Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Familia unui bărbat mort la Spitalul Județean Focșani, acuzații dure: „Nu ne-au anunțat că a intrat în comă, dar ne-au spus că a murit de Covid!‟

La sfârșitul lunii trecute, un vrâncean de 67 ani a murit la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon‟ Focșani, fiind internat din cauza problemelor de sănătate cauzate de ciroza hepatică. La două zile de la internare, bărbatul a intrat în comă și a murit. Familia acuză acum reprezentanții Spitalului Județean Focșani nu doar pentru faptul că nu au fost anunțați la timp că ruda lor a intrat în comă, ci și că una dintre cauzele decesului este infecția cu virusul COVID-19. Cazul ne-a fost adus în atenție de finul bărbatului decedat, care a făcut publică povestea și pe Facebook.

L-au trimis acasă, l-au reinternat, a intrat în comă și a murit

Bărbatul de 67 ani a fost internat două săptămâni la Spitalul Județean Focșani, timp în care, spune familia, i s-au făcut două teste pentru COVID-19, ambele ieșind negative. N.D. a fost externat, dar la scurt timp  i s-a făcut rău, așa că familia a sunat la salvare, ajungând cu el din nou la spital. Miercuri, 24.06.2020, N.D. a fost reinternat, și după 48 de ore a fost declarat decedat. „Nanul meu a murit de ciroză hepatică. A fost internat în spital, i s-au făcut toate analizele, inclusiv cele de Covid și i-au ieșit negativ. Când a murit, pe 26.06.2020, datorită faptului că el a avut ciroză hepatică, hernie inghinală avansată și altele, cei de la Terapie Intensivă i-au spus fetei nanului meu că a murit și de covid. Numai că cei de la Infecțioase nu aveau niciun raport precum că el este bolnav de covid. Fata nanului meu vrea să-l îngroape creștinește. Trebuie să ne deșteptăm puțin. Ceea ce ne-a dat de gândit și ne-a făcut să sunăm la ziar a fost faptul că atunci când au fost amenințați cu televiziunea au început să se alarmeze și să dea telefoane de la o secție la alta, iar o altă chestie a fost că la Infecțioase nu aveau un raport că el era bolnav de covid‟, povestea în urmă cu aproape două săptămâni, finul bărbatului decedat.

Am luat legătura și cu fratele bărbatului care a murit. Fratele ne-a spus că nu-și explică cum un om care a plecat de acasă fără a fi infectat cu virusul, a murit de Covid la spital. „Luni, 22.06.2020, a fost externat la ora 12:00, reinternat miercuri, tot în jurul orei 13:00, și după 48 de ore a fost declarat decedat de Covid. Fratele a avut două teste negative la externare. De la reinternare până la deces nu știm când s-a făcut testul și când a venit rezultatul.  El a plecat negativ de acasă și în interiorul spitalului e posibil să fi preluat virusul și asta să fi dus la deces; e vina spitalului. Nu putem accepta situația, lucrurile nu sunt clare. Noi mergem pe premisa că, dacă a fost trimis acasă pozitiv, sunt vinovați de zădărnicirii bolii, deci familia putea să fie infectată. Acest virus e foarte parșiv. Boala lui a fost ciroză, cu dureri abdominale. Joi a intrat în comă și vineri 26.-6.2020 după-amiază a decedat. E dureros. Dacă murea de ciroză nu era o problemă, dar să mi-l bage la Covid, de ce?! A fost negativ cu două zile înainte de reinternare. Familia e distrusă la ora actuală. Dacă s-a făcut ceva greșit, trebuie să înceteze!‟, spuneaAlexandru Nicoară, fratele decedatului, înainte de înmormântare.

Luni, 29.06.2020, am încercat să obținem un punct de vedere și de la dr. Oana Chiriac, șefa secției Interne de la Spitalul Județean Focșani, cea care a certificat decesul bărbatului din Jorăști. Medicul a spus că nu dorește să facă declarații, rezumându-se la următoarele: „Din punct de vedere medical, sunt împăcată. S-a respectat protocolul, s-a testat pacientul. Este un pacient plurispitalizat. Dacă nu sunt mulțumiți, sunt liberi să facă ce vor‟.

V-ați pus vreodată în locul familiilor celor decedați?

Finul bărbatului decedat și-a spus oful și pe pagina persoanlă de Facebook. Iată mesajul postat ieri, la care a atașat o poză cu certificatul constatator al decesului nașului: „Aceasta este constatarea de deces al nașului meu de către medicul internist Chiriac Oana. Acest deces a avut loc la Spitalul județean Focșani. După 2 săptămâni de spitalizare la infecțioase și după testele de covid care au ieșit negative, a fost externat. Starea lui nefiind bună a fost iar internat și în 48 de ore a întrat în comă suferind de ciroză hepatică și alte probleme de sănătate.

          Familia nașului nu a fost anunțată că el a întrat în comă, ci doar atunci când a decedat spunându-le că a murit de Covid. Aceasta după părerea mea este o crimă pentru că putea fi salvat cu tratamentul corespunzător (…). Doamna doctor și ceilalți doctori din spitalele românești, v-ați pus vreodată în locul familiilor celor decedați? Cum puteți da niște diagnostice după ureche? Cum e posibil ca un pacient să se îmbolnăvească de covid în 48 de ore? Cum ați reușit să aveți rezultatul de Covid așa de repede? Oare suntem atât de proști încât să înghițim toate porcăriile care se spun și se fac în spitalele românești? Cât trebuie să mai ascultăm minciunile guvernanților? Vă rog să distribuiți în nr. cât mai mare.‟

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?