Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

FOTO: Apă curentă pentru Bolotești. Un proiect in derulare, susținut de Marian Oprișan și viitorul primar Nicolae Pamfil

Locuitorii din Bolotești nu se vor mai confrunta cu problema lipsei apei, cu noul primar PSD Nicolae Pamfil!

În Bolotești se află în plină desfășurare un important proiect de investiții derulat de operatorul CUP Focșani, sub egida Consiliului Județean Vrancea, care va rezolva o problemă stringentă cu care se confruntă în prezent locuitorii comunei și anume lipsa apei.

Prin proiectul ”Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare” Vranceaqua – etapa a II-a va fi construit un rezervor de apă la o cotă de teren mai înaltă și cu capacitate mare. Acesta va asigura presiunea necesară în toate zonele înalte ale comunei.

La sursa de alimentare din punctul Babele se va face un nou foraj, pentru suplimentarea sursei de apă. Va fi extinsă cu 20 km conducta de aducțiune a apei brute de la punctul Babele până la gospodăria de apă Odobești, care deservește și Bolotești, și vor fi extinse și rețelele de apă potabilă. De asemenea, va fi reabilitat un rezervor de stocare a apei în zonă, care va ajunge astfel la o capacitate de 5.000 metri cubi. În cadrul aceluiași proiect, va fi edificată și o nouă instalație de clorinare la Odobești, care va deservi și comuna Bolotești.

De asemenea, locuitorii din Bolotești vor beneficia de extinderea rețelei de canalizare.

Proiectul Vranceaqua este finanțat din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Contractul pentru rețele de apă și canalizare pe raza comunei Bolotești este în valoare de 4,3 milioane de euro și va fi finalizat în perioada următoare.

Sistemul public de alimentare cu apă din comuna Bolotești a fost proiectat și realizat pentru a asigura apa potabilă prin cișmele publice. Ulterior, a crescut consumul de apă și, de la 76 de cișmele publice stradale, s-a ajuns la 1.462 de branșamente individuale. Astfel, în decursul timpului, necesarul de apă a crescut, însă cantitatea de apă asigurată din sursă a rămas aceeași. De aceea, în perioada secetoasă, proprietățile din partea de deal a comunei suferă ca urmare a lipsei apei potabile.

Problemele de alimentare cu apă vor dispărea odată cu alegerea candidatului PSD la Primăria Bolotești, Nicolae Pamfil, susținut de președintele Consiliului Județean Vrancea Marian Oprișan.

#OamenideFapte

Oprișan a dispus măsuri urgente pentru rezolvarea problemei apei la Bolotești

Din dispoziția Președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a avut loc o întâlnire de lucru la sediul Consiliului Județean convocată în regim de urgență, pentru analizarea cauzelor care conduc la neasigurarea apei în zonele înalte ale comunei Bolotești. La întâlnire au fost invitați specialiștii CUP SA Focsani care au cocluzionat ca fiind necesară suplimentarea debitului de apă pentru comuna Bolotești prin prelevarea unei anumite cantități de apă din magistrala ce alimentează orașul Odobești. Astfel, în cel mai scurt timp va fi rezolvată problema apei la Bolotești.

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?