Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

VIDEO și GALERIE FOTO: Însoțit de primarul Daniel Nicolaș, Marian Oprișan s-a întâlnit cu odobeștenii

Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea și candidat pentru un nou mandat de șef al administrației județene, a mers ieri după amiază la Odobești, unde s-a întâlnit cu cetățeni ai orașului. Alături de Marian Oprișan s-a aflat primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, care candidează pentru un nou mandat. Primele discuții cu cetățenii au avut loc în Centrul Civic. A urmat vizita la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu”, unde este în derulare un amplu proiect de modernizare. Va fi construită o aripă nouă la Liceul Teoretic din Odobești, care va avea opt laboratoare, dintre care unul de informatică, o sală de festivități și un teren de sport cu suprafața de tartan, practic una dintre cele mai moderne suprafețe de joc. Prin același proiect va fi amenajat Parcul Gării și refăcute străzile Ștefan cel Mare, Frații Panfil și Dumitru Velniță din Satul Nou.

A fost făcută o prezentare a investițiilor realizate în Vrancea, în special în Odobești. Sunt investiții prin care au fost asigurate condiții mai bune de viață pentru locuitorii județului, care au avut ca efect creșterea nivelului de trai din Vrancea. Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan le-a spus oamenilor că valoarea investițiilor, realizate sau în curs de realizare în Vrancea, este de peste 1,5 miliarde de euro. „Am avut curajul și responsabilitatea să mă bat cu toate guvernele țării, cu toți prim miniștrii și șefii de stat pentru locuitorii județului Vrancea. Pentru că am făcut acest lucru, am reușit și să investim foarte mult în județul Vrancea în mandatele pe care le-am avut în fruntea Consiliului Județean. În Vrancea s-au investit peste 1,5 miliarde de euro!“, le-a spus Marian Oprișan odobeștenilor.

Două dintre investițiile importante din Vrancea vizează modernizarea cu fonduri europene a drumurilor județene conectate direct la rețeaua TEN-T și care asigură legătura cu Odobeștiul. Este vorba despre proiectul „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Focşani – Goleşti – Vârteşcoiu – Odobeşti cu conectivitate directa la reţeaua TEN –T“. Valoarea totală a contractului pentru DJ 205C este de 6,9 milioane euro. Al doilea proiect este „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Dumbraveni – Gugesti – Popeşti – Urechești – Budești – Cotești – Blidari – Bonțești – Dălhăuți – Faraoanele- Rîmniceanca-Beciu-Odobeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN –T“. Aproximativ 23 de milioane de euro vor costa lucrările de reabilitare și modernizare a DJ 205 B. Sunt investiții aflate în derulare, la care se lucrează pe diferite tronsoane.

Nu mai credeți minciunile ordinare ale peneliștilor”

Șeful administrației județene le-a spus oamenilor nu trebuie să mai cadă pradă „minciunilor ordinare” spuse de peneliști și să se uite la ce s-a întâmplat în ultimele luni de guvernare liberală. „Nu mai credeți minciunile ordinare ale adversarilor politici pentru că se vor repercuta asupra nivelului dumneavoastră de viață. Dumneavoastră, vrâncenii, veți avea de suferit dacă mai credeți în continuare minciunile celor v-au dezamăgit în urma alegerilor prezidențiale și în urma alegerilor europarlamentare, a guvernării dezastruoase în ultimele zece luni din România”, a spus președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

La Odobești, de exemplu, liberalii nu au inițiat niciun proiect de hotărâre în Consiliul Local în ultimii patru ani, iar la Focșani au fost aproximativ 800 de proiecte de hotărâri la care au votat împotrivă doar pentru a bloca investițiile, proiectele fiind inițiate de conducerea social democrată a Primăriei. Mai mult, la Odobești, în campania electorală le spun oamenilor că vor realiza investiții la care lucrează acum primarul Daniel Nicolaș, cum este cazul grădiniței din cartierul Sturza sau cazul bazei sportive. „Atunci când nu au cu ce să vină în fața oamenilor, pentru că nu au făcut nimic, iau proiectele noastre. La Odobești au trecut în platforma lor că fac creșă și grădiniță în cartierul Sturza unde deja este șantier pentru această investiție, că vor face bază sportivă la stadionul Odobești unde este licitație în acest moment pentru baza sportivă, că vor face zonă turistică iar noi am făcut deja primele demersuri, cu zone de agrement, tabără de arheologie. Totuși ei se laudă că vor să facă Odobeștiul oraș turistic. Sunt doar minciuni. Nu au nimic concret cu care să vină în fața oamenilor”, a spus primarul Daniel Nicolaș.

