Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Medicul veterinar Lucian Ștefan Manea, primarul de care are nevoie comuna Soveja

Lucian Ștefan Manea este candidatul Partidului Social Democrat la funcția de primar al comunei Soveja. Deși se află în fața primului mandat de primar, pentru care le cere votul locuitorilor comunei Soveja, Lucian Manea spune că pariul său cu sovejenii are la bază proiectele cu care vine în fața lor și care vor schimba în bine fața comunei. Totodată, Lucian Manea se bucură și de sprijinul actualului primar social democratul Costică Ciolan, în mandatele căruia au fost realizate mai multe obiective de investiții ce au modernizat comuna Soveja.

Social democrații din Soveja, în frunte cu primarul în funcție Costică Ciolan, cel care susține candidatura lui Lucian Ștefan Manea, au realizat mai multe proiecte de investiții din care amintim:

– Reabilitare și modernizare drumuri comunale și locale, proiect ce a vizat asfaltarea a peste 6 kilometri de drum;

– Modernizare drumuri de interes local. Valoarea acestui obiectiv a fost de 4.794.246 RON și s-a realizat cu fonduri de la bugetul de stat; Prin acest proiect s-a reușit până în prezent pregătirea și asfaltarea drumurilor din Rucăreni, Dragosloveni;

– Construirea un pod peste apa Dragomira și consolidări de maluri;

– Consolidarea râului Chiua – în zona drumului național 2L;

– Construirea unui dispensar uman în Soveja. Acest obiectiv are o valoare de 1.577.772 lei și se va realiza cu fonduri de la bugetul de stat;

– Consolidarea podului ”Ungureanca”;

– Consolidarea și repararea rețelei de canalizare în pct. Fătu Constantin;

– Realizarea unei punți la Ghimpu Grigore, podul de la Oancea Titi, consolidarea drumului la Balcu Coman, apărătoarea de la Bordei Neculai, podul de la Bulea Mihai și Neculăiță Nică, podul de la Tilica Nicușor, Cristea Nicușor și punctul Dănilă, precum și o punte peste apa Dragomira care face trecerea din Poiana „Punga”- spre stațiune;

– Consolidarea drumului pe o lungime de 150 ml în punctul Țicoi Ion, sat Rucăreni. Suma alocată a fost de 327.000 lei și s-a realizat cu fonduri de la Bugetul de Stat;

– Construirea a 5 stații de călători din care 3 în satul Dragosloveni și 2 în satul Rucăreni;

– Prelungire a traseului mijloacelor de transport și în satul Rucăreni;

– Înființarea unei farmacii în comună;

– Realizarea unei punți betonate peste râul Șușița spre Sărata;

– Construirea unui gard împrejmuitor la gradinița Rucăreni;

– Realizarea unui sistem de iluminat în cimitirul din satul Dragosloveni;

– Reabilitarea sistemului de iluminat public din Soveja;

Reabilitarea stațiunii Soveja, blocată de CNSLR

„În prezent avem în curs de execuție și întocmirea Planului Urbanistic General (PUG) al comunei Soveja, ocazie cu care se va urmări atragerea în intravilan a unor suprafețe de teren care pot fi concesionate tinerilor pentru realizarea de locuințe, precum și celor care doresc să construiască pensiuni în scopul dezvoltării turismului. Facem precizarea că din obiectivele cu care ne-am angajat în campaniile electorale nu s-a realizat reluarea lucrărilor la stațiune, cu toate că am făcut multe intervenții la conducerea CNSLR care patronează și stațiunea Soveja. De fiecare dată au promis că vor începe lucrările, dar au rămas doar promisiuni deșarte, cu toate că plenul Consiliului Județean a aprobat în ședința din 3 aprilie 2014 dreptul de superficie pentru terenul de sub hotelul Zboina, Miorița, Vila 1-2 și 4 și restaurant, precum și căile de acces la aceste obiective. Conducerea CNSLR a fost de acord în prima parte dar ulterior, neavând de gând să reia lucrările, a găsit alte motive formulând acțiune în contenciosul administrativ împotriva acțiunii Consiliului Județean susținând că vor întreaga suprafață de teren proprietatea Consiliului Județean, respectiv 16 ha. În anul 2018, Curtea de Apel Galați s-a pronunțat și a respins acțiunea făcută de sindicate ca neîntemeiată“, a afirmat Lucian Manea, candidatul PSD la funcția de primar al comunei Soveja.

