Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

Ruginești. Primarul Ion Avram: „Avem o comună care s-a dezvoltat enorm și care continuă să se dezvolte cu fiecare zi ce trece”

Ion Avram este candidatul Partidului Social Democrat, Filiala Vrancea pentru funcția de primar al comunei Ruginești. Ion Avram este primar al comunei din anul 2012, are două mandate la activ și candidează pentru al treilea mandat consecutiv de primar.

Candidatul PSD Vrancea pentru funcția de primar al comunei Ruginești a realizat în mandatul 2016-2020 mai multe proiecte de investiții din care amintim:

– Achiziționarea unui plug de zăpadă;

– Extinderea sistemului de iluminat public;

– Reabilitarea și modernizarea drumului comunal DC 26;

– Construirea unui gard la teren sport din satul Anghelești;

– Punerea în funcțiune a unei sirene de avertizare a populație;

– Construirea unor podețe;

– Realizarea unui sisteme de supraveghere cu 32 de camere video;

– Construirea unei punți la Școala Anghelești;

– Construirea unei punți la Biserica Anghelești;

– Reconsolidare gard Gradiniță Ruginești;

– Renovare clădire brutărie;

– Reabilitarea Școală Copăcești (32943,62 lei din bugetul local);

– Reabilitare Școală Ruginești (99311,86 lei, din bugetul local);

– Reabilitare Școala Anghelești (379.231 lei din bugetul local);

– Reabilitarea Grădiniță Anghelești (230.000 lei, din bugetul local);

Pe lista de investiții/lucrări realizate la nivelul satelor din comuna Ruginești se mai află:

Ruginești: amenajare drumuri comunale și prin vii; demolare Grădiniță veche Ruginești; asfaltare de la biserica nouă până la cimitir; extindere iluminat public cimitir+mat; montare de lămpi și becuri la solicitarea cetățenilor; construire teren sport și spațiu de joacă; realizare canalizare comuna Ruginești; asfaltare drumuri; construie pod pârâu Domoșița; achiziționare tractor, buldo, lamă dezăpezire; construirea unui nou bazin de apă de 150 de tone.

Anghelești: construire punte (în spatele școlii, la Gherasim, biserică); asfaltare cătun, șanțuri și podețe; amenajare teren muzeul satului; construirea unui nou bazin de apă de 200 tone.

Copăcești: demolare cămin și reabilitare școala Copăcești (centrală termică); construire magazie nouă; amenajare drumuri din sat și din afara satului; construire podețe și șanțuri; înlocuire țevă de apă în lungime de 800 m; construirea unui nou bazin de apă de 400 de tone.

Văleni: refăcut gard școală, schimbat geamuri; construire pod; asfaltare, plus șanțuri și podețe; canalizare și alimentare cu apă.

De reținut că au fost asfaltate mai multe drumuri comunale, sătești și străzi din Anghelești, Copăcești și Ruginești. Totodată au fost refăcute mai multe drumuri afectate de calamități din satele enumerate mai sus.

Primarul Ion Avram are mai multe investiții în curs de implementare din care amintim:

– Modernizare infrastructură rutieră (200.000 lei, din bugetul local);

– Cofinanțare rețea canalizare (121.804,56 lei, din bugetul local);

– Reabilitare cămin cultural (634.789,42 lei, din bugetul local);

– Construire poduri (236.816,50 lei, din bugetul local);

– Amenajare podețe (44.130 lei, din bugetul local);

– Serviciul de înregistrare sistematică în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor situate în sectoarele cadastrale nr.30 și 53 aparținând UAT Ruginești-etapa 1 51 mii lei –finalizată în august 2019- 957 de cărți funciare; Etapa 2 – va fi finalizată în anul 2021 – 100 mii lei.

