Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

VIDEO! Cătălin Toma, un mare fan al lui Marian Oprișan. „Vă mulțumesc, domnule președinte, că ați avut grijă de noi”

2004-2008 – Cătălin Toma este consilier local PSD. Călătorește prin Europa, vizitând obiective turistice importante, alături de colegii săi social-democrați.

7 iunie 2012. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, inaugurează drumurile județene Satu Nou-Țifești-Bolotești-Jariștea-Odobești și DN 2-Bizighești-Bătinești-Țifești-Irești-Vidra. Lucrările au fost derulate prin fondurile proprii și creditele contractate de administrația județeană. La evenimentele organizate la Bolotești și Țifești au participat locuitori din localitățile pe raza cărora trec cele două drumuri. Au fost prezenți primarii Daniel Nicolaș-Odobești, Ștefan Sîchin-Bolotești, Cătălin Toma – Jariștea. Acesta din urmă era la finele primului său mandat ca primar PNL. Cătălin Toma taie paglica tricoloră alături de Marian Oprișan, dă mâna cu acesta și privește oarecum timid în timp ce șeful administrației județene face declarații privind drumurile din județ.

25 iulie 2012. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, și primarul comunei Jariștea, Cătălin Toma, inaugurează podul peste pârâul Vărsătura Mare. Șeful administrației județene le-a spus oamenilor că podul construit peste pârâul Vărsătura Mare este o promisiune respectată față de sătenii din Jariștea. La rândul său, primarul din Jariștea, Cătălin Toma, declară: „Menționez că, deși finanțarea acestei investiții a fost aprobată încă din anul 2009, aceasta a fost blocată de guvernele PDL. Anul acesta, beneficiind de sprijinul președintelui Marian Oprișan, am reușit să obținem aprobarea și să finalizăm rapid această investiție”.

30 mai 2013. Președintele Consiliului Județean Vrancea și al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), Marian Oprișan, taie panglica inaugurală la investiția „Sursă suplimentară de alimentare cu apă în comuna Jariștea”. Șeful administrației județene îl felicită pe primarul comunei, Cătălin Toma, arătând că este un edil care „cu sufletul și inima a rămas la stânga”. Primarul comunei Jariștea, Cătălin Toma, aflat la cel de-al doilea mandat, a mulțumit unei persoane speciale pentru comunitate, regretatul vicepreședinte al Consiliului Județean, Mircea Diaconu. „Avem o sărbătoare în comună, această suplimentare cu apă realizată în întregime de Consiliul Județean Vrancea și țin să îi mulțumesc președintelui Marian Oprișan și în special unei persoane care nu mai este printre noi, Mircea Diaconu, care mă întreba de fiecare dată care sunt problemele cu apa. Iată că prin demersurile dumnealui, cu sprijinul domnului președinte astăzi putem inaugura ceea ce numim apă curentă în Jariștea. Apă curentă va fi pe tot parcursul anului. Vă mulțumesc, domnule președinte, că ați avut grijă de noi și sper să aveți grijă de noi și cu drumul județean spre Scânteia”, a afirmat primarul Cătălin Toma.

Octombrie 2013. Consiliul Județean Vrancea a început lucrările de balastare și reabilitare a drumului județean 205 N, Jariștea-Scînteia, drum pe care se face accesul către Schitul Tarnița. „Aceste lucrări fac parte din proiectul de «Întreținere și balastare drumuri județene», investiție susținută în totalitate de președintele Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan, motiv pentru care, în numele locuitorilor din Jariștea, îi mulțumesc încă o dată”, afirmă primarul Cătălin Toma.

Noiembrie 2013. O delegație din Jariștea a vizitat pentru trei zile localitatea italiană di Airola în vederea unei înfrățiri între cele două localități. Cătălin Toma precizează: „Am primit ajutorul președintelui Consiliului Județean, domnul Marian Oprișan, care ne-a facilitat legătura cu domnul consilier economic, Marius Cristea al Ambasadei României în Italia”.

