Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Cât de berbec să fii? Prefectul Berbece „se simte plin de energie” pentru că „apele nestingherite intră în curțile gospodarilor și le amenință casele”

Înțelepciunea populară e sfântă. Găsești în ea inspirație pentru orice situație. Dar parcă în cazul liberalilor se simte deja epuizată. Ar merge ceva de genul: „Dacă tăceai, filozof rămâneai” sau „Țara arde și baba se piaptănă”.

Adică, zău, cât de berbec să fii ca să scrii cum a scris miercuri, pe pagina personală, prefectul PNL-ist Gheorghiță Berbece, care a precizat că: „se simte plin de energie… ” și că:

Iulie a început cu dreptul.

O zi încărcată de activități, locuri și oameni. La Bârsești apele nestingherite intră în curțile gospodarilor și le amenință casele.

La Vidra spitalul este păzit împotriva Covid-ului dar nu și de intemperii sau degradare.

Persoanele dezavantajate primesc ajutor din partea Guvernului României, finanțare UE și distribuite prin grija Prefecturilor.

Viața merge mai departe cu voia Domnului și cu preocuparea noastră de a ne păzi de Covid.

Seară binecuvântată!”.

Prietene, nu mai ieși cu capul gol, pardon, descoperit, din Prefectură, că se pare că ești predispus la insolație. Cum, iartă-l, Doamne, că nu știe ce zice, te simți „plin de energie” și mai și începe iulie „cu dreptul” când le intră apa oamenilor în curți și le amenință casele, când spitalul din Vidra nu e păzit de intemperii?

Bine, îți dai seama că nu ne bazăm pe nimic din ce scrii și că totul e absolut lipsit de sens, da? Nu, pe bune acuma, îți dai seama, domnu prefect interimar? Că-i posibil ca tot umblând cu capul gol, pardon, descoperit, să nu mai distingi stângul de dreptul și de aceea insist.

Aoleu, fi-ți-ar masca pe nas să-ți fie, domnu’ Berbece, cum e asta: „persoanele dezavantajate primesc ajutor din partea Guvernului României, finanțare UE”? Persoanele dezavantajate primesc finanțare UE? Sau ai vrut să scrii finanțate? Ei, și dumneata ca verișoara de la spital. Cum a zis ea la conferința de presă? „Cu acest aparat vor fi testate toate persoanele simptomatice conform metodologiei «SORS-CoV-2»”. Ei, nah, SARS, SORS, intenția contează… Și ’mneata la fel, nu? Finanțare, finanțate, postările nenumărate contează, nu? Dar chiar și așa, tot nu se acordă cu ajutor, nene, nici finanțate, nici distribuite. Prin „grija Prefecturilor”, normal! Se știe! Deci ce ai vrut să scrii, prefectule Berbece?

Hai, acum dă-o pe bune, suntem între noi: ai vrut doar să știe lumea că ești implicat, activ, că ești pe metereze, că ca tine altu nu-i, așa e? (da, cacofonia e intenționată, dar zic că se pliază pe caz).

Oricum, bine că ne-ai zis că viața merge mai departe, că noi ăștia, cetățeni simpli, nu cu numiri în funcții publice, am fi crezut că stă pe loc, că planeta nu se mai învârte în jurul propriei axe, nici în jurul soarelui, ce să mai… Zău, ne-ai luminat pe vecie.

Apropo, cursurile astea de „cuvinte goale, ce din coadă au să sune”, unde le-ai absolvit domnuprefect, la sediul PNL? Nu trebuie să răspunzi, stai în soare, era o întrebare retorică.

„Seară binecuvântată!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?