Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

VIDEO: Deputatul Nicușor Halici cere ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să o demită pe „verișoara incompetentă de la Spitalul Județean Vrancea”

Președintele interimar al PSD Vrancea, deputatul Nicușor Halici, a solicitat miercuri seară, în cadrul unei conferințe de presă, demiterea managerului Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon” din Focșani, Elena Codruța Neagu, pe care a acuzat-o de incompetență. Solicitarea liderului social democrat vrâncean vine după ce Spitalul Județean de Urgență a rămas fără aparatul de recoltare a plasmei de la persoanele vindecate de COVID-19 și care poate fi folosită ulterior pentru tratarea unor bolnavi infectați cu coronavirus și aflați în stare gravă. În schimb, la Buzău, autoritățile au solicitat încă un aparat de plasmafereză deoarece nu fac față solicitărilor. Diferența între cele două județe este competența persoanelor care sunt puse în funcții de conducere și care trebuie să gestioneze această perioadă dificilă.

Deputatul Nicușor Halici a acuzat „managementul criminal” de la Spitalul Județean. Social democratul a arătat că este o stare de tensiune în rândul cadrelor medicale de la Spitalul Județean din cauza modului în care este condusă cea mai importantă unitate spitalicească din Vrancea. În acest context, deputatul social democrat a menționat demisia singurului medic epidemiolog din cadrul Spitalului Județean Vrancea și a avertizat că, așa cum este astăzi legea, fără un medic epidemiolog în cadrul unui spital, acesta nu poate funcționa.

Este un caz care a atras atenția publică, dar mai ales a atras atenția colegilor medici, pentru că în cadrul colectivului medical din Spitalul Județean este o stare de tensiune care se apropie de apogeu. Acest management criminal al verișoarei mult cunoscutului prefect chelner Berbece, nu face decât să aducă moarte și mai multă în județul Vrancea. Mai mult, tot în aceste zile din județul Vrancea a fost luat singurul aparat de recoltare a plasmei folosite în tratarea pacienților infectați cu COVID și aflați în stare gravă. Vrancea este singurul județ căruia i s-a retras acest aparat pentru că nu au fost îndeplinite condițiile de gratuitate și anume de a asigura un număr de recoltări de plasmă. De ce nu s-a făcut acest lucru? Pentru că nu au fost solicitări din partea spitalului. Cei din partea spitalului spun că nu au cerut medicii…. în schimb medicii spun că nu au cu vine vorbi și că un astfel de manager nu are ce căuta într-un astfel de spital. În acest context, solicit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să o demită pe verișoara incompetentă de la Spitalul Județean Vrancea; această verișoară care a creat o stare tensionată în rândul personalului medical”, a declarat deputatul Nicușor Halici, candidat la Camera Deputaților.

Social democratul a subliniat că este un strigăt de disperare pentru ca reprezentanții Ministerului Sănătății să ia măsuri pentru a salva vieților românilor. Deputatul Nicușor Halici a precizat că sunt semnale din partea cadrelor medicale de la Spitalul Județean care acuză „managementul” lipsit de comunicare al conducerii instituției sanitare, „o conducere incompetentă” ale cărei rezultate se vor vedea în această perioadă când a crescut numărul de cazuri Covid 19, iar liberalii nu mai au pe cine să arunce vina.

Social democratul a precizat că, în continuare, aparatul de testare PCR pentru coronavirus, achiziţionat cu eforturile conducerii social-democrate a judeţului Vrancea, livrat împreună cu 2000 teste, nu este funcţional. Un test COVID primește acum răspuns în minim 24 ore. Ori, prin punerea în funcțiune a aparatului PCR, perioada de răspuns se reduce la 6 ore, timpul necesar aparatului pentru un set de analize, adică maxim 24 teste/set.

Nu în ultimul rând, liberalii au modificat și Ordonanța de Urgență care prevedea sporuri pentru personalul medical cu copii sub 12 ani, pentru ca aceștia să poată să lucreze și să își plătească bonă. Conform noilor prevederi, această facilitate se aplică doar acelor persoane care au soți/soții angajați în MAI sau MAPN. Ori, o situație grea este pentru cadrele medicale care au familii monoparentale, care se văd lipsite de un sprijin din partea statului.

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL, la comanda PSD filiala Vrancea, Cod mandatar 11200020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?