Ediția: Vineri 21 iunie 2024. Nr. 6654
Ediția: Vineri 21 iunie 2024. Nr. 6654

UPDATE! VIDEO și FOTO! Intrarea în Autogara Focșani, blocată de 2 microbuze în semn de protest

Intrarea în Autogara Focșani a fost blocată în această dimineață de 2 microbuze în semn de protest. Patronul unei societăți de transport spune că a fost amendat cu zece mii de lei, după ce Consiliul Județean ar fi raportat că nu ar fi efectuat un anumit număr de curse, pe care el susține că le-a efectuat.

La fața locului sunt echipaje de poliție și Jandarmerie. Un polițist i-a cerut bărbatului să ia microbuzul de acolo pentru ca blochează circulația pe drumurile publice, ceea ce constituie infracțiune, dar bărbatul a refuzat.

Vom reveni cu informații.

UPDATE! Intrarea în Autogară a fost deblocată, iar protestatarii au fost chemați la poliție. Ei vor fi sancționați.

 

UPDATE 2! Consiliul Județean Vrancea, deschis la dialog cu transportatorii județeni

Consiliul Județean Vrancea a fost astăzi gazda unei noi întâlniri cu operatorii de transport public de persoane județean, pentru o mai bună comunicare și colaborare între factorii implicați.

Subiectul principal al dezbaterii a fost aplanarea divergențelor apărute între câteva firme de transport și autoritatea publică județeană, ca urmare a unei erori a dispecerului de la Autogară, care a trimis o situație greșită privind cursele efectuate de transportatori. Din această situație reieșea că anumite firme nu au efectuat toate cursele trecute în program și, drept urmare, inspectorii CJ au cerut clarificări. În urma confirmărilor primite și în conformitate cu prevederile contractelor aflate în derulare, inspectorii CJ au amendat o serie de transportatori, ceea ce a generat protestul acestora. În cadrul întâlnirii, dispecerul și-a asumat greșeala și urmează să facă rectificările necesare.

Conducerea CJ Vrancea a cerut astăzi firmelor să respecte prevederile contractului, privind: starea mașinilor, orarul traseelor și eliberarea de bilete, precum și respect față de cetățeni, în condițiile în care au existat sesizări ale călătorilor în acest sens. De asemenea, pentru îmbunătățirea serviciilor, s-a propus introducerea pe microbuzele de transport public județean a monitorizării în timp real prin GPS a curselor.

Concluzia a fost că lunar vor avea loc întâlniri între reprezentanții CJ și firmele de transport public județean, pentru o mai bună colaborare în interesul cetățenilor și pentru a se putea regla din timp problemele apărute pe parcurs.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?