Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

GALERIE FOTO: Oprișan și Misăilă – întâlniri cu focșănenii din zonele Capelă, Școala 10 și din Cartierul Sud

Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea, și Cristi MIsăilă, primarul Focșaniului, s-au întâlnit, la sfârșitul săptămânii trecute, cu focșănenii din zonele Capelă, Școala 10 și din Cartierul Sud. Marian Oprișan a stat de vorbă cu cetățenii pentru a afla care sunt problemele, dar și pentru a le face cunoscute obiectivele următorului mandat de președinte al Consiliului Județean Vrancea. Sănătatea și educația sunt prioritățile administrației județene pentru următorul mandat. Consiliul Județean a început demersurile pentru noul spital județean din Vrancea, spital care va avea și heliport pentru transportul bolnavilor. În prezent, proiectul pentru noul spital este în faza de pre-fezabilitate. Până atunci, în urma demersurilor făcute de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, în perioada Guvernului PSD au fost realizate investiții masive în dotarea cu echipament medical a Spitalului Județean de Urgență din Focșani. De asemenea, Consiliul Județean derulează mai multe proiecte cu fonduri europene pentru reabilitarea secțiilor Spitalului. „Am dotat actualul spital, am convins Guvernul PSD și am adus aparatură medicală de ultimă generație în valoare de peste 35 milioane euro. La Spital au RMN, computer tomograf, sală de operație prin corespondență”, a spus președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan. Acesta a amintit și de investițiile realizate cu fonduri europene pentru sistemul de alimentare cu apă și canalizare, etapele Vranceaqua 1 și 2. În perioada administrației PSD a fost rezolvată problema furnizării apei potabile în Focșani, a fost modernizată centrala termică a municipiului și se lucrează în continuare la reabilitarea și modernizarea rețelei de termoficare din Focșani. Sunt investiții realizate cu fonduri europene pentru creșterea confortului în locuințele focșănenilor.

Au fost reabilitate clădiri reprezentative pentru municipiul Focșani. A fost renovat și redat publicului Teatrul Municipal „Maior Gh. Pasti”, au fost reabilitate Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” și clădirea fostei Prefecturi Putna. Aceste investiții pentru reabilitarea clădirilor reprezentative pentru istoria Focșaniului continuă cu fostul Tribunal și clădirile monument istoric unde au funcținat secții ale Muzeului Vrancei. „În perioada administrației mele s-au investit în Vrancea peste 1,5 miliarde euro”, a spus președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan precizând că „dacă nu eram un om cinstit și corect nu stăteam în picioare cu doi președinți de dreapta adversari”.

Oamenii i-au urat succes lui Marian Oprișan pentru alegerile din 27 septembrie. Să știți că ați făcut. Pentru Focșani ați făcut. Se vede acest lucru domnule președinte. Să vă dea Dumnezeu sănătate și succes în alegeri”, i-a spus un focșănean președintelui Consiliului Județean Vrancea.

Foarte multe persoane care au discutat cu președintele Marian Oprișan i-au mulțumit acestuia pentru sprijinul pe care l-au primit din partea administrație județene. „M-ați ajutat într-o problemă acum câțiva ani. Pe mine m-ați ajutat și mi-a făcut foarte bine ajutorul dumneavoastră“, i-a spus o femeie președintelui Consiliului Județean Vrancea.

Liberalii s-au opus proiectelor de investiții din Focșani

Focșănenii care s-a întâlnit cu Marian Oprișan și Cristi Misăilă au ridicat problema reabilitării termice a blocurilor, irigării spațiilor verzi din cartierul Sud, amenajarea unor piste pentru copiii care vin la locul de joacă de lângă stadion, dar și amenajarea unor rampe de acces pentru accestul persoanelor cu handicap în magazine și instituții publice.

Primarul Cristi Misăilă le-a spus focșănenilor că multe proiecte de reabilitare sau modernizare a infrastructurii au fost blocate în Consiliul Local din cauza opoziției liberalilor. Aceștia au votat împotrivă ori s-au abținut la 800 de proiecte de hotărâri inițiate de primarul social democrat, multe dintre acestea cu investiții care trebuiau derulate în municipiu. Edilul a dat exemplu proiectelor de hotărâre cu documentațiile cadastrale pentru domeniul public și privat al municipiului. Liberalii nu vrut să aprobe proiectele de hotărâri deși nicio investiție nu poate foate realizată dacă nu există documentație cadastrală, carte funciară pentru drum, trotuar sau parcare. „Am avut un contract pentru realizarea cărților funciare cu o firmă din București. De 14 ori am introdus proiectele pentru aprobarea cărților funciare și PNL a votat împotrivă. Fără aceste documente nu știam ce suprafață au terenurile pentru realizarea investițiilor. acum am reușit și suntem cu proiectele pregătite pentru scoaterea la licitație”, a spus primarul Misăilă.

Edilul a vorbit și despre proiectele de reabilitare termică a blocurilor. Aceste investiții au fost întârziate deoarece nicio firmă nu s-a prezentat la licitațiile pentru desemnarea constructorului organizate de Primărie. Primarul Misăilă i-a asigurat pe focșăneni că aceste proiecte nu vor fi oprite și se încearcă găsirea unor soluții pentru ca firmele să fie interesate de aceste lucrări. „Reabilitările termice se fac. De trei ori le-am scos la licitație dar nu a venit nicio firmă. Va trebui să refacem proiectarea, să avem valori mai mari și sperăm să avem constructori care să participe la licitații”, a spus primarul Cristi Misăilă.

Focșănenii au spus că doar PSD a ținut cu oamenii și i-a ajutat în ultimii 30 de ani. „Am văzut lista de candidați pe care o au cei de la PNL și nu pot să votez oameni care nu au făcut nimic în viața lor. Am decis să votez PSD, au transmis oamenii echipei PSD, formată din oameni serioși, profesioniști, capabili să rezolve problemele comunității și care au demonstrat acest lucru.


Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?