Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

VIDEO și GALERIE FOTO: Primarul Cristi Misăilă: Rușine PNL! Îi rog pe focșăneni să accepte scuzele mele pentru scandalul provocat de liberali în cartierul Bahne

Este de neconceput până unde pot merge găștile liberale pentru a incita la scandal! Nu le este de ajuns că în cei patru ani de mandat, nu mai puțin de 188 de proiecte de hotărâre NU au fost adoptate din cauza consilierilor PNL care au votat împotrivă, fără să ofere o justificare pentru votul lor! Pur și simplu au ignorat nevoile comunității noastre, singurul lor scop fiind acela de a se opune proiectelor, ca apoi să vină să spună că Misăilă nu a făcut nimic.

Nu le este de ajuns că în cei patru ani de mandat, aceiași consilieri liberali NU au votat alte 609 proiecte și au chiulit la un număr de 7 ședințe de Consiliu Local, fără să ofere nicio explicație pentru comportamentul lor!

Nu! Acum, cel mai probabil din disperare de cauză, pur și simplu apelează la violență!

S-a întâmplat în această seară (luni seară – n.r.), în cartierul Bahne, unde, împreună cu câțiva colegi care îmi vor fi alături în noul Consiliu Local al Municipiului Focșani, am mers pentru a le spune focșănenilor ce proiecte am pentru a transforma această zonă. Cu fonduri europene vom moderniza cartierul Bahne, așa cum s-a întâmplat în cartierul Sud. Avem proiecte privind reabilitarea grădiniței nr 16; în locul blocului G2, care a fost demolat, vom construi un Centru multifuncțional; vom resistematiza strada Panduri. Nu uităm proiectele privind alimentarea cu gaze, asfaltarea tuturor străzilor, pavarea trotuarelor, amenajarea parcărilor și a spațiilor verzi, introducerea unui sistem de supraveghere video. Le-am spus cetățenilor că am avut în vedere și cumpărarea blocului din spatele fostului G2, dar consilierii PNL s-au opus acestui proiect!

Aceste discuții civilizate, de care s-au arătat interesați toți locuitorii din zonă, au fost întrerupte de găștile galbene, care așa consideră că îi pot convinge pe cetățeni să le dea votul. Este rușinos și nedemn!

Pentru PNL-iști, aceste tactici de instigare la scandal sunt aduse la nivel de politică de partid. De aceea, îi rog pe focșăneni să accepte scuzele mele pentru scandalul provocat de liberali în cartierul Bahne.

Pentru PNL-iști, focșănenii nu contează nici în Consiliul Local, nici în întâlnirile directe.

Pentru PNL-iști, contează doar interesul de partid și cel personal, căci s-a dovedit că numirea în funcții publice depinde de cât de implicați sunt în lăudarea propriilor candidați și defăimarea contracandidaților. Pentru liberali, scopul scuză mijloacele!

Dragi focșăneni,

Cred că este nevoie de mai multă muncă și de mai puțină politică! De la începutul mandatului meu, a trebuit să mă lupt în Consiliul Local pentru fiecare proiect, cei de la PNL fiind într-o permanentă opoziție. Dar am reușit și rezultatele se văd! ! Sunt zilnic prezent pe străzile unde se asfaltează pentru a supraveghea lucrările, merg să văd cum avansează lucrările la școlile pe care le modernizăm. Mă vedeți, iar eu vă văd pe dumneavoastră. Știu că îmi sunteți alături!

Am asfaltat aproximativ 100 de străzi și am racordat la gaze naturale mai multe străzi și blocuri din oraș.

Am pus pe primul loc educația și pe copiii noștri! Am reabilitat Școala ”Duiliu Zamfirescu” și Școala ”Ion Basgan”. În 2021 finalizăm extinderea Școlii nr. 3 din vecinătatea ISJ Vrancea, investiție abandonată 20 de ani. La Liceul Tehnologic ”Gh. Asachi” am reabilitat internatul și cantina. Alte școli, grădinițe și creșe se află în diverse faze de reabilitare. Am construit 20 de locuri de joacă pentru cei mici!

Demarăm lucrările de reabilitare termică la Școala „Anghel Saligny”, Colegiul Economic ”Mihail Kogălniceanu” și Cantina Colegiului Tehnic ”Valeriu D. Cotea”. Atragem fonduri europene pentru alte 7 proiecte de reabilitare energetică: Liceul cu Program Sportiv, Grădinița nr. 15, Liceul Tehnologic G.G. Longinescu, Colegiul Național Pedagogic ”Spiru Haret” și Liceul de Artă „Gh. Tattarescu”, Grădinița 18, Grădinița 16. Tot cu fonduri europene vrem să reabilităm sediul Primăriei, dar și 23 blocuri din oraș cu 678 de familii.

În această primăvară, am semnat un contract de 12 milioane lei pentru reabilitarea Parcului Bălcescu! Am finalizat procesul de reabilitare a aleilor și zonelor verzi din Grădina Publică. Am pus în valoare Piațeta Balada, o zonă distrusă de vreme și vremuri! Am demarat și proiectele de reabilitare a Piațetei Teatrului ”Maior Ghe. Pastia” și a Piațetei Magazinului Milcov.

Implementăm 39 de proiecte europene cu o valoare de 118 milioane Euro. Facem din Focșani un oraș smart și eco-friendly, cu bani europeni. Implementăm proiecte pentru decongestionarea traficului, dar și mai puține emisii de carbon. Pentru fluidizare am gândit un număr de cinci proiecte care vor aduce schimbări profunde în ceea ce privește modul de deplasare a cetățenilor.

Mai sunt multe de făcut și vă invit să construim împreună Focșaniul!

Pe 27 septembrie 2020, am nevoie de votul dumneavoastră pentru a continua să facem din Focșani orașul pe care ni-l dorim cu toții. Comunitatea are nevoie de oameni serioși, profesioniști care să susțină proiectele orașului, nu să voteze împotriva focșănenilor, așa cum au făcut timp de patru ani consilierii locali PNL!

Primar,

Cristi Valentin Misăilă

7 septembrie 2020

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?