cifrele sale privind prognoza de creștere economică. Potrivit acestor cifre, peneliștii lui Orban ori sunt proști, ori mint de îngheață apele! Noi spunem că sunt adevărate ambele afirmații. Dar știți vorba românească, peștele se împute de la cap și se curăță de la coadă. La noi capul pute rău, dar rău de tot a prostie pentru care nu există tratament.

Guvernul Orban a ”reușit” ca într-un an și două luni să facă o datorie suplimentară cât toată datoria făcută de România în primii 21 de ani după Revoluție. Practic, guvernul Orban a pus în cârca fiecărui român plata unei datorii suplimentare de 1300 de euro. La sfârșitul guvernării PSD, în octombrie 2019, România avea o datorie guvernamentală pe locuitor de 3.900 euro pe locuitor. În decembrie 2020 Romania, în plină guvernare PNL, va avea o datorie guvernamentală de 5.200 de euro pe locuitor!!!
Cică programul de guvernare al PNL a fost scris de 470 de experți, ceva mai puțin decât numărul de specialiști cu care ne amenința CDR-ul. Nu știm dacă vreunul dintre cei 470 de experți i-au șoptit lui Klaus Iohannis că deficitul este mai mare decât „un pic“! De fapt, pe Iohannis nici nu îl interesează cifra în sine, preocuparea lui fiind să răspundă doar la întrebările care îi convin, când face caricaturile alea de conferințe de presă.
Consolidarea fiscală a fost aruncată undeva pe la pagina 12 dar introducerea a fost lăsată pe seama BNR care, prin vocea lui Lazea a spus că ar fi necesară reducerea săptămânii de lucru la 4 zile concomitent cu reducerea salariului cu 20%. Parcă am mai văzut filmul ăsta! Groază galbenă! Între timp stăm și ne întrebăm cum naiba de conduce unul ca Orban România. Prim ministrul s-a supărat pe presă și a plecat efectiv dintr-o conferință de presă după ce jurnaliștii l-au întrebat cum se vor realiza cei 1.000 de kilometri de autostradă promiși de PNL în programul de guvernare. Totul pe modelul Iohannis. De fapt plecat este puțin spus, Orban a luat-o efectiv la galop, ministrul Bode inventând o scuză de tot râsul.

După ce am văzut faza, am spus că Orban și Ion Ștefan parcă sunt frați, iar dacă îi adăugăm pe Iohannis și Ionel Dancă avem un careu de papagali care conduc o națiune care nu merită ce i se întâmplă acum.

Între timp, românii mor cu sutele, zilnic! Spitalele sunt în colaps! Bilanțul pandemiei a depășit 10.000 de victime! Acesta este rezultatul eșecului dramatic al PNL în privința controlului pandemiei!

La fel au eșuat și în susținerea economiei și a educației! Au sacrificat viitorul a milioane de copii și i-au exilat într-o lume în care fac educație on-line fără tablete, internet sau manuale digitale.

Orban și PNL au condamnat la sărăcie sute de mii de familii care trăiesc din legumicultură, doar ca marile lanțuri străine de supermarketuri să prospere.

În schimb, prioritatea lui Cîțu și a găștii sale isterico-penibile sunt scrisorile deschise. PNL crede că, făcându-se de râs la poarta PSD, poate distrage atenția românilor de la catastrofa din sistemul sanitar sau de la miile de firme locale pe care le-au adus în pragul falimentului.

Prăduitorilor, românii vor testare accesibilă tuturor, spitale sigure, joburi stabile și școlideschise, nu circ, hoție și scrisori deschise!

Iar senatorii PNL și USR chiulesc în continuare de la muncă și nu votează dublarea alocațiilor, dar dau năvală să-și încaseze indemnizațiile.

În vremea aceasta, milioane de copii din România nu beneficiază de alocații dublate deși au nevoie de bani acum, când școala le este închisă, nu peste 4 ani, cum vor PNL-USR și Iohannis.

Și de parcă n-ar fi fost de ajuns, PNL îi umilește din nou pe bunicii noștri! 6 lei pe zi! Aceasta este rația impusă de Orban persoanelor de peste 75 de ani, cărora le-a dat, în bătaie de joc, carduri pentru mese calde acum, în campanie electorală!

6 lei pe zi! Doar de la restaurantele închise de același Orban! În frig, pe terase, sau on-line, de la zeci de km distanță, pentru cei din mediul rural. Ați auzit ceva mai cinic de atât?! Bineînțeles, banii pe card vor veni doar după alegeri. Acum, doar promisiuni…

Așa sunt folosite fondurile europene, de un guvern care și-a făcut un titlu de glorie din a-i umili pe toți românii. Total ineficient pentru persoanele cărora li se adresează programul european, dar în folosul clientelei liberale.

Ludovic, tu ce mănânci de 6 lei pe zi?

A cui este firma care a tipărit cardurile?

Ale cui sunt restaurantele agreate să primească acele carduri?

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL, la comanda PSD filiala Vrancea, Cod mandatar 11200020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?