Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Primarul Vasilică Cristian, omul potrivit pentru comuna Andreiașu de Jos

Vasilică Cristian este candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al comunei Andreiașu de Jos. Primarul social democrat a reușit în ultimii patru ani să realizeze investițiile de care aveau mare nevoie oamenii din Andreiașu de Jos. Primarul Vasilică Cristian ne-a spus că, la preluarea mandatului în 2016, a identificat necesitățile de care comunitatea și locuitorii aveau nevoie astfel încât condițiile de viață și de trai ale cetățenilor să se îmbunătățească. Au fost patru ani dificili, cu multă muncă pentru a reuși să rezolve găurile de sute de mii de lei lăsate de fosta conducere. „A fost un mandat cu foarte multă muncă la Primăria din Andreiașu. Am preluat mandatul cu datoriile mari lăsate de vechea conducere dar am reușit să o scoatem la capăt cu sprijinul Consiliului Județean, al președintelui Marian Oprișan. Am început proiecte de investiții, modernizăm drumurile comunale și avem proiecte pentru dezvoltarea comunei Andreiașu de Jos. Este o zonă cu potențial turistic de care trebuie să profităm. Suntem cunoscuți în România pentru «Rezervația Focul Viu», avem mulți turiști care vin la sfârșit de săptămână”, a spus primarul Vasilică Cristian.

Printre proiectele derulate de primăria Andreiașu de Jos se află reabilitarea a aproximativ 4 kilometri de drumuri comunale în satele Fetig, Răchitașu și Andreiașu de Jos. Valoarea estimată a investiției este de aproximativ 7,4 milioane de lei. Este vorba de lucrări de reabilitare platformă drum, balastare, turnarea unor straturi de asfalt, realizarea de șanțuri pentru colectarea apelor pluviale și construirea de podețe de acces către proprietăți. A fost construită o grădiniță, se lucrează la sala de festivități, o investiție necesară în comună deoarece nu exista niciun spațiu pentru organizarea evenimentelor.

La nivel local a fost realizat proiectul de investiții privind construirea unui sistem de alimentare cu apă în satul Titila, comuna Andreiașu de Jos, în valoare de aproximativ 2 milioane de lei. Primarul social democrat arată că, pentru prima oară în istoria acestui sat, a curs apă la robinet și în satul Titila, pentru 59 de gospodării. Până acum, în zonele de munte, oamenii aduceau apă de băut cu butoaiele și nici nu sperau să vadă cișmea în curte. „Oamenilor li s-a promis de multe ori că se rezolvă această problemă dar nu s-a făcut nimic. Am reușit ca, în timpul mandatului meu, să aducem apa în casele din Titila. Cu sprijinul oamenilor și al echipei PSD vom continua aceste proiecte de investiții”, a spus primarul Vasilică Cristian.

O atenție deosebită a fost acordată de autoritățile locale pentru păstrarea tradițiilor din Andreiașu de Jos. A fost amenajat spațiul pentru desfășurarea Festivalului Tradițional „Focul viu”, iar autoritățile locale vor să preia școala de la Titila pentru a o transforma în casă de oaspeți. Primarul social democrat ne-a spus că este vorba despre o școală fără copii, o clădire neterminată însă care ar putea fi reabilitată și i se poate da o altă întrebuințare, potrivit necesităților comunității locale. Vă propun și de această dată să fiți alături de noi, de echipa Partidului Social Democrat, pentru a continua obiectivele de investiții începute și pentru a realiza alte obiective, care vor dezvolta comunitatea noastră. Nu a fost ușor, am muncit să recuperăm timpul pierdut și să aducem bunăstare cetățenilor noștri. Vă așteptăm la vot! Vă cer sprijinul și votul de încredere pentru Consiliul local al comunei Andreiașu de Jos, vă cer sprijinul și votul de încredere pentru președintele Marian Oprișan și echipa de consilieri PSD. Doar împreună cu echipa social democrată, comuna Andreiașu de Jos va continua să se dezvolte în următorii ani !, a spus primarul Vasilică Cristian.

Edilul arată că Andreiașu de Jos este una dintre localitățile desemnate câștigătoare la a treia rundă de înscrieri WiFi4EU din luna septembrie. Comuna va primi vouchere în valoare de 15.000 de euro pentru a acoperi costurile de achiziție și de instalare a echipamentelor Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în spațiile publice.

De asemenea, sistemul de iluminat public va fi modernizat printr-un proiect de peste 500 mii lei. Astfel, prin participarea comunei Andreiașu de Jos la „Programul privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public”, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici aferenți investiției.

Consiliul Județean a salvat situația financiară la Primăria Andreiașu de Jos

Un control al Camerei de Conturi la Primăria Andreiașu de Jos a scos la iveală, în urmă cu trei ani, problemele grave existente în mandatul fostei conduceri liberale, cu un prejudiciu de peste 270 mii lei. Situația financiară a primăriei a fost rezolvată cu sprijinul Consiliului Județean, al președintelui Marian Oprișan, care a alocat, în 2018, 320 mii lei pentru pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcționare și/ sau de capital, în ordine cronologică a vechimii arieratelor, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinațare locală.

Camera de Conturi a arătat în raportul menționat că, în primul rând, registrele de contabilitate nu erau întocmite conform legislației fiscale, nu erau respectate normele minime referitoare la planul de conturi pentru instituțiile publice. Mai mult, facturile erau înregistrate abia când se făceau plățile, nu la momentul emiterii de către beneficiar. De asemenea, au fost descoperite indemnizații încasate ilegal de foștii consilieri locali, dar și sporuri necuvenite acordate fostei conduceri a primăriei.

Proiectele primarului Vasilică Cristian în mandatul 2016-2020:

  • Refacere drum comunal DC 115 Fetig, Km 1+300-3+000,
  • Modernizarea DC 115 km 0+000-1+300 și drumuri de interes local Km 0+000-2+400, comuna Andreiașu de Jos
  • Construire sistem de alimentare cu apă satul Titila

  • Refacere DC 114 în punctele afectate de alunecări de teren

  • Asfaltare DC 114 KM 0,000-4,500
  • Construire Grădiniță cu două săli de grupă

  • Amenajare spațiu pentru desfășurarea Festivalului Tradițional „Focul viu”

  • Balastare ulițe sătești Hotaru, Titila, Fetig și Neagu Ion
  • Proiect de împădurire a comunei. Au fost plantați salcâmi pe o suprafață de 2 ha în punctul Focul Viu și în fața Primăriei.

Proiectele începute sau la care vor fi demarate lucrările în următorii patru ani:

  • Construire Sală de festivități în comuna Andreiașu de Jos

  • Reabilitarea, modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public în comuna Andreiașu de Jos
  • Internet gratuit prin programul WIFI4EU – fonduri europene
  • Proiect de modernizare aducțiune cu apă în Andreiașu de Joc-Răchitașu-Butucoasa-Andreiașu de Sus

  • Pod peste râul Milcov
  • Continuarea lucrărilor la Școala Răchitașu
  • Construire școală în satul Andreiașu de Jos
  • Modernizarea drumurilor de interes local și ulițelor sătești
  • Amenajarea arealului Focul Viu
  • Terminarea lucrărilor la sala de festivități Andreiașu de Sus
  • Terminarea lucrărilor la Școala Titila

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?