Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Gata, s-a decis! Codruța poate manageria Spitalul județean și Nică tractoristul poate pilota avioane

Codruța este cea mai tare, ea nu are-asemănare! Fără ea, medicii nu pot opera, nu pot consulta pacienții, nu pot prescrie tratamente, e farul călăuzitor și lumina de la răsărit. Nelu Tătaru, ai grijă, e atât de calificată încât chiar și funcția de ministru al Sănătății e floare la ureche pentru ea.

Codruța a fost medic stomatolog la țară, la Păunești, lucru pe care a îndrăznit să-l remarce (auzi tupeu!) medicul Mitel Burcă.

Ce să zic, cine mai e și Mitel Burcă? Lucrează în spital de numai 27 de ani, e doar șeful Secției de Cardiologie de vreo 9 ani, mare scofală. Zeci de oameni aflați în moarte clinică au fost readuși la viață de doctorul Burcă, a salvat sute, poate mii de vieți, ei, nah, mare realizare. Uitați-vă la Codruța, acolo medicină, o mănâncă pe pâine.

Codruța, verișoara prefectului penelist Berbece, este medic dentist, dar și studentă în ultimul an la Medicină Generală. Are cursuri de management, ca să poată conduce orice? Am întrebat-o asta la prima (și până acum ultima) conferință de presă. Ne-a răspuns că este „în curs de pregătire în managementul calității”. Calității cui, nu ne-a mai spus. Dar hei, dacă e în curs să facă aceste cursuri se cheamă că e deja gata, că doar e Codruța, doamna manager, urcă spitalu’ pân’ la cer.

Stați, stați, nu vă grăbiți. Codruța face și gărzi la spital. Da, s-a trecut în graficul cu gărzile la urgențe stomatologice. Și tot ea a aprobat! Dacă v-am zis că Codruța (nu scuzați cacofonia!) e cea mai tare! Ea șutează, ea dă cu capul! Goooool! Următoarea gardă e marți, poate vă deranjează vreo durere de dinți, o găsiți să vă controleze dantura pe doamna manager interimar, studentă, în curs de a face cursuri, etc..

Oare nu le e dor pacienților de la Păunești de ea? Oare n-o sună să vină înapoi cum zicea Dragoș Cozma, când a plecat de bună voie și nesilit de nimeni (aici e cazul să vă țineți de burtă de atâta râs) din postul de adjunct la DSP Vrancea? Dar am divagat.

Concluzia n-o tragem, că se trage singură. Codruța Elena Neagu (Mihalache) este ultra, mega, super calificată să conducă Spitalul Județean fiindcă așa zic partidul și conducătorii lui mult iubiți (stați drepți!), fiindcă așa zic gazetarii plătiți de partid, iar dacă cineva îndrăznește să remarce că Codruța (nici aici nu scuzați cacofonia) e un stomatolog de la țară, care nu are nicio calificare să conducă Spitalul județean, trebui să-și toarne cenușă în cap, pentru că nu are dreptul să spună nimic! Ciocumic, că acum ei sunt la putere!

P.S. Codruța a trimis ieri presei, nu și redacției noastre, un comunicat în care zice că nu e mare problemă că pleacă sau renunță la funcții niște medici. Ei, chiar, ce mare necaz? Doar că sunt secții, compartimente unde nu are cine asigura gărzile, în rest nimic important. Bine că sunt destui la Stomatologie, nu? Și mai zice în comunicat că e în „discuții avansate” cu niște doctori care vor să vină la Spitalul Județean. Bine, în urmă cu două săptămâni, la conferința de presă, spunea: „Am reuşit să încheiem două contracte cu doi medici infecţionişti rezidenţi şi un medic cardiolog, un medic specialist care vine de la Spitalul «Buhuşi». Noi avem un deficit de cadre medicale, mai ales la…, pe această secţie de Cardiologie. Iar pentru celelalte posturi pe care am dorit să facem angajări nu a existat niciun…nicio solicitare. În cursul zilei de astăzi s-a mai luat legătura cu un medic urolog, care dumnealui își pune disponibilitatea pentru a venea… pentru a veni să lucreze la Spitalul Judeţean de Urgenţă «Sfântul Pantelimon»‟.

N-avem ce să facem, cităm așa cum a vorbit. Cum, adică nu a venea…pardon, nu a venit nimeni?! Hai, Codruța, pentru noi, tu ești Wonder Woman doi.

P.P.S. Când colega Silvia a venit chiar la dvs, doamna manager (știm, știm, urcați spitalu’ pân’ la cer) să vă ceară informații în legătură cu demisiile, de ce nu ați vorbit cu ea? Preferați să trimiteți, nu și nouă, comunicate în care să spuneți că totul e roz la spital și că nu e niciun „cataclism”? Putem să tăiem bâlbele, doamnă medic stomatolog de la Păunești, dacă de asta vă era teamă. Doar să spuneți și ne conformăm, ce naiba!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?