Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

UPDATE! Intervenție a salvamontiștilor vrânceni pentru coborârea de pe munte a unui grup de 10 turiști, printre care și copii

O echipă de șase salvamontiști vrânceni împreună cu jandarmi montani se afla la această oră într-o amplă Operațiune de Căutare a unui grup de 10 persoane, printre care și copii, care se află undeva în zona Golului Roibului. Aceștia au anunțat că sunt epuizați și nu mai pot coborî.

Pentru coborârea de pe munte a celor zece turiști se acționează cu 3 UTV-uri.

“Se intervine cu trei UTV-uri și șase salvamontiști care sunt secondați de mai mulți jandarmi montani. Până în acest moment nu am reușit să depistăm unde se află grupul de turiști care a plecat în această dimineață  pe Cheile Tișitei”, ne-a spus dispecerul de la Salvamont Vrancea.

UPDATE! În urmă cu puțin timp, reprezentanții Jandarmeriei au comunicat că turiștii au fost reperați pe traseul de pe Cheile Tișitei. „S-a luat legătura, prin telefon, cu turiștii care au relatat faptul că sunt în drum spre Lepșa, că nu au nicio problemă, doar că sunt epuizați. În ajutorul lor intervin două echipe: o echipă se află pe traseu, în urma lor, iar o altă echipă se duce în întâmpinarea lor” (IJJ Vrancea)

UPDATE 2! Cele zece persoane, dintre care opt adulți și doi copii, au coborât în siguranță de pe munte și au plecat către localitatea de domiciliu, respectiv municipiul Galați.

Salvamontiștii vrânceni au precizat ca grupul în cauză, care nu cunoștea foarte bine zona, a abordat un traseu mai dificil, mai ales la coborârea de pe munte.

În cele din urmă, cei zece turiști au ajuns în siguranță la intrarea în Cheile Tișiței.

De reținut că aceștia nu au mai așteptat să vină salvamontiștii și au început coborârea ceea ce este în general o operațiune riscantă. Mai mult, coordonatele date salvatorilor nu au fost tocmai corecte, motiv pentru care salvamontiștii și jandarmii montani nu i-au găsit în locurile indicate de pe traseu.

foto: Salvamont Vrancea, arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?