Ediția: Vineri 21 iunie 2024. Nr. 6654
Ediția: Vineri 21 iunie 2024. Nr. 6654

FOTO: Continuă lucrările la proiectul Vranceaqua, etapa a II-a, inclusiv în Focșani

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a anunțat că se lucrează la proiectul de investiții ”Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea – etapa a II-a”. Acesta a arătat că o parte din lucrări sunt realizate la nivelul municipiului Focșani. ,,Continuăm lucrările la proiectul de investiții ”Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea – etapa a II-a”. Este un proiect regional fiind primul proiect de acest gen implementat în România, prin care un număr mare de vrânceni vor beneficia de apă curentă și canalizare la standarde europene. Finanţarea celei de-a doua etape a proiectului Vranceaqua este asigurată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, valoarea totală a investiției fiind de 941 milioane de lei, respectiv 207 milioane de euro. 85% din această sumă este asigurată din fonduri europene, 13% din subvenții de la bugetul de stat, iar 2% reprezintă contribuția de la bugetul local.

          Perioada de implementare a proiectului regional este: 2018 – 2022. Valoarea totală a proiectului este de 941.584.070 lei, din care contribuția Uniunii Europene, prin Fondul de Coeziune, este de 800.346.460 lei. Am mai spus și o repet: acest proiect de mare importanță plasează județul Vrancea printre cele mai evoluate județe ale României în ceea ce privește alimentarea cu apă și trebuie să fim mândri de acest lucru!”, se arată în anunțul președintelui Marian Oprișan.

La Focșani, în cadrul proiectului, se execută o serie de lucrări, după cum urmează: Reabilitări rezervoare – 4 buc, din care: 3 rezervoare – 5.000 m3 (gospodăria de apa Focșani); 1 rezervor – 10.000 m3 (gospodăria de apa Focșani); Reabilitare stație de tratare, Q=1.050 l/s (gospodăria de apa Focșani); Reabilitare stație de pompare (gospodăria de apa Focșani) și extindere stație de pompare pentru aducțiunea zonala, cu grup pompare Q= 108 l/s, Hp=60.12 mH2O; Conducta de descărcare în emisar de la SE Focșani, Ltotal =cca. 1.450 m.

La sistemul de alimentare cu apă se realizează lucrări, după cum urmează: reabilitarea rețelelor de distribuție pe o lungime de 15.030 metri; extinderea rețelelor de distribuție pe o lungime de 7.422 metri. La sistemul de canalizare: este reabilitată rețeaua de canalizare pe o lungime de 3.687 metri; este extinsă rețeaua pe o lungime de 9.145 metri; este extinsă rețeaua de refulare pe o lungime de 255 metri; este extinsă stația de pompare ape uzate.

Pe următoarele străzi vor fi efectuate lucrările:

Extindere rețea de distribuție apă potabilă: Drumușor Mândrești; Zăbala; Verde; Lukoil – Al. Margaretelor; Zboina (Obor); Cartier Livada.

Reabilitare rețea de distribuție apă potabilă: Viilor; I. Neculce; Ghe. Doja; Panduri; V. Pârvan; Rodnei; Prof. Caian; Cărăbuș; Albinei; Gh. Asachi; Fdt. Gh. Asachi; N. Titulescu; Crișana; Muncitori; Bd. Republicii; Bd. Gării; Moș Ion Roată; Transilvaniei; Bujor; Măgura.

Reabilitare rețele secundare de distribuție apă potabilă: Stație de Hidrofor (alimentare la Blocuri) nr. 43, 54, 47, 40, 19, 57, 58, 56, 5, 32, 28, 52, 45

Reabilitare rețele canalizare: Viilor; Cezar Bolliac; Lupeni – parțial; Str.Verde; C-tin Brâncoveanu; Militari-fundătura; E. Racoviță; Al. Florilor; Vlad Țepeș;

Extindere rețea canalizare: Cartier Livada; Lukoil- Al. Margaretelor.

,,Actualele lucrări le vor completa pe cele deja efectuate în prima etapă a acestui proiect de amploare și, în urma finalizării acestora, rețelele de apă și canalizare din municipiul Focșani vor fi reabilitate în proporție de aproape 100%. Aceste lucrări fac parte cadrul proiectului regional Vranceaqua – etapa a II-a, fiind primul proiect de acest gen implementat în România, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, prin care un mare număr de vrânceni vor beneficia de apă curentă și canalizare la standarde europene”, se mai arată în anunțul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?