Cu ajutorul fondurilor europene, Primăria Odobești va racorda la rețeaua de gaze toate locuințele din Odobești și va moderniza conectarea celor deja racordate. Rețeaua de gaze va fi extinsă pe toate străzile din localitate, primarul Daniel Nicolaș a întocmit deja cererea de finanțare. Racordarea va fi GRATUITĂ.

După 150 de ani, primarul Daniel Nicolaș va construi primul spital modern din istoria orașului, pe 7 iulie fiind depusă la Compania Națională de Investiții, cererea de finanțare, care a fost cuprinsă în lista de investiții. Construcția va fi realizată pe amplasamentul fostului spital, închis de guvernul PDL (actualul PNL) acum 9 ani. Noul Spital va avea 4 etaje, cu 4 secții: Interne, Pediatrie, Chirurgie, Obstretică-Ginecologie și Unitate de Primire-Urgențe, la parter.

Se află în curs de asfaltare rețeaua stradală din cartierele Mihai Sturza și Unirea, unele străzi fiind asfaltate pentru prima dată în istoria localității. De asemenea, vor fi asfaltate străzile Frații Pamfil, Dumitru Velniță și Ștefan cel Mare, grație construirii Observatorului Astronomic din nordul orașului, investiție care a atras după sine modernizarea parcului din fața Gării, construirea unui nou corp de clădiri cu opt laboratoare și sală de festivități la Liceul Teoretic. Vor fi modernizate și 15 străzi din zona de vest a localității, investiție posibilă prin construirea Planetariului la Grădina de Vară. Nu în ultimul rând, vor fi modernizate străzile din Dealul Odobeștiului, cu finanțare atrasă prin proiectul Taberei de cercetări arheologice.

Vrancea, un județ fără clanuri interlope

Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a arătat că Vrancea este un județ sigur, fără crimă organizată. „Vrancea este un județ sigur, fără clanuri interlope, fără crimă organizată. Mă voi lupta ca județul nostru să fie un județ sigur, cu localități sigure în care copiii să iasă pe stradă, familiile să trăiască în siguranță”, a spus președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan. Asigurarea siguranței cetățenilor a fost posibilă datorită implicării autorităților locale, colaborării cu Poliția și înființarea Polițiilor locale. „Infracționalitatea, atât în Odobești, cât și în Vrancea este în continuă scădere datorită măsurilor luate pe parcursul timpului, în colaborare cu poliția, înființarea poliției locale. Avem sisteme de supraveghere, oamenii sunt în siguranță”, a spus primarul Daniel Nicolaș.

Doar un om care iubește Odobeștiul poate să facă lucruri importante pentru odobeșteni”

Marian Oprișan a avut și un mesaj pentru locuitorii orașului Odobești cărora le-a spus să nu dea „vrabia din mână pe papagalul de pe grindă“. „Eu îmi doresc din toată inima ca la aceste alegeri, dar și la alegerile parlamentare, românii să nu mai cadă pradă minciunii liberale. PNL lucrează pentru bănci, pentru multinaționale, lucrează pentru străini, nu lucrează pentru români. Lucrează pentru ei și pentru neamurile lor, pe care și le-au angajat fără niciun fel de pregătire în toate instituțiile statului român din județul Vrancea. Ei nu au nicio legătură cu oamenii și problemele lor. Singurul partid care gândește românește și și-a dedicat întreaga activitate pentru a le face viața mai bună românilor este Partidul Social Democrat. Așa că pe data de 27 septembrie mergem la vot, punem măscuța și votăm Daniel Nicolaș, consiliul local PSD pentru Odobești, Consiliul Județean PSD pentru județul Vrancea și evident, cu voia voastră, Marian Oprișan președintele Consiliului Județean Vrancea“, a încheiat Marian Oprișan.

„Vă aștept la vot să continuăm împreună ceea ce am început, modernizarea orașului, creșterea nivelului de trai a populației din Odobești. Doar un om care iubește Odobeștiul poate să îl ducă mai departe, doar un om care iubește Odobeștiul poate să facă lucruri importante pentru odobeșteni, pentru creșterea nivelului de trai. Oamenii care nu iubesc Odobeștiul sunt oameni care îi fac o imagine urâtă, ei nu sunt odobeșteni, ei nu simt ca noi”, a spus primarul Daniel Nicolaș.

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?