4 aprilie 2014. Primarii localităților di Airola și Jariștea, Michele Napoletano și Cătălin Toma, semnează „Declarația Comună privind obiectivele înfrățirii” între cele două comune. La eveniment a fost prezent și ambasadorul Italiei la București, Diego Brasioli, care a primit o sticlă de Șarbă din partea autorităților din Jariștea. La evenimentul de la căminul cultural din Jariștea au participat parlamentari de Vrancea, conducerea Prefecturii, a Consiliului Județean, oameni de afaceri din Jariștea și din di Airola. Vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Cel Mare a povestit că primele discuții au avut loc la Festivalul Internațional al Viei și Vinului Bachus de la Focșani, festival inițiat și susținut de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, pentru promovarea viticulturii și viticultorilor vrânceni.

27 februarie 2015. Autoritățile locale din Jariștea finalizează un Centru Social Multifuncțional de zi în satul Vărsătura, pentru persoanele vârstnice. Proiectul a fost realizat de Primăria Jariștea în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, instituție din subordinea Consiliului Județean.

Decembrie 2015. Primarul comunei Jariștea, Cătălin Toma, este numit președinte interimar al PNL Vrancea, după demisia forțată a fostului președinte al organizației vrâncene, deputatul Nini Săpunaru. Site-ul adevarul.ro scrie pe 28 decembrie 2015: „Toma mărturiseşte că înainte de a ajunge primar în comuna Jaristea, în anul 2008, a fost consilier local din partea PSD. „Da, am fost consilier local în perioada 2004-2008 din partea Partidului Social Democrat”, a precizat Cătălin Toma. Edilul a recunoscut că de când este primar a fost un privilegiat, primind fonduri importante de la Consiliul Judeţean condus de Marian Oprişan, faţă de care nu a pierdut ocazia să-i mulţumească public de fiecare dată, în cel mai obedient mod cu putinţă, că are grijă de comuna sa. „A mulţumi este ceva omeneşte. Şi eu dacă voi fi într-o funcţie din care să ajut o localitate care are un edil PNL sau o localitatea care are edil PSD nu voi face diferenţă să nu-i dau. Toate inaugurările de care vorbiţi s-au făcut cu bani de la Consiliul Judeţean Vrancea, şi drumuri comunale şi alte investiţii şi ar fi fost inuman să nu mulţumesc”, a mai spus Toma.”

Ianuarie 2016. Scandal cu demisii în PNL Vrancea după anunțarea primilor candidați la alegerile locale – Ion Ștefan, un afacerist cvasinecunoscut – pentru Primăria Focșani și Cătălin Toma pentru Consiliul Județean Vrancea.

Iunie 2016. Ion Ștefan și Cătălin Toma pierd în fața lui Cristi Misăilă și Marian Oprișan. Partidul Social Democrat este marele câștigător al alegerilor locale din 5 iunie. PSD Vrancea și-a adjudecat toate primăriile de municipii și orașe, dar și peste 73 la sută din primăriile de comune. Cristi Misăilă, candidatul PSD, este noul primar al municipiului Focșani, acesta obținând 40,19 % din voturi, în timp ce contracandidatul său de la PNL a luat doar 36,21% din voturile valabil exprimate. În total, PSD a obținut victoria în 54 de primării însemnând 73,61 % din totalul unităților teritorial administrative din Vrancea, în timp ce PNL a obținut 19 primării, echivalentul a numai 26,39%.

Noiembrie 2016. Deși pierd rușinos alegerile locale, Ion Ștefan și Cătălin Toma candidează pentru Parlamentul României. Unul ajunge deputat, celălalt senator, ambii la redistribuirea voturilor. Urmează atacuri furibunde la adresa PSD în general, a lui Marian Oprișan în special. Consilierii județeni și consilierii locali PNL se opun oricăror proiecte inițaie de Marian Oprișan și Cristi Misăilă, deși acestea vizează dezvoltarea județului Vrancea și a municipiului Focșani.

August 2020. Cătălin Toma și Ion Ștefan, poreclit între timp „Grindă”, candidează din nou împotriva lui Marian Oprișan și Cristi Misăilă. Tactica liberalilor este aceeași: atacuri, jigniri, însușiri ale unor proiecte începute în timpul guvernării PSD. PNL-iștii au ratat startul pandemiei de Covid-19 cu gândul la alegeri anticipate și organizează alegeri la două săptămâni după începerea anului școlar, în plină pandemie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?