Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

DSP-ul, chemat astăzi la sediul local al AJOFM. Suspiciune de infectare cu coronavirus a unei angajate

Zi tensionantă, astăzi, pentru o angajată a Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ALOFM) Focșani, instituție situată pe Bd. Brăilei, nr. 3 bis, după ce s-a răspândit vestea că aceasta ar fi infectată cu noul coronavirus. Conform surselor noastre, femeia le-ar fi spus colegilor din birou că soțul ei, primar într-o localitate vrânceană, a fost infectat cu noul virus în urmă cu o lună, timp în care nu a avut contact direct cu el.
Sediul ALOFM, parte componentă a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea, nu este singura instituție care funcționează în clădirea amplasată pe Bd. Brăilei, nr. 3 bis, așa se face că, o angajată din cadul unei alte unități a anunțat Direcția de Sănătate Publică cu privire la faptul că o persoană posibil infectată cu COVID-19 a venit astăzi la serviciu.

Ce spun reprezentanții AJOFM Vrancea

Panica s-a răspândit, iar angajații celorlalte instituții aflate în clădirea în care funcționează și Casa Județeană de Pensii (CJP) Vrancea s-au temut că ar putea fi în pericol de infectare. Aceleași surse ne-au spus ulterior că persoanei în cauză i-au fost prelevate probe de echipa trimisă de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, testul pentru depistarea infecției cu COVID-19 ieșind negativ.
Am contactat și reprezentanții AJOFM Vrancea pentru a obține un punct de vedere oficial. Iată ce ne-au răspuns: „În instituția noastră nu există niciun caz de infectare cu COVID-19. Persoana care era suspectă de infectare are testul negativ. Astăzi, 29.05.2020, se face dezinfecție la sediul ALOFM Foșcani, și la sediul AJOFM Vrancea. Nu este cazul de închidere a sediilor.
Persoana care era suspectă de infectare din cadrul ALOFM Focșani a fost contact cu o persoană (pozitivă) din exteriorul instituției. Persoana care era suspectă de infectare lucrează în cadrul Compartimentului Relații cu angajatorii – ALOFM Focșani. Comunicarea cu angajatorii din județul Vrancea s-a făcut exclusiv prin poștă electronică”, ne-au spus reprezentanții AJOFM Vrancea.
Pentru a preveni riscul infectării cu temutul virus, la nivelul AJOFM Vrancea s-au luat câteva măsuri cum ar fi: scanarea zilnică a temperaturii funcționarilor, îmbibarea covorașelor de la intrare cu soluții dezinfectante, obligativitatea purtării măștilor și a mănușilor de protecție, amplasarea unor dispozitive cu soluții dezinfectante în spațiile comune, dar și dotarea toaletelor cu săpun și șervețele de unică folosință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?