Marian Oprișan își sărbătorește astăzi ziua de naștere

0
1889

Președintele Consiliului Județean Vrancea și al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), Marian Oprișan, își sărbătorește astăzi, de Înălțarea Sfintei Cruci, ziua de naștere. Oprișan este președinte al PSD Vrancea și candidează pentru un nou mandat la conducerea administrației județene.

Un OM de fapte, Oprișan este în linia întâi în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Pe 30 martie 2020, Consiliul Județean Vrancea a aprobat, în ședință extraordinară, la propunerea președintelui Marian Oprișan, „crearea unui depozit de 11 milioane de lei aflat la dispoziția Spitalului Județean pentru a-și achiziționa medicamentele și echipamentele de protecție necesare în combaterea și în lupta cu coronavirusul”. Cu fonduri de la Consiliul Județean a fost achiziționat, la Spitalul Județean, un aparat Real Time PCR, pentru testarea infecției cu coronavirus.

Acum, se luptă cu politicienii aflați vremelnic la guvernare pentru ca cetățenii municipiului Focșani și ai județului Vrancea să beneficieze de servicii medicale de înaltă calitate în cadrul unui nou Spital Județean. Un alt proiect pentru care solicită imperativ avizul de la ministere este construcția unui Centru de Oncologie.

De altfel, pe parcursul întregii sale cariere, în politică și administrația publică, s-a luptat, indiferent de cine s-a aflat la guvernare, să atragă fonduri pentru investiții în alimentarea cu apă, cu gaze naturale, curent electric, reabilitarea drumurilor, canalizare, un mediu mai curat, reabilitarea unor clădiri simbol. Datorită lui Marian Oprișan, vrâncenii se pot relaxa în Crângul Petrești, copiii pot lua lecții de înot în Bazinul de polo din Focșani, credincioșii se pot ruga în Catedrala Ortodoxă din Focșani.

Cu sprijinul lui Marian Oprișan, peste 300 de mii de stejari au fost plantați în Parcul memoriei naționale, întru cinstirea eroilor care și-au jertfit viața în Primul Război Mondial. Vrancea are astfel o istorie vie, mărturie stând și Mausoleele de la Mărășești, Mărăști, Soveja și Focșani, reabilitate în cadrul proiectului „Drumul de glorie al Armatei Române”, inițiat de Marian Oprișan.

În data de 16 iulie 2020, Marian Oprișan a semnat, în calitate de președinte al Consiliului Județean Vrancea, Certificatul de Urbanism pentru porțiunea autostrăzii A7 Buzău-Focșani, în vederea autorizării executării lucrărilor de construcții, iar pe 9 septembrie 2020, Certificatul de Urbanism pentru porțiunea autostrăzii A7 Focșani-Bacău.

„Monitorul de Vrancea” îi urează președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, multă sănătate și „La mulți ani”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here