Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

Primarul Cristi Misăilă: PNL îi pedepsește pe focșăneni pentru votul din 27 septembrie

Mâine va fi constituit Consiliul Local Focșani rezultat în urma alegerilor locale din 27 septembrie. În cadrul ceremoniei va avea loc depunerea jurământului de către consilierii locali care nu au participat la precedenta ședință a Consiliului Local. La prima ședință nu au fost prezenți consilierii PSD și USR-PLUS, care au anunțat ulterior că au decis să nu participe deoarece această ceremonie de constituire și de depunere a jurământului ar trebui să aibă loc în prezența tuturor consilierilor locali. Ori, până în dimineața ședinței nu erau validate de Judecătoria Focșani mandatele celor patru supleanți de pe lista PSD.

Potrivit Codului Administrativ, Consiliul Local este legal constituit doar dacă numărul consilierilor locali care au depus jurământul este mai mare decât primul număr natural strict mai mare decât jumătate din 21, numărul membrilor legislativului focșănean. Adică dacă la ședință erau prezenți 11 consilieri locali. Ceilalți patru consilieri locali au fost validați de Judecătoria Focșani chiar în ziua în care a avut loc prima ședință a Consiliului Local.

„Ședința va fi transmisă on-line pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiuluiu Focșani. Accesul în sala de ședințe a publicului dar și a ziariștilor acreditați este restricționat ca urmare a măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2”, se arată în anunțul municipalității.

Consilierii locali validați de Judecătoria Focșani sunt:

PSD: Nedelcu Mihai, Nedelcu Cristina-Mirela, Gongu Emanuel, Ungureanu Daniel, Şelaru Aurel, Marius Iorga, Radu Nițu, Georgian Cristinel Mocanu și Alexandru Nistoroiu

USR: Tătaru Alexandra, Atanasiu Corina;

PNL: Macovei Liviu-George, Tănase Neculai, Bîrsan Costel, Dimitriu Ana- Maria, Drumea Alina Ramona, Dumitru Victor, Marcu Livia- Silvia, Costea Ionel, Gheoca Corneliu- Dumitru, Zîrnă Cristian.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Cristi Valentin Misăilă arată că:

„PNL îi pedepsește pe focșăneni pentru votul din 27 septembrie!

➡️Disperați că au pierdut alegerile locale în Focșani, liberalii au hotărât să blocheze Primăria Municipiului și să îi pedepsească astfel pe TOȚI cetățenii care vor avea nevoie de documente eliberate de instituția noastră.
➡️ Luni, 26 octombrie 2020, Prefectul PNL Gheorghiță Berbece a convocat ședința de constituire a Consiliului Local Focșani pentru data de 27 octombrie 2020, ora 13.00, în ciuda faptului că Primăria Municipiului Focșani i-a solicitat amânarea convocării ședinței privind ceremonia de constituire a Consiliului Local al Municipiului Focșani pentru data de 30 octombrie 2020, ora 13.00 !
➡️ Solicitarea formulată către Prefectul Berbece este motivată de faptul că, odată constituit noul Consiliu Local, activitatea Primăriei Municipiului Focșani va fi blocată. Acest lucru se va întâmpla deoarece eu mă aflu în concediu medical, fiind confirmat cu SARS-CoV 2, iar atribuțiile mele au fost delegate către cei doi viceprimari, care vor pierde această calitate, în momentul constituirii noului Consiliu Local. Prin urmare, timp de apoape o săptămână, până în momentul în care legea îmi va permite să îmi reiau activitatea, Primăria Focșani va fi în situația de a NU putea elibera niciun fel de acte administrative către cetățeni.
➡️ Faptul că Berbece nu a dat curs solicitării noastre de a amâna constituirea noului Consiliu Local arată că acesta răspunde doar la comenzile politice ale PNL și nu îi pasă câtuși de puțin de faptul că cei care vor avea de suferit de pe urma acestei decizii sunt atât cetățenii din Focșani, cât și angajații din Primăria Municipiului.
➡️ Mai mult de atât, în articolul 1 din Legea nr. 84/2020 se prevede faptul că ”Mandatele aflate în curs de exercitare ale primarului general al municipiului București, președinților de consilii județene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului București și consiliilor județene se prelungesc până la data de 1 noiembrie 2020” ceea ce demonstrează, dacă mai era nevoie, reaua credință a celor din PNL.
➡️ Constituirea noului Consiliul Local ar trebui să reprezinte un nou început în ceea ce privește colaborarea dintre aleșii locali, dar, în același timp, ar trebui să reprezinte și un nou început în ceea ce privește cooperarea inter-instituțională.
➡️ Graba cu care Prefectul PNL duce la îndeplinire ordinele venite pe linie de partid arată însă că liberalii nu dau nici doi bani pe interesele cetățenilor din Municipiul Focșani și n-au înțeles NIMIC din votul din 27 septembrie 2020!”c

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?