Pe lista de investiții pe care Lucian Manea își propune să le implementeze după ce va fi ales primar se află mai multe obiective din care amintim:

-Realizarea unui proiect de modernizare și asfaltare a drumului Chiua pe o lungime de 4,7km cu plecare din DN2L – un pod peste Chiua;

-Realizarea unui proiect pentru realizarea unei rețele electrice pe drumului Chiua. Aceste obiective vor veni în întâmpinarea dezvoltării turismului în zonă, asigurarea de suprafețe de teren prin cumpărare de la cetățeni, sau concesionarea unor suprafețe de teren de către cei care doresc să construiască pensiuni, sau case de vacanță;

-Studierea posibilității de realizare a unei pârtii de ski în zona Chilugului;

-Asigurarea de locuri de muncă pentru tineri, pentru a-i determina să stea în comună;

Drumul DN 2L Sojeva-Coașa-Lepșa va fi modernizat

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, este artizanul proiectului de investiții „Modernizare DN 2L Soveja – Lepșa km 60+145 – km 76+277, județul Vrancea“. Pentru demararea lucrărilor la acest proiect, Marian Oprișan a făcut nenumărate demersuri la guvernele social democrate și nu numai.

Astfel, în anul 2014, Marian Oprişan l-a dus pe Victor Ponta, atunci prim-ministru, chiar la intrarea pe sectorul de drum din DN 2 L care face legătura între Tulnici şi Soveja. Această porţiune de drum are 16 km, fiind într-o stare dezastruoasă de ani de zile. Preşedintele Consiliului Județean i-a cerut premierului de atunci să introducă drumul la finanţare în bugetul anului viitor.

În 5 mai 2017, CNAIR, Consiliul Tehnico Economic avizează favorabil acest obiectiv de investiții, iar pe 5 septembrie același an (2017) MDRAP avizează tot favorabil studiul de fezabilitate. Următorul pas a fost în 2018 când, prin Hotărârea Guvernului 489 din 5 iulie, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții, pentru ca pe 14 decembrie 2018 să fie ridicat în SEAP anunțul privind selecția pentru „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul Modernizare DN 2L Soveja Lepșa km 60+145 la km 76+227”. Așadar, după o lungă perioadă de eforturi, în anul 2019 Guvernul PSD a alocat aproximativ 100 de milioane de lei, sumă prevăzută în proiectul bugetului de stat pentru acest obiectiv de investiții. În iulie anul acesta, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că luni a fost semnat contractul având ca obiect „Modernizare DN 2L Soveja-Lepșa, km 60+145 – km 76+277” cu ofertantul declarat câștigător în cadrul procedurii de atribuire, Asocierea LEMACONS SRL – CITADINA 98 SA – TRAMECO SA.

Potrivit proiectului, vor fi construite nouă poduri noi, peste pârâurile Lepșuleț și Lepșa, dar și 8 viaducte de coastă. Pentru siguranţa circulaţiei rutiere, a fost prevăzută construirea unor parapeţi de siguranţă. De asemenea, vor fi realizate șanțuri, rigole, podețe pentru colectarea și dirijarea apelor de pe suprafața drumului, dar vor fi executate și lucrări de consolidare, respectiv vor fi construite ziduri de sprijin. „Este un proiect foarte important, prin care se va revitaliza zona turistică Soveja-Lepșa, un proiect care se adaugă celorlalte investiții care vizează modernizarea infrastructurii rutiere din județul Vrancea”, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Lucian Manea, primarul de care are nevoie Soveja!

Sunt un om al locului, născut, crescut aici la Soveja, format și educat în școala sovejană, absolvent al Facultății de Medicină Veterinară, întors în Soveja ca medic veterinar, moștenind valori ale omului de la țară – munca, perseverența, spiritul gospodăresc, dreptatea, modestia si cumpătarea, iubirea de locul natal și oamenii locului. Prin crezul meu „nu există nu se poate” împreună cu echipa mea vom demonstra acest crez ca fiind al nostru al tuturor și vom păstra pentru Soveja statutul de comună de frunte!“.

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?