Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Primarul Costică Gurbet are proiecte de opt milioane euro la Sihlea

Primarul Costică Gurbet este candidatul Partidului Social Democrat la Primăria comunei Sihlea. Edilul social democrat a demonstrat în ultimii patru ani că Sihlea poate fi modernizată prin investiții dedicate cetățenilor. Un bilanț al proiectelor derulate în Sihlea arată că sunt în diverse faze de implementare investiții de opt milioane euro, investiții finanțate cu fonduri europene, guvernamentale și locale. Au fost realizate investiții în infrastructură, sănătate, au fost susținute unitățile școlare, a fost realizat iluminatul public cu LED. Chiar dacă nu a avut un mandat ușor, cu inundații încă din primul an, primarul Costică Gurbet a reușit să organizeze administrația locală și să atragă fondurile necesare pentru realizarea investițiilor de care are nevoie comuna Sihlea. În 2016, Primăria a realizat intervenții pentru decolmatare și profilare a râului Slimnic în satul Bogza, unde au avut loc inundațiile. Au urmat lucrările de reabilitare sau modernizare a străzilor din Sihlea, Bogza, Voetin. A fost înfrumusețat centrul civic, redenumit Alexandru Sihleanu, unde au fost montate băncuțe și realizat iluminatul public.

Atent la nevoile cetățenilor, primarul Costică Gurbet a inițiat reabilitarea Dispensarului medical din satul Voetin. Lucrările au fost finalizate în acest an și urmează să fie realizată recepția clădirii. A rezultat o construcție nouă, modernă cu toate utilitățile, apă curentă, centrală termică, spații corespunzătoare desfășurării activității unui medic.

O altă prioritate a primarului Gurbet a fost alimentarea cu apă în satele comunei. Pentru Sihlea s-a găsit soluția prin proiectul Vranceaqua, derulat de Consiliul Județean, iar, în satele Caiata, Bogza, Voetin, sistemul de alimenare cu apă și canalizare va fi realizat de Primărie. Lucrările la această investiție urmează să înceapă în această toamnă, fiind obținute toate avizele necesare din partea instituțiilor statului. Tot în luna următoare va fi depus Studiul de fezabilitate pentru sistemul alimentare cu gaze naturale în comuna Sihlea. Până acum a fost obținut avizul de principiu privind alimentarea comună cu gaze naturale a comunei Sihlea.

La acest moment sunt în derulare două proiecte mari de investiții, unde lucrările au fost demarate în 2019 dar contractele au fost reziliate de constructori. Administrația locală trebuie să refacă procedurile de licitație și să reia lucrările la aceste investiții. Primarul Gurbet a precizat că deja a discutat la AFIR și a fost prelungit termenul pentru realizarea investiției la modernizarea drumurilor comunale până în 2021. Este vorba de proiectul de modernizare a drumurilor comunale din satele Bogza, Caiata și Sihlea.

Valoarea investiției este de 4.499.775 lei, finanțată din fonduri europene nerambursabile acordate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020.

A doua mare investiție demarată anul trecut este viitoarea unitate de învățământ din Sihlea. Școala va avea șase săli de clasă moderne ce vor fi complet utilate și dotate, sistem de încălzire modern și grupuri sanitare. De asemenea, scoala va fi racordată la toate utilitățile ce vor fi disponibile în zonă, respectiv apă, canalizare și electricitate. Valoarea totală a investiției este de 3.428.454 lei, finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Am depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Sihlea împreună cu cea mai bună echipă de consilieri locali. După primul mandat de primar am curajul să vin în fața locuitorilor comunei Sihlea motivat de proiectele realizate cât și de cele în curs de realizare, aflate în diferite faze de execuție pe care le-am obținut împreună cu cea mai bună echipă de consilieri locali și cu sprijinul Consiliului Județean, al domnului președinte Marian Oprișan. Pe această cale vreau să vă mulțumesc tutror pentru sprijinul acordat până acum și pe care mi-l acordați în continuare pentru a duce la finalizare proiectele începute cât și cele ce urmează. Așa să ne ajute Dumnezeu”, a spus primarul Costică Gurbet.