Pentru următorul mandat, primarul Ion Avram are mai multe proiecte pe care vrea să le realizeze, din care amintim:

– Vor fi continuate lucrările de asfaltare a drumului Văleni-Dăsăgești;

– Vor fi continuate lucrările la cele 3 poduri: Ruginești-Văleni, Ruginești- Copăcești și Anghelești;

– Vor fi continuate lucrările la podul din Anghelești DJ 119 C;

– Vor fi continuate la proiectul privind introducerea canalizării în comună;

– Vor fi continuate lucrările de reabilitare a Căminului Cultural și a Școlii Anghelești;

– Vor fi continuate lucrările de modernizare a drumurilor de interes local;

– Vor fi continuate lucrările de amenajare a muzeul satului Anghelești;

– Elaborarea Planului Urbanistic General al comunei;

– Costruirea unui sediu administativ nou;

– Alimentarea cu gaze naturale a comunei Ruginești;

– Asfaltarea tuturor drumurilor din comună;

– Construirea celor 10 podețe din comună;

– Regularizarea cursului pârâului Domoșiței;

– Construirea unui cabinet medical modern;

– Extindere canalizare în toată comuna;

– Racordarea comunei la internet gratuit (buget local);

– Extindere iluminat public;

– Cămin cultural în satul Anghelești

– Sală sport în satul Ruginești

– Înființare parc în satul Anghelești

Trei poduri din beton armat, construite pe pârâul Domoșița

Primăria Ruginești continuă proiectul de investiții care vizează construirea a trei poduri în comuna Ruginești. Este vorba de următoarele lucrări: Pod din beton armat peste pârâul Domoșița, punct Anghelești; Pod din beton armat peste pârâul Domoșița, punct Ruginești; Pod din beton armat peste pârâul Domoșița, punct Văleni. „Scopul proiectului și al lucrării îl reprezintă amenajarea a două poduri noi peste râul Domoşiţa ȋn localităţile Angheleşti şi Văleni şi ȋnlocuirea unui podeţ degradat cu un pod nou ȋn localitatea Rugineşti“, se arată în prezentarea pe scurt a investiției. Valoarea contractului este de peste 7 milioane de lei. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Căminul Cultural din Ruginești va fi reabilitat și modernizat

Primarul comunei Ruginești, Ion Avram, a anunțat că are în derulare proiectul privind reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea Căminului Cultural din localitate. Proiectul este finanțat prin programul FEADR și are o valoare de 500 de mii de euro. „Este vorba de o operațiune amplă de modernizare a imobilului. Vor fi schimbate instalația electrică și tâmplăria, va fi extinsă clădirea pentru construirea de grupuri sanitare moderne, bucătărie nouă utilată și o sală în care locuitorii comunei Ruginești vor putea organiza evenimente private. Tot aici se vor desfășura principalele activități din localitate. Căminul Cultural va putea funcționa pe tot parcursul anului fiind dotat și cu o centrală termică“, a precizat primarul Ion Avram.

Edilul șef a reamintit că mai are în derulare câteva proiecte ce vizează modernizarea infrastructurii locale. „Avem în derulare proiectul de investiții „Modernizare drumuri de interes local în Comuna Rugineşti“, cu o valoare de peste 8,4 milioane de lei cu care vom reabilita și asfalta peste 6 kilometri de drumuri locale. În cadrul acestui proiect vor fi realizate șanțuri pentru colectarea apelor pluviale și căi de acces gospodării. Deja până în acest moment avem asfaltați aproape 2 kilometri de drumuri comunale“, a precizat primarul Ion Avram.

Continuăm ce am început!“

„Am realizat mai multe obiective de investiții în infrastructura locală, dar pe lista priorităților mele se află continuarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii rutiere în toată comuna, modernizarea sistemului de iluminat public folosind tehnologia LED, construire poduri și podețe, construire cabinet medical modern, alimentare cu gaze naturale, construire sediu administrativ nou, extindere sistem de canalizare în toată comuna, racordarea comunei la internet gratuit. Sunt doar cateva dintre proiectele care vor fi realizate în mandatul 2020-2024. Acesta este motivul pentru care vă cer sprijinul pentru încă un mandat în funcția de primar al comunei Ruginești. De asemenea, cer sprijinul pentru echipa social democrată de la Consiliul Județean și vă cer sprijinul pentru președintele Marian Oprișan! Avem o comună care s-a dezvoltat enorm și care continuă să se dezvolte cu fiecare zi ce trece. Continuăm ce am început!“


Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?