VIDEO! 13 Septembrie, Ziua Cavalerilor anonimi ai frontului incandescent!

0
553

„E toamnă iar… Pentru sufletele celor care iubesc Pompierii, toamna începe cu Ziua lor, Ziua Pompierilor Români! 172 de ani de la faptele de eroism ale pompierilor conduși de căpitanul Pavel Zăgănescu, în crâncena bătălie din Dealu Spirii. În 2020 pompierii sunt aceiași vrednici urmași ai căpitanului Zăgănescu.” Astfel este prezentată pe site-ul agendapompierului.ro ziua de astăzi, 13 septembrie, Ziua Pompierilor Români.

A trecut mult timp de când pompierii nu mai duc doar o singură luptă, cea cu focul. În zilele noastre ei au de învins, pe lângă foc, alți inamici la fel de puternici, pe care natura îi dezlănțuie asupra omului. Ei salvează astăzi nu doar vieți omenești și bunuri cuprinse de flăcări, inundate sau înzăpezite, ci acționează și la descarcerarea celor rămași blocați în automobile contorsionate, după cumplite accidente, sau la recuperarea persoanelor, ori a vehiculelor căzute în apă, ei îi readuc la suprafață pe cei înghițiți de maldăre de pământ sau, pur și simplu, salvează de la moarte tot felul de necuvântătoate. Dacă întrebi un pompier, ce misiune i-a atins sufletul mai mult, îți va povesti mai ales despre salvarea vreunui animăluț și despre cât de impresionat a fost în momentul când stăpânii lui au exclamat printre lacrimi: „L-au salvat, trăiește!” Pentru că ei sunt cei care sar în ajutorul celor aflați în dificultate, în disperare. Pentru că niciun efort nu e prea mare, orice viață contează și trebuie salvată! Pentru că ei sunt acei oameni care au făcut din salvarea vieților, o meserie. 

În miezul celor mai grele situații, ne-am obișnuit să ne bazăm pe prezența pompierilor, adevărații „salvatori de serviciu” ai timpurilor noastre.
Avem cu toții siguranța că în caz de incendiu, sau în alte situații dificile, trebuie să sunăm la 112 și de acolo va veni obligatoriu cineva să ne salveze.

Cineva care iubește și respectă viața, pentru că toate misiunile la care participă pot fi „pe viață și pe moarte” dar, cu toate astea, e stăpânit de o singură frică: aceea de a ajunge prea târziu.

În acest film, iată-i pe pompierii vrânceni în acțiune, în momentele dificile ale acestui an, adunate în imagini care vorbesc de la sine: 

În loc de încheiere, emoționanta urare dedicată pompierilor români, publicată astăzi pe pagina Ministerului Afacerilor Interne, România:

Cuvintele sunt prea puține pentru a exprima imensa prețuire pe care v-o purtăm.

Astăzi, de ziua voastră, Salvatorilor, ne înclinăm cu respect, admirație și recunoștință în fața voastră și vă adresăm același mesaj cu care v-am obișnuit:

Pentru noi,
Sunteți Nemuritori!

Vă rugăm să vă întoarceți cu efectiv complet din fiecare misiune!

La mulți ani!

imagini: facebook / Ministerul Afacerilor Interne, România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here