Ediția: Luni 7 octombrie 2024 Nr. 6730
Ediția: Luni 7 octombrie 2024 Nr. 6730

PNL-istul Nicolae Mărăscu, acuzat că a prejudiciat Spitalul Orășenesc Panciu cu peste 100 mii lei

Nicolae Mărăscu, candidatul PNL la funcția de primar al orașului Panciu, a fost acuzat de inspectori ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate Vrancea (CJAS) că a prejudiciat Spitalul orășenesc Panciu cu suma de 101.158,30 lei. Controlul inspectorilor CJAS Vrancea a avut loc în anul 2017 și a vizat ultimii doi ani din activitatea fostului manager al Spitalului Orășenesc Panciu, Nicolae Mărăscu. Inspectorii CJAS Vrancea au constatat mai multe nereguli în ceea ce privește actul medical și nerespectarea legislației în vigoare privind activitatea medicală în cadrul secțiilor din Spitalul Orășenesc Panciu.

În procesul verbal de constatare încheiat de doi inspectori ai CJAS Vrancea se arată că nu au fost respectate prevederi ale ordinului comun al Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 423/191/2013 pentru aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a Contractului cadru privind condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, respectiv anexele la contractul de mai sus, din anii 2014, 2015 și 2016-2017.

În raportul de control se mai arată că raportarea spre decontare la CAS Vrancea nu a fost una corectă, fiind decontate servicii din ambulatoriul clinic deși acestea au fost rezolvate prin spitalizare de zi sau spitalizare continuă. „În perioada verificată s-a constatat raportarea spre decontare la CAS Vrancea de servicii medicale de specialitate din ambulatoriul clinic integrat al Spitalului Orășenesc Panciu care au fost rezolvate prin spitalizare de zi (tarif negociat pe caz rezolvat) sau prin spitalizare continuă. Situația serviciilor din ambulatoriul clinic integrat rezolvate prin spitalizare de zi sau continuă este prezentată în mod detaliat în Anexa nr. 1 la prezentul proces de constatare“, se arată în raportul de control unde sunt indicate și ce articole din legislația în vigoare nu au fost respectate.

Suma decontată nelegal este consistentă, peste 101 mii lei. „Valoarea serviciilor raportate spre decontare cu nerespectarea prevederilor legale mai sus menționate este de 101.158,30 lei, conform Anexei nr. 1. Anexa nr. 1 face parte integrantă din prezentul proces verbal de constatare“, se arată în finalul procesului verbal de constatare.

Raportul arată că în registrele de consultații de la Spitalul din Panciu erau trecute informații despre pacienți deși nu erau consemnate simptomele la prezentarea în cabinetul integrat și care să susțină consultația acordată astfel încât diagnosticul să fie stabilit. Mai mult, în perioada verificată nu au fost emise prescripții medicale din ambulatoriul integrat și nu au fost emise scrisori medicale către medicii de familie. „Din verificarea registrelor puse la dispoziția echipei de control, precum și din încrucișarea datelor din sistemul informatic SIUI s-a constatat că pacienții care s-au prezentat în cabinetele din ambulatoriul integrat au fost internați în aceeași zi în cadrul aceluiași spital prin spitalizare de zi sau spitalizare continuă”, arată raportul de control.

DOCUMENTELE pot fi văzute mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?