Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

GALERIE FOTO: Nicu Pardos, primarul care a dezvoltat comuna Obrejița

Primarul Nicu Pardos este candidatul Partidului Social Democrat pentru încă un mandat la Primăria Obrejița. Nicu Pardos este primul primar al comunei înființate în 2004, fiind unul dintre primarii de „patru stele” ai județului Vrancea. Cu sprijinul echipei PSD de la Consiliul Județean și al președintelui Marian Oprișan, primarul Nicu Pardos a modernizat comuna Obrejița. Au fost asfaltate drumurile comunale, au fost balastate drumurile din exploatațiile agricole, se lucrează la rețeaua de canalizare. Sunt investiții realizate treptat în ultimii ani iar proiectele pentru viitor sunt la fel de ambițioase. Primarul Nicu Pardos a arătat că realizarea infrastructurii din comună a fost preocuparea principală în ultimii ani și a mulțumit locuitorilor pentru sprjinul acordat până acum, pentru implicarea în dezvoltarea localității. „Împreună cu echipa de consilieri PSD suntem în slujba cetățenilor, căutăm și realizăm cele mai bune proiecte pentru comuna Obrejița. Am realizat mai multe investiții atât din bugetul local, dar și cu sprijinul Consiliului Județean și al președintelui Marian Oprișan. Vom derula în continuare proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii în comuna Obrejița. Sunt condiții necesare pentru dezvoltarea economică a comunei”, a arătat primarul Nicu Pardos.

În viitorul mandat, 2020-2024, primarul PSD Nicu Pardoș intenționează să realizeze alimentarea cu gaze naturale a comunei Obrejița și să asigure condiții mai bune de trai pentru locuitorii localității. De altfel, asigurarea alimentării cu gaze naturale, utilitățile de apă și canalizare, sunt criterii pe care le caută societățile comerciale atunci când vor să deschidă o făbricuță în mediul rural. De asemenea, unul dintre proiectele care vor fi implementate se referă la ranforsarea drumurilor comunale pe toată lungime lor. Asta înseamnă un strat de asfalt de 4 centimetri, 452 de podețe, realizarea de șanțuri betonate și trotuare. „Vrem să mai turnăm un strat de asfalt și să facem șanțuri betonate, podețe, la fiecare gospodărie și, pe unde se poate, trotuare. Am asfaltat deja toate străduțele, cu un proiect început în 2011, prin fonduri proprii”, a spus edilul.

Administrația social democrată a comunei Obrejița a îndeplinit până la acest moment aproape toate obiectivele propuse și discutate cu cetățenii localității. Astfel, a fost reabilitată şcoala generală cu clasele I-VIII Obrejița, a fost reabilitat Căminul Cultural, a fost construită o grădiniţă, au fost construite baza sportivă, dispensarul uman şi o locuinţă de serviciu, au fost asfaltate şi pietruite drumuri comunale, a fost modernizat sistemul de iluminat public. A fost finalizată Grădinița cu program normal din Obrejița, unde valoarea investiției a fost de peste 618 mii lei.

Proiectele de modernizare a comunei sunt sprijinite de Consiliul Județean

Comuna Obrejița este inclusă în proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”. În cadrul proiectului vor fi realizate rețele de apă și canalizare, vor fi construite stații de pompare a apelor uzate, dar și stații de epurare a apelor uzate. Doar în comuna Obrejița se vor investi aproximativ 1,2 milioane de euro! Astfel, vor fi realizate lucrări la rețeaua de canalizare, respectiv va fi extinsă rețeaua pe o lungime de 4.715 ml. Execuția va fi realizată de Asocierea LUDWIG PFEIFFER S.R.L– LUDWIG PFEIFFER HOCH-UNDTIEFBAU GmbH &Co KG și finalizată în 2022.

De asemenea, comuna Obrejița este inclusă în proiectul „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Limită județ Buzău – Voetin – Sihlea – Obrejița – Tâmboiești – Bordești cu conectivitate directă la reţeaua TEN-T“. Prin implementarea proiectului se vor moderniza 22,5 km din drumul judeţean DJ 202E, se vor moderniza două poduri, ceea ce va determina îmbunătăţirea parametrilor drumului modernizat, astfel încât se va asigura accesul locuitorilor comunelor de pe traseu, respectiv 12.000 de locuitori, la traficul de pe reţeaua TEN-T.

De asemenea, vor fi modernizați sau realizați 10 km de trotuare şi trasee pietonale, o staţie de transport public şi o alveolă. Vor mai fi realizați 22,6 km marcaje rutiere, 40 treceri de pietoni cu avertizări luminoase, 24 bucăți benzi rezonatoare, indicatoare rutiere. Vor fi amenajați 40.144 metri liniari de rigole şi şanţuri și vor fi montate borduri teşite pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi la proprietăţi. Totodată, vor fi amenajate 51 podeţe de descărcare.

Obiective realizate în mandatul 2016-2020 de primarul PSD Nicu Pardos:

  • Pietruirea drumurilor exploatație agricolă zona Mal-Crâng-printre vii, zona Gura Vadului-Șerparu și Zootehnie

  • Finalizare asfaltare drumuri comunale

  • Construire Grădiniță cu 3 săli clasă

  • Instalație de semnalizare și alarmare incendiu Școala Gimnazială Obrejița

  • Învelitoare tablă tip Lindab la Școala Gimnazială Obrejița

  • Iluminat public stradal cu lămpi tip LED

  • Studiu fezabilitate ramforsare drumuri comunale

  • Studiu fezabilitate extindere rețea de canalizare

  • Achiziție 10 calculatoare Școala Gimnazială Obrejița

  • Achiziția a 1500 mp teren și clădirea aferentă lângă sediul Primăriei

  • Montare transformator electric în zona E85 (Alezor)

  • Achiziția prin GAL Ținutul Viei și Vinului a șapte atașamente pentru tractorul Primăriei (tocător resturi vegetale, sărăriță, cisternă, remorcă, lamă greder, cupă excavator, pompă apă)

  • Realizare gabion scurgere ape pluviale zona Argeșeanu Aurel

Proiectele primarului Nicu Pardos pentru mandatul 2020 – 2024:

  • Construire a două foraje de apă pentru a rezolva lipsa apei potabile pe timp de vară

  • Finalizare ranforsare drumuri comunale pe toată lungimea lor (strat asfalt 4 cm, podețe-452 buc, șanțuri betonate și trotuare)

  • Alimentarea cu gaze

  • Finalizarea rețelei de canalizare

  • Achiziție sistem de supraveghere video

  • Sprijinirea Bisericii Sf. Dumitru din comuna Obrejița

  • Construire teren minifotbal cu nocturnă și gazon sintetic la intrarea în comună, zona fostului dispensar

  • Loc de joacă pentru copii în curtea Căminului Cultural

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?