Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

GALERIE FOTO: Valea Sării. Primarul Valentin Marcu modernizează comuna cu fonduri europene

Primarul Valentin Marcu este candidatul Partidului Social Democrat pentru Primăria comunei Valea Sării. Social democratul Valentin Marcu a realizat în ultimii patru ani mai multe investiții pentru a moderniza infrastructura rutieră. Au avut loc lucrări de reparație și lărgire a drumurilor de acces din jurul tuturor satelor componente a comunei Valea-Sării. Aproximativ 100 de km de drum s-au făcut în patru ani de zile și s-au realizat căi de acces pentru toți cetățenii din comunitate care au solicitat intervenția buldozerului. Costurile totale în valoare de 210 725 lei au fost suportate în integralitate din bugetul local!, a arătat primarul Valentin Marcu.

Primăria Valea Sării derulează în această perioadă un proiect de investiții în valoare de peste un milion de euro care vizează asfaltarea mai multor drumuri comunale și de interes local. Este vorba de modernizarea unui tronson de 5,3 kilometri de drumuri de interes local, care nu își vor schimba categoria de folosință în urma procesului de modernizare.

Printre drumurile modernizate amintim: Drum local ,,Şcoala Veche“, sat Colacu – 600 m; Drum local ,,Primăria Veche”, sat Colacu – 176 metri; Drum local ,,La Obşte”, sat Colacu – 298 metri; Drum local ,,La Moţoc”, sat Colacu – 450 metri; Drum local ,,Pe Poduri”, sat Colacu – 900 metri; Drum local ,,La Biserică”, sat Poduri – 708 metri; Drum local ,,La Muche”, sat Poduri – 94 metri; Drum local ,,Biserica Veche”, sat Valea Sării – 156 metri; Drum local ,,La Bordea”, sat Valea Sării – 110 metri; Drum local ,,La Obşte”, sat Valea Sării – 71 metri; Drum local ,,Cătun 1”,sat Valea Sării – 550 metri; Drum local ,,Cătun 2”, sat Valea Sării – 455 metri; Drum local sat Prisaca – 745 metri.

Execuția lucrărilor se face pe actualul amplasament al drumurilor, neexistând variante alternative. Se vor executa lucrări pregătitoare de nivelare şi reprofilare astfel încât straturile rutiere să fie realizare cu grosime constantă şi pantele proiectate pentru fiecare sector de drum în parte, amenajare acostamente, şanţuri, rigole, podeţe. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Din acest an, locuitorii comunei Valea Sării vor beneficia de servicii stomatologice la standarde de calitate și dotare deosebite. Primăria a finalizat proiectul de investiții „Dotare și amenajare cabinet stomatologic-comuna Valea Sării, județul Vrancea“. „În ajutorul pacienților care se confruntă cu probleme stomatologice, Primăria comunei Valea Sării a înființat un cabinet stomatologic cu dotări la nivel european într-un spațiu nou cu două nivele, unde își desfășoară activitatea și medicul de familie“, precizează primarul Valentin Marcu.

„Vreau să le mulțumesc tuturor locuitorilor din Valea Sării pentru sprijinul acordat în ultimii patru ani și îi asigur că voi fi în continuare alături de ei. Împreună cu dumneavoastră vom continua să realizăm proiectele importante pentru comunitatea în care trăim. La 27 septembrie vă propun să fiți alături de noi pentru a continua obiectivele de investiții începute și pentru a realiza alte proiecte care vor dezvolta comunitatea noastră. Vă cer sprijinul și votul de încredere pentru Consiliul Local al comunei Valea Sării, vă cer sprijinul și votul de încredere pentru Consiliul Județean, vă cer sprijinul și votul de încredere pentru actualul și viitorul președinte, domnul Marian Oprișan”, a spus primarul Valentin Marcu.

Investiții realizate de primarul Valentin Marcu în mandatul 2016-2020

  • Sprijinirea cetățenilor prin achiziția de tuburi pentru 89 fântâni-Buget local
  • Înființare și dotare cabinet stomatologic – Buget local
  • Lucrări de reparație și întreținere drumuri vicinale, aproximativ 100 km-Buget local
  • Refacere și consolidare rambleu, drum local Capu Malului – Buget local/PNDL
  • Modernizare drum local sat Mătăcina – Buget local/PNDL
  • Înlăturarea calamităților naturale produse în perioada martie-mai 2018, refacere punte pietonala sat Mătăcina, refacere punte pietonală tun Șipoțel, refacere pod din beton armat sat Poduri,
  • Dotare cu utilaje, Comuna Valea Sării, Judeţul Vrancea”
  • Modernizare reţele de drumuri de interes local, comuna Valea Sării- Buget local/PNDR
  • Modernizare și reabilitare ulițe din comuna Valea Sării, sub denumirea La Grigoriu și La Murguleț” – Buget local
  • Sisteme informaționale geografice (GIS) – Buget local

Proiectele primarului Valentin Marcu pentru mandatul 2020-2024:

  • Creșterea Eficienței Energetice a Sistemului de Iluminat Public în comuna Valea Sării – AFM/ Buget local – în derulare
  • Reabilitare ulițe sătești din comuna Valea Sării – CNI/ Buget local – în derulare
  • Amenajare teren sport, construire și dotare loc de joacă Școala Valea Sării – buget local – în derulare
  • Studii necesare înființării unui sistem de alimentare cu apă și unui sistem de canalizare în comuna Valea Sării – buget local- în derulare
  • Reamenajare, dotare și recompartimentare Sală Festivități – buget local – în derulare
  • Obținere avize și acorduri necesare pentru „Înființare sistem de distribuție a gazelor naturale”.

Lucrări la podul peste pârâul Cheii

Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan a semnat contractul de execuție pentru consolidarea și reabilitarea podului peste pârâul Cheii din comuna Valea Sării, proiect în valoare de 4,9 milioane lei. Conform prezentării proiectului, la km 1+405, DJ 205D traversează pârâul Cheii printr-un pod în dublu arc din beton armat, cu o lungime de 55,75 m și o lățime de 8 m. Construit în anul 1957, acesta este cel mai mare și mai vechi pod în arc din județul Vrancea, cu o vechime de 61 de ani, având o suprastructură alcătuită din două arce gemene dublu încastrate, realizate din beton armat.

La terminarea lucrărilor pe pod și pe rampele de acces la pod se execută marcaje și semnalizare rutieră. Investiția este finanțată din fonduri nerambursabile alocate din PNDL II.


Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?