Lucrări realizate de primarul Costică Gurbet în perioada 2016-2020:

  • Reabilitare drum exploatare Sihlea (zona CAP)

  • Reabilitare sistem rutier strada Bisericii Bogza

  • Balastare DC 187 Bogza-Voetin

  • Modernizare străzi Voetin

  • Modernizare străzi Bogza

  • Reabilitare dispensar uman Voetin

  • Pietruire și întreținere drumuri Voetin, Sihlea, Caiata, Voetin și Bogza

  • Amenajare grupuri sanitare școli Sihlea și Voetin

  • Asigurarea resurselor financiare pentru buna funcționare și desfășurare a activității școlare

Investiții propuse pentru mandatul 2020-2024:

  • Reabilitare și modernizare grădinița Voetin

  • Continuare lucrări Școala cu 6 săli de clasă Sihlea

  • Construire teren multisport Sihlea

  • Continuare lucrări sistem de monitorizare video

  • Înființare sistem apă-canal în satele Căiata, Bogza, Voetin

  • Reabilitare și modernizare cămin cultural Bogza – 3,5 milioane lei – proiect cu finanțare CNI

  • Centru multifuncțional de asistență comunitară Alexandru Sihleanu – în derulare

  • Studi de fezabilitate, studii geotehnice și topografice sistem alimentare cu gaze naturale în comuna Sihlea

  • Modernizare DJ 202 E Voetin, Sihlea, Obrejița

  • Înființare rețea alimentare cu apă și canalizare în satul Sihlea

  • Modernizare drumuri comunale în satele Sihlea, Căiata și Voetin

Alimentare cu apă și canalizare

Comuna Sihlea este cuprinsă pe lista localităților unde Consiliul Județean Vrancea și CUP SA Focșani realizează lucrări prin contractul „Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești”. Contractul face parte din proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Contractul mai sus menționat are valoare de 124.679.043,71 lei, din care numai lucrările ce vor fi realizate pe raza UAT Sihlea au o valoare de 16.988.223,82 lei. La sistemul de alimentare cu apă din Sihlea vor fi lucrări de extinderi la rețelele de apă de 6.116 metri, iar la sistemul de canalizare se va extinde rețeaua de canalizare de 5.572 metri, conducta de refulare de 3.445 metri și 4 buc pentru stațiile de pompare ape uzate. Contractul de lucrări ”Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești” va deservi o populație de circa 33.370 locuitori din localitățile Bordești, Broșteni, Dumbrăveni, Gugești, Obrejița, Popești, Sihlea, Slobozia Bradului, Tîmboiești, Urechești, Vîrteșcoiu.

Este modernizat drumul județean DJ 202E

O altă investiție importantă pentru oamenii din Sihlea este reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 202E, o investiție de 56 milioane de lei. „Sunt în derulare lucrările de modernizare a drumului DJ 202 E care traversează localitățile limită județ Buzău-Voetin-Sihlea-Obrejiţa-Tîmboieşti-Bordeşti, lucrări ce fac parte din proiectul «Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean, dintre localităţile limită judeţ Buzău-Voetin-Sihlea-Obrejiţa-Tîmboieşti-Bordeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN-T», finanțat în cadrul POR 2014-2020, valoarea totală a acestuia fiind de 55.991.137,32 lei“, se arată într-un anunț al președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan.

Lucrările sunt realizate de Asocierea SC SA & PE Construct SRL Bacău – SC Spedition UMB SRL Bacău și SC Tehnostrade SRL Bacău. Prin acest proiect trebuie realizate următoarele lucrări: Modernizarea şi reabilitarea a 22,517 km. din drumul judeţean DJ 202E; Modernizarea şi realizarea a 10,104 km de trotuare şi trasee pietonale; Modernizarea a două poduri; Amenajarea a 40.144 ml de rigole şi şanţuri; Montarea de borduri teşite pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi la proprietăţi; Amenajarea a 51 podeţe de descărcare.


Articol executat de SC ME
DIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?